| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem dorostla do velikosti XXL

 Příspěvky 110 z 246 [Dalších 236 >>]
27.3.2011 12:27:52
máš ale úžasný dar rozosmiať, takže som hneď po začítaní sa do tvojho článku utierala vyprsknutú kávu z monitora.

Teda, až na to priberanie v tehotenstve som sa cítila, akoby si písala o mne.
Lebo tam, kde iné mamičky skončili (80 kg), ja som len začínala. Ale tešilo ma to, lebo som pribrala neuveriteľných 6,5 kg (!) za 9 mesiacov a takmer všetko to nechala v pôrodnici... (3,5 kg dcérku som si niesla domov), takže nadbytočné 3 kilá som neriešila. Taká som bola šťastná!
Ale doteraz, 17 mesaicov po pôrode, mám vyššiu váhu (87g) aj keď kojím ako divá. Po šestonedelí to začalo stúpať. A neklesá a neklesá. Manžel začína už mať reči, že či chcem mať 90 kg a ja z toho stresu, vždy zožeriem, čo dom dá. Cvičenie som musela prerušiť, lebo po ňom sa mi malá rozvrieskala na plné pecky...
A inak, vo všetkom, čo si popísala, sa vidím. Aj to oblečenie, aj tie nekonečné prechádzky (u mňa trvali 4-5 hodín, aj v mínusových teplotách, aj vtedy, keď lialo ako z krhly aj vtedy, keď nasnežilo a chodníky neboli odhrnuté, všetky maminky sedeli doma, chodci išli jedine po odhrnutej ceste, len ja, ako torpédoborec Lenin, som sa oprela do kočíka a prebíjala sa snehom na chodníku.), aj tie milé predavačky, ktoré tie veľrybie veľkosti pre mňa nemajú...

A aj k tomu zmiereniu sa pomaly dopracúvam...
Macík
  • 
14.2.2008 11:51:56
děkuji za tento článek....nejsem sama...utápím se v depresi,jak vypadám....... kojím 7měs. v porodnici jsem nechala 10kg ale 19kg mám stále nahoře....už se těším až brouček odmítne mlíčko a já začnu makat ....ale dopřeju mu jen co bude mít chu´t...
mám také sppousty bokových džínek,...uvažuji o liposukci břicha...nemáte zkušenost?děkuji Macka
9.1.2008 8:20:22
No,mně nejde ani tak o hubnutí kvůli estetice,jako spíš kvůli zdraví.Vypracovala jsem se na váhu 95kg a klouby se bouří,tlak mám vysoký.Nechci zhubnout na velikost 36 nebo něco podobného,jen by mi stačilo pár kilo,abych mohla žít,dřív než si pro mne přijde infarkt.Samozřejmě pro své dítě chci jen to nejlepší-(dcera 7 měsíců),ale mrtvá maminka to není:)
Romča,Marťula 5 a Kuba 2r
  • 
9.1.2008 6:29:50
Pokud já vím, tak probíhá či již je ukončen výzkum v motolské nemocnici a výsledky to potvrzují. Samozřejmně nejedná se o nějaké to kilo, ale znám případy, kdy maminy zhubli během kojení 10 a více kilo a vyloženě kojení zneužívali na hubnutí. To znamená kila tuku proteklá mateřským mlíčkem se spoustou chemických příměsí to už stojí za zamyšlení.
8.1.2008 13:43:49
Také jsem to četla, ovšem jako hypotźu a s tím, že není vhodné rychlé hubnutí, ale pomalé neublíží.
Uvědom si, děvče, že každá matka po příjezdu z porodnice ještě trochu zhubne, chceš, aby všechny přestaly kojit? A pokud si matka při vší honičce najde čas na to, aby cvičila a stresy a únavu nezajídá čokoládou, má být vynervená?
Spouštěčů různých chorob je, možná na tebe zrovna nějakej kouká:)
Dáda (Lukášek 22m)
  • 
8.1.2008 13:02:44
Ahoj, tak to je přesně o mně, akorát moje kámošky maminy jsou tak půl napůl - polovina zhubla, polovina naopak přibrala, taky nechápu proč zrovna já patřím k těm, co přibírají, ale už jsem se do toho pustila, kdo chce sám cvičit a mít na pokec ženský se stejným problémem, ať koukne sem:
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=330
kvitecko
8.1.2008 10:18:34
Taky se přidávám k tvé zkušenosti... U prvního dítěte jsem před otěhotněním vážila 46 kg(při výšce 157 cm- takže tak akorát, spíše na spodní hranici), před porodem 54 kg a asi dva měsíce po 41 kg... Třepala jsem se jak ratlík, zařadit zpátečku v autě = nadlidský výkon :-D, hned jsem brala antibiotika, nemluvě o nervozitě... Přesto jsem vydržela kojit 10 měsíců (6 plně). Své původní váhy jsem dosáhla až po třech letech....Teď jsem podruhé těhotná do porodu mi zbývají 4 týdny a já jen doufám, že ještě naberu alespoň 4 kg navíc (asi bláhová naděje), ale držte mi palečky :-DD
Romča,Marťula 5 a Kuba 2r
  • 
8.1.2008 7:54:16
Proč všechny chcete kojením hubnout a přitom si myslíte, že děláte to nejlepší pro Vaše dítě a opak je pravdou. V tuku, který Vy strácíte a Vaše dítě ho pije, je ta nejhorší kombinace látek, které jinak z Vašeho těla nedostanete. Tyto látky působí jako spouštěče rakoviny atd. To raději hubněte a své dítě nekojte. Užívejte si kojte a hubněte až to nebude smrtelně nebezpečné pro Vaše dítě.
7.1.2008 13:47:30
Jo, tak doufám, že mě to taky čeká, přibrala jsem 32 kilo, ani nevim jak. V porodnici jsem nechala jen 6 kilo a od té doby co jsem doma - už 4 měsíce, jsem zhubla jen 4 kila... tak mi nezbývá nic než doufat, že to co tady píšeš, se bude týkat i mě..... Děkuji za naději. Petra
  • 
7.1.2008 12:19:41
Milá Bellano, děkuji za úžasný článek. Jsem 5 týdnů po porodu a prožívám úplně stejné stavy, jaké popisuješ. Při prvním těhotenství jsem nabrala 14kg, 7kg jsem ztratila porodem a dalších 16kg(!) jsem ztratila během prvního roku díky kojení, i přes neustálou konzumaci tatranek a jiných podobných dobrůtek. Po dvou letech jsem se dostala na svojí nejnižší životní váhu, velikost 38 a udržela jsem si ji až do dalšího těhotenství. Při druhém jsem přibrala 20kg, ani nevím jak :-) Porodem jsem taky zhubla 7kg, ale ač se snažím sebevíc cvičit, tak kila dolů nejdou. Je pravda, že mým každodenním průvodcem je nyní pro změnu tabulka mléčné čokolády s oříšky nebo mandlemi, ale tajně doufám, že si mé tělo vzpomene na mé krásné štíhlé předtěhotenské křivky..:-))) Jinak budu muset vyházet celý šatník, krásných, štíhlých a sexy hadříků..:-)))).
Ale v té mé "depresi" mě těší a uklidňuje, že v tom nejsem sama...
 Příspěvky 110 z 246 [Dalších 236 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.