| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Písničky pro bříško

 Příspěvky 110 z 58 [Dalších 48 >>]
Eseta
14.2.2009 17:42:13
My jsme zatím v očekávání, ale taky bych se chtěla vyjádřit k názorům. Podle mého jsou hudba i pohádky jen k dobru. Protože když je hudba mamince příjemná, přenáší dobrý pocit i na mimíska. A ohledně pohádek, nejde ani tak o pohádky, ale spíš o klidný hlas maminky, na který si miminko zvyká, takže pokud není maminka moc ukecaná, tak alspoň nějaká pohádka, nebo mluvení na miminko, je určitě přínosem. Miminko si zvykne na hlas a po porodu se rychleji a lépe uklidní (zatím jsem opravdu slyšela jen kladné ohlasy na toto téma od maminek po porodu :-)). Já nejsem nejvýřečnější, takže si občas čteme pohádky, nebo na šmudlu mluvím, občas si zazpívám, nebo pustim muziku a i kdyby to bylo k ničemu, určitě to nic nezhorší, tak proč to nevyzkoušet :-)
kacenka78
  • 
6.3.2006 17:39:03
Koukám, že jste vůbec příspěvek nepochopily.. Jediný, co autorka chtěla říct je, abyste dětem nejen pouštěli písničky, ale také pohádky. A to ne z TV, ale můžete je číst, můžete zpívat atd. Jen koukám, že pro věčné kritizování vám asi na nic nezbývá čas. Škoda. Možná byste nejdřív měli lépe číst, lépe myslet a potom by z vás nepadaly takové věci, co jsem teď četla.
Dany32
  • 
19.2.2006 21:28:45
Zdravim vsechny na stejne lodi, ktere cekate miminka.
Ja osobne si myslim, ze nazor o mluveni, zpivani a hrani pro brisko je zbytecne precenovany. Ne snad, ze by nase briska byla slepa a hlucha jako kotatka, ale musime si prece uvedomit, ze i to male miminko ma svuj vlastni rezim bdeni a spanku, A ten se rozhodne nekryje s rezimem maminky, anobrz, je uplne jiny. Detatko v brisku casteji spinka, sni a bdi. Cykly se nedaji presne odhadnout a uz vubec ne nacvicit. Jak tedy poznam, ze miminko bdi, aby mohlo skutecne vychutnat krasu Mozarta, nebo detskych rikadel? Nepoznam to a tak ho muzu ve chvilich, kdy prave odpociva, nevhodne rusit.. To, ze prave kope nebo nekope automaticky neznamena, ze je vzhuru nebo spi, detem se zdaji sny a tak mohou bezdeky vykopavat vasi dusi z tela i kdyz spi. Nejsem z tech, ktere mluvi na sve brisko dlouhe minuty, ano pochvalim maleho, ze ho presla skytavka, povim mu, ze se jde spat, nebo ho hladim, kdyz mi chce rozkopnout vnitrnosti, ale to jsou veci prirozene. Veci, co delame z laskou, nechtejme miminkum vzit jejich klid, hodinovym poslouchanim hudby anebo ctenim pohadek. Kazde dite je individualni a bude ho stejne bavit neco jineho az se narodi a bude rozvijet jeho individualita. Nejpriroznejsi hudba pro mimi je nase srdicko a zvuky v nasem brisku..
Zdravim Dany32 (39tyden)
Mihala, syn 9 měsíců
  • 
14.2.2006 19:47:25

Nejsem žádný vášnivý televizní divák, zapnu týví tak jednou do týdne, ale tehdy přeci nezavřu syna do chlívku.
Připadá mi zvláštní domněnka, že cíleným sledováním Večerníčku v těhotenství dítě ovlivním, zatímco jiné pořady sledované v téhle době potomka nijak neovlivní.
Blandis je opravdu "super".
zakon
  • 
12.2.2006 20:45:40
Blandis bez se bodnout! Nestrkej nos kam tvoje IQ nedosahne!!!!!!!!!!!!!!!
maja
  • 
12.2.2006 19:46:20
JÁ SE ZUZKOU TAKY SOUHLASÍM!!!MÁM MALOU ROK A MĚSÍC A DO BŘÍŠKA JSEM JI POUŠTĚLA TAKY PĚKNOU HUDBU. KDYŽ SLYŠÍ NĚJAKOU PÍSNIČKU, POPĚVEK NEBO NĚCO RYTMICKÉHO, HNED ZBYSTŘÍ A ZAČNE TANCOVAT, JE U TOHO HRZONĚ SPOKOJENÁ! KAŽDÝ MÁ NA TO SAMOZŘEJMĚ SVŮJ NÁZOR, ALE MYSLÍM, ŽE NA TOM NĚCO PRAVDY BUDE!!!MĚJTE SE
11.2.2006 16:40:59
Havranpírko, díky.:o))) Já ten konec jejich vysílání málem oplakala :o)
11.2.2006 14:07:53
Lolo, tak přeju příjemný poslech! BBC je škoda ... to jo.
11.2.2006 12:26:11
Havranpírko, já si tu Vltavu asi fakt naladím, když jsi mě tak naladila ;o))))
Ne, vážně, od tý doby, co zrušili český BBC (ach ach) mi to rádio fakt chybí (i když Vltava a BBC mají k sobě dost daleko. Ale obojí je aspoň kultivované a není to plácání o ničem). Ty komerční stanice se fakt nedaj poslouchat.
10.2.2006 16:32:41
Čau, správně, jaký si to kdo udělá, takový to má. Jenomže mě čas od času postihne taková radící nálada, jako třeba zrovna teď - Aknelop, třeba až budeš mít někdy chuť a vzpomeneš si, zkus naladit i nějakou nesoukromou rozhlasovou stanici, kde se netočí pět písniček dokola a každé tři minuty nejdou reklamy - třeba Vltavu nebo Prahu. Konkrétně ta Vltava je skvělá, i když má asi pořád pověst stanice pro úchyly, kde hrajou jenom nějaký nestravitelný jazz a Rachmaninova. Není tomu tak! Třeba v jednu odpoledne dávají barokní a ranně klasicistní hudbu, což je podle mě naprosto stravitelné pro každého - soudím tak podle toho, že se to líbí i mně, hudebnímu nevzdělanci. A večer dávají etnohudbu ... do toho povídky, memoáry, četbu na pokračování ... prostě tu zadarmo dělám reklamu, ale jsem fakt nadšená. A moje dítě tu muziku evidentně vnímá taky, a když posloucháme to mluvené slovo, tak PŘINEJMENŠÍM je pronášené kultivovanými mírnými hlasy a dítěti se to taky líbí.

Omlouvám se, že tu tak kážu, ale někdy mi přijde, že lidi zbytečně přicházejí o krásné věci.

Lolo, přesně! Kromě starých jinglů na Rádiu 1 neznám vtipné rozhlasové reklamy!
 Příspěvky 110 z 58 [Dalších 48 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.