| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zachraňte koně!

 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]
blikk
7.1.2007 19:53:39
I já mám doma koně, I já mám nekousavého, nekopavého a I já jsem měla 20ti měsíční holčičku a v té době svého spolehlivého 10ti letého valacha. Byl to člen rodiny a musím se přiznat, že mé dítko běhalo kolem něj značně živě a získalo k němu už v této době krásný vztah. Možná to bylo tím, že jsem ho měla od jeho 3 let, že jsem se mu svého času věnovala až 3 hodiny denně (sportovali jsme). Může se stát cokoli - ano, je třeba snížit riziko na minimum, je blbost pustit dítě k vystátému a hladovému koni.
14.12.2005 23:32:07
Zdravím všechny! U článku jsem žádnou debatu nečekala, proto jsem se sem dostala až dnes. Článek jsem napsala a poslala ke zveřejnění proto, aby se povědomí o útulcích pro koně dostalo i mezi širokou veřejnost, nejen mezi "koňaře". Co se týče pobíhajících dětí, neviděla jsem koně poprvé v životě. A koně byly opravdu naprosto pohodoví. Při náznaku jakékoli nervozity nebo nebezpečnosti, bychom s dětmi odešli dál. Provozovatel má malou dcerku a děti občas ke koním chodí, takže jsou zvyklí.
A hříbě narozené v útulku. Klisna měla specifické problémy a jestli jsem vše dobře pochopila, tak březost a mateřství jí mělo pomoci. A i ona se k jinému majiteli dostala právě díky svému hříběti. Takže to bylo prospěšné.
Sugar+3
8.12.2005 21:47:50
Oddny, souhlasim. To hribe me taky zarazilo a co se tyce Equichannelu, o vyskovskem utulku se tam nedavno debatovalo.

A taky me zarazilo, ze autorka nechala deti behat MEZI konmi. Ja mam dva kone (hodne, nekopave, nekousave...) a svou dceru (20 mesicu) bych mezi ne NIKDY nepustila, nikdy nevim, ceho se mohou leknout a takovy stret by mohl pro dite skoncit tragicky. A to ty nase kone uz par let znam, zatimco autorka pustila male deti ke konim, ktere videla (jak jsem pochopila z clanku) poprve v zivote...
(a taky si vzpominam, ze me vzdy ucili, ze pred konem nesmim delat rychle pohyby, nesmim mluvit moc nahlas - coz jsou pozadavky pro male dite naprosto nesplnitelne).
7.12.2005 22:50:08
Kdo se zajímá o koně a dění kolem nich, má v povědomí útulky pro koně (tento není opravdu v celé ČR jediný) a situaci v nich.
Myslím,že jsou fundovanější servery pro takovéto články, např. Equichannel.

"Klisna s hříbětem, které bylo počato i porozeno v útulku, našly majitele..." tak to mě teda zarazilo, proč množit nechtěné koně? Na trhu je koní nadbytek, zvláštěpak těch za pár korun, proč přidávat další? To přece není úlohou útulku!
Koně miluju, ale nemůžu si pomoci, tenhle mejl mi jde tak trochu proti srti.
markéta
  • 
6.12.2005 11:37:58
A co jsi dal nebo udělal ty?
Jarmila
  • 
6.12.2005 9:56:53
Napadly mě šachy...o nich tu přece není každá druhá diskuze, ne?
Milada.
6.12.2005 9:46:25
Sachy a okrajove? No to snad ne:-)

Je tu XYZ maminek, ktere jsou v nejakem sachovem klubu a ABC deti, ktere chodi na sachovy krouzek, jezdej na turnaje, tabory atd.
Jarmila
  • 
6.12.2005 9:39:59
...NO TAK JÁ MYSLÍM, ŽE TO NENÍ TÍM, ŽE BY BYLY MAMINY NEAKČNÍ.
V ČLÁNKU JE VŠE, CO PŘÍPADNÝ FANDA DO KONÍ MŮŽE CHTÍT -a to je především ADRESA, KONTAKT...
JDE O SPECIFICKY PSANÝ ČLÁNEK - NEVYZÝVAJÍCÍ K DEBATÁM ŽE? Kdo má koně rád a zajímá se o ně, sám si cestu k nim najde a třeba to bude touto cestou, že?
TO JE JAKO KDYŽ SEM DÁŠ ČLÁNEK NA SPECIFICKÉ TÉMA - NAPŘ. KLASICKÁ HUDBA. MYSLÍŠ, ŽE TU BUDE STROM PŘÍSPĚVKŮ?
Téma koně je na Rodině poměrně okrajové, jako třeba právě ta klasická hudby, nebo šachy... Rodina je především o vztazích, výchově, manželství, škole...atd.
Nemyslíš?
Jarmila
  • 
6.12.2005 9:39:25
...NO TAK JÁ MYSLÍM, ŽE TO NENÍ TÍM, ŽE BY BYLY MAMINY NEAKČNÍ.
V ČLÁNKU JE VŠE, CO PŘÍPADNÝ FANDA DO KONÍ MŮŽE CHTÍT -a to je především ADRESA, KONTAKT...
JDE O SPECIFICKY PSANÝ ČLÁNEK - NEVYZÝVAJÍCÍ K DEBATĚM ŽE? Kdo má koně rád a zajímá se o ně, sám si cestu k nim najde a třeba to bude touto cestou, že?
TO JE JAKO KDYŽ SEM DÁŠ ČLÁNEK NA SPECIFICKÉ TÉMA - NAPŘ. KLASICKÁ HUDBA. MYSLÍŠ, ŽE TU BUDE STROM PŘÍSPĚVKŮ?
Téma koně je na Rodině poměrně okrajové, jako třeba právě ta klasická hudby, nebo šachy... Rodina je především o vztazích, výchově, manželství, škole...atd.
Nemyslíš?
xyz
  • 
6.12.2005 9:07:47
Milý "hmr",

trhni si nohou. Mě koně absolutně nezajímají, tak nevím, o čem bych na toto téma mohla diskutovat. Diskuze je od toho, aby se diskutovalo a neslouží k léčení mindráků zakomplexovaných pisatelů, k jakým se řadíš zřejmě i ty.

 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.