| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Narodilo se příliš brzy?

 Příspěvky 110 z 227 [Dalších 217 >>]
Petra Nováková,syn a trojčata
  • 
16.12.2007 16:50:00
Trojčata je to nejhezčí co mě mohlo potkat,narodili se mi letos v říjnu.Dájí se zvládat uplně krásně.Řekla bych, že naopak v těhotenství jsem dostala takovou sílu
a už dopředu byla připravena na to to zvládat.Větší práci jsem měla s prvním
synem než s nimi.Vícečetné těhotenství nese rizika, ale naši lékaři jsou mistři svého oboru a starají se celé těhotenství nadstandartně.Dnešní ultrazvuky, testy atd. dost prozradí a hlídá se, aby bylo vše ok.Záleží také dost na mamince, jak k tomu přistupuje, když špatně, tak je lepší aby radši neměla žádné dítě a sama asi neví o co přichází a v životě přijde...
Michal
  • 
8.7.2006 21:50:39
no jen je to o tom, ze drive ty neperspektivni geneticke poruchy zemrely (cukrovka, Downuv syndrom apod.) zatimco dnes umime jejich priznaky (ne priciny) lecit, takze je napr. vyrazne vyssi procento lidi s dedicnou cukrovkou nez bylo drive - z pohledu prirody spatna mutace se muze sirit dal.

Priroda je v tomhle kruta, proste vyzkousi 100 mutaci a necha zit jen tu jednu co ma smysl a perspektivu.
Zatimco my dnes nechame zit i tech 99 dalsich co perspektivu z pohledu prirody, kterym jsi argumentovala, nemaji.

A to je to co Vladan myslel.
Alena,Tadeasek
  • 
7.7.2006 21:31:03
připadá mi,že se tady utvořily dva tábory a ani jeden tomu druhému nerozumí....Ty co si prošly hrůzou a strachem o předčasně narozené děťátko samozřejmě pevně stojí za tím žádné hranice, ale dát šanci,protože moc dobře ví,že tato šance bez ohledu na týden těhotenství a porodní váhu se vyplatila a více méně jejich děti jsou zdravé a vpořádku,nebo s malými odchylkami od normálu, za které je milují a určitě by je nikdy nezatratily,nebo nešouply do ústavu. My se totiž bijeme za životy našich dětí a jen zmínka o selekci,nebo utracení,nevím jak jinak bych to nazvala nám zvedá žaludek a rozbuší srdce...Nikdy nikdo kdo si tím neprošel, nemůže pochopit,co to je za výčitky,když matka kvůli SVEMU zdrav.stavu porodí předčasně dítě,které bylo do té doby úplně zdravé.Dlouho jsem si vyčítala že je to moje vina a litovala jsem, že jsem nikdy nemohla prožít ten nádherný pocit porodu a přitisknutí tvorečka na svou hruď,dát mu napít ze svého prsu a po 3 dnech opustit nemocnici se zdravým dítětem. Můžu řict jen jedno, pokud předčasně narozené děti vyhrají svůj boj o život, je jim na očích strašně vidět ta síla a bojovnost, vypadají starší a možná trošku utrápenější,jako by vám říkali, my víme....a ta láska,kterou ve vás tenhle pohled vyvolá se nedá popsat, snad denně jsem brečela při pohledu na Tadeáška, každý jeho pokrok mi dělal takovou radost,jako bych složila státní zkoušku,jenže jsem jí nesložila já,ale on. Vyhrál svůj boj o život a já jsem mu za to mooooc vděčna, neustále mu říkám jak strašně strašně moc ho miluju a vy co nevíte o čem mluvíte,radši MLČTE MLČTE,nebo se styďte.Nepřeji vám prožít to čekání na nezralé miminko, dlouhé měsíce dojíždění do nemocnice a šílený strach při telefonátech po každém vyšetření,které probíhá v nemocnici a i po propuštění z nemocnice....A slzy štěstí,když Vám oznamují že je vše vpořádku. Probrečené hodiny při cvičení, u kterého se vám váš drobeček svíjí,ale vy víte,že to nesmíte vzdát,protože ty výsledky stojí za to....Je toho moc čím si takový rodičové musí projít a vy místo rozumování byste je měli obdivovat.Je mi opravdu strašně smutno když čtu takové příspěvky o odmítání pomoci dětem narozeným ve 24tt,nebo které mají pod 1000g,nevím už co na to víc napsat,snad jen,že bych si přála,aby byl svět plný zdravých a š´tastných dětí,a´t už narozených v termínu nebo předčasně, je trestat rozhodně NESMÍME...........MAJÍ TOTIŽ VELKOU DUŠI
Alena,Tadeasek
  • 
7.7.2006 18:17:00
Já bych tě hnala sviňským krokem,nedovedu si představit,že by někdo v dnešní době nechal mého syna (podotýkám úplně zdravého syna) zemřít,jen proto,že se narodil s velmi nízkou porodní váhou,taky ze začátku nevěděli,jak na tom bude (byl přes 3měsíce hospital.v nemocnici na JIP) ale nyní je úplně zdravý a bez jakýchkoliv problému od očí až po neurol.stránku....Já sama jsem narozená o 2měsíce dřív vedu krásnej a spokojenej život, nejsem ničím poznačená ani postižená,možná mám trošku problémy s jemnou motorikou,ale to je tak vše vystudovala jsem, dělala jsem modeling a rozhodně se nepovažuji za zmetka se sníženým intelektem...Můj syn je to nejkrásnější stvoření jaké znám a vůbec,když jsem chodila na návštěvy za malým do nemocnice,všechny nedonošené děti byli úžasné,nádherné se silně vyvinutým smyslem bojovat o svůj život a zuby nechty si ho užívat a dělat své rodiče sťastnými, věř, že takových dětí je víc a víc,co i když s těžkými začátky ale o to víc silnější zarputilostí jdou životem a tihle tvorečkové dokáží VELKE VECI...Taky mám 2 známé je jim teď už 30let, ale jeden se narodil 750g a druhý 800g,ten větší je právník :-) a menší zubař...:-)) Takže maminky nebojte se neposlouchejte tyhle ohavy s divnými názory na nový život,naše děti si život vybojovali,proč bysme jim ho měli brát,nebo znepříjemńovat takovými odpornými lidmi s jestě odpornějšími názory (TYTO LIDI POVAŽUJI ZA ZMETKY)
&
30.1.2006 18:44:42
Je Irco, netahej na mne "dnesni dobu". Tobe vadi ja, ja prispevky... Mne zase prispevku tipu... Co bych udelala na vasem miste, kdyby... Doufam ze, jsi to nebudes muset v praxi overovat.
29.1.2006 20:21:22
Cockney a MM, len vas chcem trochu podporit :-) O HA mam podobnu mienku, proti prerusovanej sulozi nemam nic (a ani proti akejkolvej neabortivnej antikoncepcii - prezervativ, ...).
Mame dve deti, zatial "takmer" planovane (druhe prislo o mesiac skor :). Trochu sa desim toho, co bude ked "polochcene" pocneme tretie ....

ja proste na HA nemozem pristupit .... teraz som nad tym dost premyslala, mala som chvilocku obdobie, kedys om si myslela, ze som znovu tehotna.
asi bdueme mat vela deti ...
Tady a ted
  • 
29.1.2006 18:13:40
no právě protože to sleduju už od začátku
29.1.2006 15:52:24
děkuji ti sally..konečně někdo, který o tom ví svoje.
miselline+kačenka 2,5r
Irena
  • 
28.1.2006 21:26:23
Zdá se mi trochu naivní si myslet, že si opravdu o všem v životě rozhoduje každý sám..
Nevím, jaké postižení měla a jakém ústavu žije ona dívka, ale pokud vím, podává se pacientkám v ústavech hormonální antikoncepce, takže opravdu se v tomto příběhu dá mluvit o osudu, že se tak vůbec stalo. Nevím, jak bys mluvila, že by obohatilo život její mamince stejně postižené miminko jako má její dcera sama - neocitlo by se opět v tom samém ústavu?
Cesty osudu jsou nevyzpytatelné.
Ostatní jsem už popsala výše..
Mirka
  • 
28.1.2006 16:09:08
přečti si, co psala Caira celou diskusi, a pak se vyjadřuj.
 Příspěvky 110 z 227 [Dalších 217 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.