| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Britské Vánoce

 Příspěvky 110 z 34 [Dalších 24 >>]
Kleman Kryštof
  • 
9.12.2014 15:18:58
To jídlo je v UK je pečený krocan / krůta a pudink ( který je ale úplně jiný než pudink který všichni známe )
Kleman Kryštof
  • 
9.12.2014 15:09:30
Ano,je to pravda. Dárky se rozbalují 25. 12. ráno. Navíc v UK není Santa Claus ale Father Christmas přeloženo Otec Vánoc.
Lenelka
20.12.2006 11:44:11
Petro, ano, Skotsko je jine nez Anglie. Stejne tak Wales a Severni Irsko. A stromecky se zdobi, myslim, zacatkem adventu nebo 1.prosince. Nevim to presne, my to oddalujeme, jak se da. Father Christmas holt ustupuje, ale v manzelove rodine porad nadeluje on, ne Santa.
petra
  • 
20.12.2006 11:06:19
No nevím, minulý týden jsem byla ve Skotsku a všude byl samí Santa. Oni sami nám to několikrát říkali a vždy ho nadšeně naší nic nechápající holčičce, která věří na ježíškas ukazovali. Jinak vánoční atmosféra je tam super- slyšet hrát koledy na dudy je prostě zážitek. (Jen ty nazdobené stromky ve všech domech mně přišly opravdu zvláštní.)
  • 
29.9.2006 16:03:46
Ahoj!Hledám staré články o životě ve Skotsku,můj muž už tam pracuje 3roky a tak hledám někoho,kdo by mi řekl víc,protože tam nikoho nemáme a chtěli by jsme být všichni pohromadě,co by mě čekalo co se týká dětí,práce,pojištění,sociálních věcí atd.Jak to tak zhruba chodí ve škole jsem si přečetla,ale stejně to není ono,kdyby se mi chtěl někdo ozvat s více informacemi tak budu moc ráda,ahoj Helena
  • 
17.8.2006 17:05:54
ahoj...cetla jsem tvuj clanek a je to pravda,ze deti v katalunii maji velke vanoce.Ja sice deti jeste nemam,ale ziju v Lleide uz 3 roky.Ceske zvyky mi ale chybi.Mej se krasne:)))zuzana
  • 
12.1.2006 10:23:54
Ahoj Radko,je sice po vánocích, ale najela jsem na internet a rodinu a uviděla pozdrav z Irska. Psala jsi, že máš dceru.Já se chci taky stěhovat za manželem do Irska a byla bych ráda, kdyby jsi se mi ozvala na e-mail.trochu bych potřebovala prozradit jak to tam tak trochu chodí a jak je to se školou a tak. Zatím se měj Petra a jestli se ti bude chtít tak napiš
*Aida*
7.1.2006 17:36:51
No nevim, ja cukrovi pecu kazdy rok (tedy sice ne na vanoce) a nikdy jsem zadny problem nemela. Jestli to nebude tim, ze na to polohrubou ci hrubou mouku netreba :o). Letos mi dokonce dve kamaradky nezavisle na sobe rekly, ze lepsi vanilkove rohlicky jeste nejedly :o))).
Bara - zatim bezdetna
  • 
3.1.2006 14:12:00
Zijeme v Londyne, ale rodinu mame v Glasgow, kam kazdy druhy rok jezdime. Nase vanoce probihaly letos tak, ze jsme si na Barborku koupili stromecek v kvetinaci a hned ho nazdobili - at si ho uzijem. Na svatky jsme leteli do Glasgow, takze zadnou dalsi vyzdobu jsme nemeli, jen si na krbu vystavili karty od rodiny, znamych a kolegu. V Glasgow jsem jim na Stedry den udelala hrachovou polivku a rizky s bramborovym salatem a oblizovali se az za usima. Po veceri jsme sli do mistni hospudky a o pulnoci se odpocitavalo jak na Silvestra a pak se zacal kazdy objimat a libat a prat krasne vanoce.
Rano nas budila svagrova (26), ze Santa uz tu byl (ve Skotsku maji Santu!) a at se s ni jdeme podivat na darky. Neni totiz slusne, abys rozbalil darek od nekoho, kdo tam neni - na vsech je napsane od koho a pro koho a pokud tam darce neni, tak musis cekat. Pak se slo na msi a odpoledne prijel zbytek rodiny a rozbaloval se zbytek darku. Veceri mame vetsinou kolem 6 - krocana se vsim, co k tomu patri a ja si uz zvykla a docela mi to chutna. Dalsi den chodi muj muz na fotbal a ja na nakupy - mivaji silene slevy a tak si lide casto davaji misto darku poukazky do obchodu a 26.12 to jdou utratit.
Ceske pohadky a cukrovi mi taky nekdy chybi, ale uz jsem si zvykla.
Stastny Novy Rok!
brahma
  • 
3.1.2006 6:35:16
Zila jsem 9 let v Anglii a po nekolika vanocich stravenych tam jsem vzdy a rada jezdila zpet do Cech, chybelo mi to zvlastni ceske kouzlo, zima, kapr a salat, cukrovi, darecky 24.vecer s rozsvicenym stromeckem, pohadky... nadelovani 25. rano a venku zelena trava, to me moc nesedlo.
Letos (teda vlastne uz loni!) jsem vanoce travila v latinske Americe. Snad nejvetsi rozdil od Cech, i od Anglie - pocasi. Leto, vedro, slunko. Potite se i kdyz jen sedite. Uz to postrada veskerou klasickou predvanocni a vanocni atmosferu, prestoze obchody i ulice jsou vice mene vyzdobene (blikajicimi svetylky ve tvaru rampouchu!). 24. se slavilo v jednom dome, cela rodina s ruznymi znamymi a prateli. Kazdy prinesl neco k jidlu, ale ze by neco bylo obzvlast tradicni, to jsem se nedozvedela. Pry se vzdy ji tak nak od vseho, co ji cely svet... Podaval se krocan i veprove + jakesi platky masa v celkem dobre omacce (vse studene), ruzne salaty a stridme pilo vino nebo fernet, jinak hojne coca cola, sprite a fanta, coz je tu velmi rozsirene a oblibene. Na darky si tady deti musi pockat az do pulnoci. Pritel mi vypravel, ze spousta malych deti to nevydrzi a usne, a on sam si pamatuje, jak ho jako maleho rodice budili, ze uz je pulnoc a tudiz cas na darky pod stromeckem! Navic se v pulnoci vsichni raduji, ze uz je pulnoc, zacnou se olibavat a prat si krasne vanoce, bouchaji delobuchy a prskaji ohnostroje, velice to pripomina oslavy Noveho roku (ktere se mimochodem od toho moc nelisily). Vanoce v Argentine pro me osobne byly zvlastni, divne, nezvykle, proste uplne jine nez ty, jake znam a jake mam rada.
 Příspěvky 110 z 34 [Dalších 24 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.