| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak porozumět jeho pláči

 Příspěvky 110 z 19 [Dalších 9 >>]
17.3.2007 11:41:07
Jsem ráda,že v tom nejsem sama.Dokonce mi to že nerozetnám pláč svého mimi mi byla ostře vyčtena od mého manžela.Ale snad už jsem se polepšila
17.3.2007 11:39:17
jsem
  • 
12.3.2007 12:11:17
Nestihla jsem dočíst poslední články diskuze, ale to co vám chci říct tam stejně asi nebylo. K tomu pláči jsem viděla pořad nebyl teda celý o pláči, ale byla tam pozvaná jedna paní z Australie myslím, že se jmenovala Priscila Dunstan či tak nějak a jak někdo má fotografickou paměť tak ona měla sluchovou paměť a i proto byla v nějaké filharmonii. No a tahle paní když měla svého syna na něm vypozorovala, že pokaždé brečí jinak když má hlad, únavu atd...no tak to začala více zkoumat i na jiných dětech a vypozorovala, že všechny děti od 0-3 měsíce používají univerzální jazyk, který se skládá z 5 slov či zvuků.Neh...mám hlad
Owh...jsem unavený
Eh....potřebuji odbrknout
Eairh..potřebuji se vyprdět
Heh...mám nějaké nepohodlí
Prodává na netu i dvd jak se naučit tyto zvuky rozeznávat. Já jsem to zkoušela vypozorovat na svém skoro 2 měsíčním synkovi a fakt to funguje jestli nevěříte napište si ty zvuky na papírek a až bude dítko řvát tak zkuste jestli něco z toho bude sedět a pak mu pomožte. Ale připomínám jen děti od 0-3 měsíce pak už jazyk začíná být složitější.
Martina, Matyáš28měs.
  • 
11.11.2005 23:36:42
Ahoj Lenko,
tak jsem chvíli přemýšlela jestli nemám dvojče:-))) Mě je sice 32 a malému skoro dva a půl ale jinak jsem na tom byla stejně. Sama s klučinou a věčně se hádající babčou a dědou. Naštěstí je to obojí už minulost. Prarodiče si srovnal malej sám.Fakt. Prcek úplně stmelil naší rodinu. A chlapa jsem si našla úplně suprovýho. Malej mu říká táta a oba se v sobě navzájem vidí. Co se vymýšlení lumpáren týče, nedají bez sebe ani ránu. Příští rok se berem a přítel bude žádat o adopci malého.
PS:omlouvám se že se nedržím tématu, tohle je konkrétně pro Lenku. Povzbuzení, že ještě opravdový chlapi jsou. Snad se na mě nebude zlobit.

Přeji všem hodně štěstíčka a spokojenosti. Martina
11.11.2005 9:03:19
malá začala plakat,když jsme ji přestěhovali od nás do bráškova pokoje.mám pocit,že se bojí.pomůže mi někdo?co mám s ní dělat?se synem takové problémy nebyli.děkuji
11.11.2005 9:00:55
malá začala plakat,když jsme ji přestěhovali od nás do bráškova pokoje.mám pocit,že se bojí.pomůže mi někdo?co mám s ní dělat?se synem takové problémy nebyli.děkuji
míša + 1x9měsíců
  • 
9.11.2005 10:27:36
Přidávám se k "instinktivním maminkám" - sice jsem si vůbec nevšimla, odkdy odlišuji jednotlivé druhy pláče (určitě to bylo dost brzo), vzpomínám si, že mne asi čtvrt roku po porodu překvapilo, když jsem poprvé zpozorovala, že na některé potřeby svého dítěte reaguji DŔÍV, než začne plakat (hlad-žízeň, touha po chování, únava). Vůbec nevím, podle jakých signálů to zjišťuji, ale když mám pocit, že potřebuje nakojit (podotýkám, že pije i spí velice nepravidelně, kojení bývalo v intervalech 20 min až 1,5 hodiny, dnes je to hodina až čtyři, spánek přes den buď vůbec nebo i čtyřikrát denně) nebo spinkat, kojím a uspávám a vždycky se trefím (upozorňovat pláčem mne musí jen málokdy). :-)
Určitě v tom nebudu sama, zkuste si toho všimnout!
Lenka
  • 
8.11.2005 21:37:35
Ahoj všichni,
je mi 38 a mám první dítě. Měla jsem užasné těhotenství, šílený porod a nyní jsou mrnouskovi 4 měsíce a je štastné a poměrně hodné miminko. Občas pláče a myslím, až na vyjimky, že poznám proč pláče. Nikdy bych do sebe (ani mé okolí) neřekla, že mi mateřství tak vezme. Jsem moc štastná i přesto, že jsem s klukem úplně sama. Věřím na instinkt a na vzájemné naladění. Myslím, když miminko necítí nepohodu, tak je samo v poho :-), proto jsem eliminovala babičku a dědu, kteří se stále hádají :-)
Pěkný večer
Gerberka
8.11.2005 7:45:50
Ahoj holky,

skutečnost, jak píšete o tom vrozeném mateřském instinktu, který ženě napoví, proč miminko zrovna pláče, je úžasné a celkem vám závidím :-)). Já jsem do synkových asi pěti měsíců absolutně nepoznala, proč vlastně brečí (nebo řve). Asi trpěl kolikou, fakt nevím, nakonec jsme brali Simplex (tak nějak se to jmenovalo); kojila jsem ho do 11 měsíců.

Měla jsem pohodové těhotenství a porod a hrozně jsem se na všechno těšila a nakonec jsem brečela se řvoucím miminem v náručí, protože jsem zoufalstvím nevěděla, co vlastně chce. Asi jsem byla nějak přecitlivělá nebo co a ty mateřské pudy se ve mně probudily trochu později. Zlepšilo se to, až když seděl v té malé autosedačce, prohlížel si okolí, držel hračku a přenášela jsem ho tam, kam jsem potřebovala (do kuchyně apod.) - to už byla spokojenost. Do té doby byl můj mateřský instinkt na bodu mrazu :-)). Takže užívejte si ho, pokud ho cítíte; je to moc dobře, že poznáte, co malé novorozeně právě potřebuje!

Ahoj, Afr.












Olina
  • 
8.11.2005 7:21:18
No já ti nechci brát iluze o daru žen, ale na tu vychytávku jak u nás vypadá řev hladového tygra přišel manžel.
Mě z toho ženského údělu bohatě stačí donošení, porodění a kojení. O další se s ním ráda rozdělím. :o))
 Příspěvky 110 z 19 [Dalších 9 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.