| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nedostat se na školu není žádné drama

 Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]
marie 2 děti,
  • 
25.12.2009 15:36:06
1.dítě se hlásilo na supš v praze ,kde se hodnotil velmi divně pohovor,takže se domnívám ,že šlo o protekci,odvolali jsme se,a ač nás přijali,mezitím jsme udělali talentovky na jinou školu a šli tam a jsme tomu moc rádi
2.dítě se dostalo na jinou střední školu, ač se hlásila na gymnazium zatlanka,ale jak se ukázalo,známá,které se dítě nedostalo na toto gymnazium,přihlásila dítě na soukromé a v srpnu se šla domluvit na gymnazium na zatlance a dítě se tam dostalo,stejně jako jiný dcery spolužák,obě děti byly ve výsledcích za mou dcerou,
takže odvolání k ničemu nevede.pokud chcete dát dítě na gymnazium a ono se tam nedostane,zkuste to ještě v srpnu ,uvolní se jim místa a najednou vezmou děti i s horším průměrem,dítě umístěte jinam ,a pak zažádejte o přestup .
byla jsem těmito postupy velmi zklamaná,nicméně jsme na středních školách,kam jsme vlastně chtěli.ale rodičům radím,nebojte se se ozvat,nevzdávejte to,nenechte se odradit
Monika,2 dcery
  • 
20.3.2009 22:30:55
Máš úplnou pravdu.Velká města jsou na tom líp.My jsme z vesnice,dcera využila možnosti tří přihlášek a nedostala se ani na jednu školu.Čekáme na druhé kolo přijímacích řízení které stejně nebude k ničemu.
1.4.2007 14:56:57
Myslím, že základním problémem není počet žáků: počtu volných míst. Problémem je to, že se děti pro jistotu podhodnocují, aby se na školu dostaly. Dítě, které by se mohlo hlásit na Štěpánskou - pražské gymnázium se raději přihlásí na gymnázium soukromé, kde má velkou pravděpodobnost, že se dostane. Představte si, že místo na gymnázium se v "2.kole" budete pokoušet dostat na nějakou lepší průmyslovky, kde je možné získat maturitu!Každý si to raději 100x rozmyslí
1.4.2007 14:56:46
Myslím, že základním problémem není počet žáků: počtu volných míst. Problémem je to, že se děti pro jistotu podhodnocují, aby se na školu dostaly. Dítě, které by se mohlo hlásit na Štěpánskou - pražské gymnázium se raději přihlásí na gymnázium soukromé, kde má velkou pravděpodobnost, že se dostane. Představte si, že místo na gymnázium se v "2.kole" budete pokoušet dostat na nějakou lepší průmyslovky, kde je možné získat maturitu!Každý si to raději 100x rozmyslí
  • 
25.7.2006 21:22:06
Promiňte, ale na kladenském gymplu (aspoň na tom kamenném) to tak není. Přijďte se někdy podívat na ty rozházené kondomy na schodech, obaly ode žvýkaček v kontejneru na plasty a podobně. tohle že je znak inteligence?
  • 
24.3.2006 18:58:07
Já mám jít na přijímací zkoušky a celkem se těším,nojo,jenomže,vždycky ráno jsëm napjatá jak kšandy,nevíte proč?No,ale jestli se tam nedostanu,nevím co budu dělat.No,ale vlastně to je jedno,ne?Hlavně to,jak se odreagovat mi v tomto článku hodně pomohlo...
Katka tři děti
  • 
14.2.2006 22:24:17
Vážený pane doktore,
úplně s vámi souhlasím. Mám syna v devátém ročníku. Měl nyní vyznamenání a hlásí se na stavební průmyslovku do Dušní(Praha 1). Nedělá přijímačky a opravdu je klid, žádné nervy. Syn se velmi bál přijímaček a tak jsme mu sehnali doučování. Už ho nepotřebuje je klidný!!! Za to před dvaceti lety když jsem dělala já přijímačky, bála jsem se a měla jsem velký nervy!! Vlastně celá rodina!!!
Myslím si, že nyní se budou budoucí studenti středních škol hlásit jen na ty školy ,na které mají jak schopnosti tak i prospěch!!

Zdraví Katka Lysá nad Labem
romča
  • 
7.2.2006 15:49:09
Gymnázií je dost. Pokud je dejme tomu 10 % nadaných dětí a my zdvojnásobíme počet gymnázií, neznamená to, že teď tu bude více nadaných dětí. Těch zůstane pořád 10 %.

Na gymnázia by chtěly kolikrát rodiče protlačit děti, které namají ke studiu předpoklady. Za to učiliště jsou prázdná. Některé obory, po kterých je na úřadech práce vysoká poptávka, jsou pořád prázdné. Ale rodiče si nechtějí připustit, že je lepší dát děcko vyučit a pak si aspoň najde práci. A pokud vyučit, tak jedině "čistá" zaměstnání jako kuchař/číšník... a nebo ho dají na nějakou SŠ "ať má aspoň maturitu".

V Břeclavi je gymnázium na docela dobré úrovni, tak jsou tam občas žáci, kteří nezvládají. Ti to řeší tak, že než aby se nechali vyhodit, tak radši "přejdou" na gymnázium ve Velkých Pavlovicích, které nestojí za nic a má velice nízkou úroveň. Hlavně že nedávno v novinách psali, že toto gymnázium v Pavlovicích bylo pro žáky modernizováno a že mají nové počítače a učebny... nevím na co. Potom z těchto absolventů budou veční uchazeči na úřadech práce a stát jim pak bude platit drahé rekvalifikace. Tak nevím, jestli by spíš nebylo potřeba nějaké to gymnázium zrušit, nebo aspoň přetvořit na jinou školu, třeba střední školu výpočetní techniky nebo něco takového.
Marie1
  • 
6.2.2006 11:17:50
ČR hluboce zaostává za ostatními evropskými státy v počtu vysokoškolsky vzdělaných lidí. Tím, že je tak málo gymnázií a že se tento typ studia dostatečně nepodporuje ze strany státu, se na evropskou úroveň nedostaneme ještě hezkých pár let.
neregistrovaná
  • 
5.2.2006 22:30:37
... děti dostaly ... s y.
 Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.