| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Děťátko poprvé v sauně

 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]
17.11.2008 9:44:27
Dobrý den,

ráda bych přidala taky svůj příspěvek. S mým prvním synem jsem začala v 6 měs. na podzim chodit na plavání. Zdálo se mi, že je od narození stále nachlazený. V prosinci prodělal těžkou oboustrannou obstrukční bronchytýdu, že by teda nezvládl aklimatizaci po koupání?. (v červenici na alergologii zjistili alergii na roztoče, ale v září ji z krve nepotvrdili,mladší syn jde v prosinici taky na alergologii=průdušky). Nechodili jsme ale hned ven, ale ještě na masáž. Další 2 kurzy plavání jsme nemohli absolvovat kvůli mému rizikovému těhotenství. Nyní od září chodíme na plavání znovu již s oběma syny a je tam teď k dispozici i sauna (70°C). Oběma se plavání líbí, ten starší se nesmírně rád potápí :o). Váhala jsem, zda saunovat, ale nakonec tam chodíme na chvilinku s oběma, chladná sprcha jim nedělá problém a pak ještě na masáž, tak jsem zvědavá, co to s námi udělá. Partner nesouhlasí ani s koupáním ani se saunou, že prý z toho budou akorát nemocní. ("Skorotchýně" taky nevychází z údivu, co všechno s nimi dělám, např. chodíme do hudebky.) Doma na koupání míváme vodu spíš chladnější. Záleží to na uvážení každého a také na reakci dětí. Je třeba to vyzkoušet. Tak se mějte všichni moc hezky.
4.6.2008 11:34:30
Chtěla bych se zeptat, zda má někdo zkušenost s tzv. "párou" a zda je pro malé děti vhodná. Jinou možnost saunování bohužel u nás nemáme a dost mě to mrzí...
Pavla Hrdinová, dvouletý syn
  • 
10.4.2008 15:19:09
Potvrzuji, máme již přes rok infrasaunu BS-9018 (http://www.kapitan.cz/infrasauny.php), která je dle mých známých velice rozšířená a saunování mohu jen doporučit!
tereza,10m dcera
  • 
27.3.2008 16:28:03
Dobry den,
dekuji za vase zkusenosti a sama se musim pridat,ze saunovani je uzasna vec. Ziji s pritelem ve Finsku a mam pocit,ze tady se miminka saunuji hned po porodu =)
Ja jsem nejdriv nasi malou mela "polozenou" ve vanicce a otirala vlhkou zinkou,aby ji hend nebylo takove horko,ale nyni je na kline a vychutnava si teplicko, a za cely dobu(i pres zimni chripkove obdobi) nam nezamarodila!
Saunu vsem vrele jen a jen doporujuci

Tereza/tampere/
tereza,10m dcera
  • 
27.3.2008 16:27:41
Dobry den,
dekuji za vase zkusenosti a sama se musim pridat,ze saunovani je uzasna vec. Ziji s pritelem ve Finsku a mam pocit,ze tady se miminka saunuji hned po porodu =)
Ja jsem nejdriv nasi malou mela "polozenou" ve vanicce a otirala vlhkou zinkou,aby ji hend nebylo takove horko,ale nyni je na kline a vychutnava si teplicko, a za cely dobu(i pres zimni chripkove obdobi) nam nezamarodila!
Saunu vsem vrele jen a jen doporujuci

Tereza/tampere/
Cindule (1 ještěrka, 12 m)
  • 
26.11.2007 15:03:33
Já saunování miluju. Nejvíce se mi vždy líbil ten pocit příjemné únavy, kdy jsem byla zabalená do deky v odpočívárně a pak se nechala ještě namasírovat. To bylo něco!
Bohužel jsem v sauně nebyla už 3 roky, protože manžel je velmi ostýchavý a myslí si, že do sauny se má chodit jen v plavkách. Marně ho přesvědčuji, že se může zabalit do prostěradla a že mu ho žádná žena určitě nevykouká :-)))
Váhala jsem, zda jít s roční dcerkou do sauny ve dnech saunování rodin s dětmi. Po přečtení článku se tam asi brzy podíváme - ať už s mužem nebo bez něj. S malou chodíme i na plavání a cvičení, ale myslím, že by jí mírná sauna také prospěla.
Jinak moc zdravím Žabátka. Kdysi jsme spolu moc hezky diskutovaly o tom, jak a zda chodit na amniocentézu. Moc jste mě tehdy hezky pohladila po dušičce :-) Je jasné, že si to nemůžete pamatovat, ale ve mně zůstal hezký pocit do dnes.
  • 
5.10.2007 11:20:04
dobry den, radi bychom v nasi skolce v Praze-Kunraticich zacali saunovat deti a chteli bychom rodice poucit behem kratke prednasky. Chtela jsem Vas pozadat, zda byste nam nemohl venovat hodinu casu a placene prednasky se ujal. Pokud byste byl tak hodny a souhlasil, prosim napiste mi na email dita_eckhardtova@centrum.cz Moc dekuji a doufam, ze se uvidime, Dita
  • 
23.2.2007 22:59:22
Dětičky máme stále nachlazené od té doby, co starší dcerka začala se školkou. Studuju, co pomůže... Potravinové doplňky a přípravky na posílení imunity zatím žádný účinek, tak si dávám závazek, že začnem s otužováním. Zatím čtu samou chválu, je snad někdo, kdo to zkouší a nepomáhá to?
L.
Lenka
  • 
28.8.2006 12:48:31
Mám dvě dcery, se saunováním jsme začínali, když jim bylo zhruba pul roku (aby jim už nevadilo sedění). Pleny jsme do prohřívárny nepoužívali, přece jen s nimi je možné tam zůstat jen chvilku (5 minut) a za tu dobu nám tam nikdy žádnou neplechu nevyvedly. Kojení není mamince nijak na obtíž (mléko spontánně neteče), naopak bylo výhodou, naše princezny se v sauně velmi rády kojily, hlavně když byly větší a měly "samoobsluhu".
18.2.2006 11:48:55
Tak saunování našeho mimi jsme řešily taky. Oba saunu rádi navštěvujeme, ale já rozhodla, že raději počkáme do té doby, než bude naše kojené dítě schopno přijímat jiné tekutiny-to nedovedlo ani v 15ti měsících. Teď už by toho schopno bylo, ale já raději finskou saunu kvůli těhotenství vynechávám. Chodíme ale spolu tak 2* týdně plavat (voda asi 28 stupňů) a asi po půl hodince si zalezeme do sauny pařní, kde byl syn zvyklý, že ho nakojím-toto provádíme od 8mi měsíců (nemoci se nám oboum taky zatím vyhýbají:-)).
DOTAZ: jak ve finské sauně řešíte nekontrolované vylučování dítěte?-dáte látkovou plenu mezi nožky-nebo snad tu na plavání???????????????????????????
 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.