| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku O záhadách kolem nás

 Příspěvky 110 z 68 [Dalších 58 >>]
Jana
  • 
9.11.2005 13:10:58
Deniso,

máš pravdu, někteří lidé jsou ke zvířatům velice bezcitní. Jsou to živí tvorové, mají bezvadnou intuici, kterou ke svému životu perfektně využívají, mají stejnou nervovou soustavu jako my, jenom nemluví. Mnoho o nich nevíme, "jen" je požíráme, a když přijde BSE, ptačí chřipka, prasečí mor či cokoliv jiného, nedokážeme nic jiného, než je začít hromadně vybíjet. Zamyslíme se někdy taky nad tím, zda příčínou těchto chorob není lidské chování ke zvířatům a k přírodě??? Je mi z toho moc smutno.....
Denisa
  • 
8.11.2005 16:45:25
Jsou tu same hrozne zivotni pribehy, tak napisu neco odlehceneho. Nasi maji loveckeho psa a kazdy rok se zamyslim nad tim, jak je mozne, ze vzdy v listopadu a v sobotu vi, ze bude hon. Uz od rana steka a vyvadi, aby vzbudil panicka. Jaktoze nesteka treba ve stredu nebo v cervnu? Take vi, ze nesmi do postele, pokud je panicek doma. Jednou se mu stalo, ze se otec vratil pro svacinu a nacapal ho pod perinou. Dostal strasne vynadano a od te doby ceka az uslysi motor auta v zatacce a pak teprve jde do postele. Jakoby vedel, ze pak uz se panickovi nebude chtet vracet a svacu si radeji koupi. Ja sama jsem mela kralika a nastehovani meho pritele byl neprekonatelny problem. Nikdy se nikde nepo..., ale od prvniho dne co u me pritel spal, nasla jsem po navratu z prace nacurano na jeho perine. Nikdy ne na me. Jeho zarlivost byla neuveritelna a dokazal to dat pekne najevo. Zvirata jsou daleko chytrejsi nez si vubec dokazeme predstavit, proto bych take ty, co je tyraji, zavirala na desitky let a ne jim davat smesnou vystrahu.
Míša
  • 
6.11.2005 18:37:22
Je to tak 14 dní, kdy jsem byla na kurzu numerologie a přednášející vyprávěla v souvislosti s číslem toho dne svoje setkání s andělem. Mám i jiná setkání, ale toto mi bylo moc blízké. To odpoledne jsem jela 300km domů a vezla své dvě malé děti. Protože jsem ten týden špatně spala a i na kurzu jsme dlouho do noci probírali čísla, cestou jsem byla unavená a ospalá, ale nedalo se nic dělat.
Už jsem dojížděla na svoji obvyklou zastávku v půli cesty, když v tom bouchla taková rana do střechy auta, jako když někdo hodí kámen, hned jsem procitla a ohlížela se v zrcátku, co to bylo, ani větev, ani kamen.
Na zastávce jsem ohledala celé auto, nikde ani škrábnutí, a v tom mi došlo, že to byl můj Anděl, neboť jsem šla zřejmě do mikrospánku a ta rána mě probudila a do konce jízdy jsem byla zcela při vnímání.
6.11.2005 10:21:17
Ahoj Veroniko!
Psát, že vím, jak Ti teď je, je asi úplně zbytečné, že? Opravdu je ta situace podobná, ale určitě to máš lepší v tom, že už jedno miminko máte :-) a víš, že jsi schopná dítě mít. Pro mne byla nejhorší ta nejistota. Obrovsky jsem se bála, že se nakonec zjistí, že nejsem schopná dítě donosit, nebo že ho nikdy nebudu moci mít s manželem...
Naštěstí se nic z toho nepotvrdilo! Jsem ze severní Moravy, takže na tu genetiku nás poslali do Ostravy, což samo o sobě už pro mne bylo stresující (město ze srdce nesnáším - 5 let jsem tam studovala). Přijeli jsme už s vyplněnými dotazníky, v nichž se zjišťovala naše rodinná anamnéza - hlavně nemoci a kdo na co umřel, ale samozřejmě i zda někdo v rodině také opakovaně nepotrácel (to u nás nebylo). Pan doktor se na to podíval, řekl, že podle toho, co píšeme to vypadá dobře a pak nám JEN VZALI KREV.
Přesně si to nepamatuji, ale myslím, že tvrdili, že výsledky by měly být přibližně do měsíce a přijdou nám poštou. Jak jsem psala - poprvé se vzorky krve ztratily a když nám přišla nová pozvánka, byla jsem přesvědčená, že něco není vpořádku, nechtějí nám to hned říct a pro ujištění si nás zvou znovu :-(. Takže jsme to museli absolvovat ještě jednou toho 27.11. Tvrdili nám, že na Vánoce už asi budeme vědět, jak na tom jsme, ale pořád nic nepřicházelo :-((( Má nervozita byla STRAŠNÁ!!! Nakonec dopis přišel až začátkem února a vyvrátil mé obavy.
Můj gynekolog mi naordinoval tablety "duphaston" - myslím, že to bylo na podporu funkce žlutého tělíska. No, a já jsem hned druhý měsíc otěhotněla.
Asi to bude znít divně, ale já jsem byla naprosto PEVNĚ přesvědčená, že v roce 2004 BUDEME MIMINKO MÍT (24 je totiž s manželem naše šťastné číslo)!!! Těsně před otěhotněním jsem byla týden jako vedoucí na lyžařském táboře na horách (bez manžela) a tam jsem se skvěle odreagovala, vyřádila (jezdila jsem tam víc než deset let vždy v zimě i v létě). A když se mě tam ptali, jak to vidím s táborem v létě, tak jsem odpovídala - já nijak, já jsem tady naposledy :-))).
Ještě bych ale měla napsat, že ani to třetí těhotenství se neobešlo bez komplikací - v sedmém týdnu jsem začala ZASE špinit a určitě je Ti jasné, jak moc jsem byla po těch dvou potratech vylekaná. Doktor mi zdvojnásobil dávku duphastonu a chodila jsem do nemocnice na krev, kde sledovali, zda se mi zvyšuje hladina HCG. Když to bylo OK, přešla jsem v 8.tt z tabletek na injekce Neolutin forte, které jsem dostávala 2x týdně až do 14.tt. Samozřejmě jsem od toth 8.tt byla doma na rizikovém a opravdu poctivě jsem více než měsíc ležela. Střed těhotenství byl fajn - přetalo mi být špatně, miminko se zdárně vyvíjelo, takže jsem dokonce mohla chodit na těhot. cvičení a plavání. Ve 30.tt se mi ale začal zkracovat čípek, takže jsem opět musela ležet - hrozil předčasný porod :-(((. Byla jsem poctivá a opravdu se dost šetřila. Malý se narodil ve 39.tt :-)! Naštěstí jsem měla velkou oporu v manželovi, který to celé se mnou velmi prožíval a také ve své mamince (pomáhala s předvánočním úklidem).
Závěrem: i když bylo kolem mého těhotenství tolik problémů, opravdu jsem si ho užila (tolik knížek jsem nepřečetla ani při studiu a tolik akcí s kamarádkami jsem nepodnikla ani nepamutuji). Jsem rozhodnutá, že do toho půjdu určitě ještě jednou, ale s ohledem na zdraví budeme muset počkat až Malý trošku povyroste.
Verčo, moooc Ti držím pěsti, abys tohle těžké období překonala a hlavně abyste byli s partnerem oba v pořádku a dotřetice Vám "to" vyšlo a výsledkem bylo ZLAŤOUČKÉ MIMINKO, které v noci spinká a přes den se na každého směje (takové je to naše a já si říkám, že ho máme opravdu za odměnu).
Hodně jsem se rozepsala, ale stejně nevím, zda jsem odpověděla na všechny Tvé dotazy, takže pokud bys ještě nějaké měla, nebo si jen tak potřebovala vylít srdce, klidně mi můžeš napsat na mejl!
Měj se hezky a hodně štěstí a sil!!!
Lenka
6.11.2005 9:21:39
A máš teď holčičku nebo kluka? Jaký byl happy end?
Jana
  • 
5.11.2005 19:44:08
Zuzku,

zkus www.wahlgrenis.wz.cz, velmi poučné čtení.
janik
  • 
5.11.2005 15:30:34
Je to všechno moc zajímavé. Taky mám dva zážitky, oba jsou spojeny s horami. Pokaždé, když jsem měla pocit, že bych ten den neměla jít s ostatními lyžovat se něco stalo. Byl to takový divný pocit, jakoby mě někdo přemlouval, abych zůstala na chatě a nikam nechodila. Poprvé se parta našich známých vracela z lyžování místo kolem 17.hod až skoro o půl noci, protože zapadli ve sněhu, padla tma a byla vánice a musel je zachraňovat chlap se skútrem. Někteří z nich měli i omrzliny. Podruhé to bylo loni. Kamarádce se stal na sjezdovce úraz a musela ji zachrańovat horská služba. V tu chvíli jsem litovala, že jsem zůstala na pokoji, protože bych v tu chvíli byla radši s ní-mohla jsem jí aspoň psychicky podpořit. Ale na druhou stranu jsem byla ráda, že jsem tam nebyla-třeba by se mi taky něco stalo. Je to záhada.
Veronika, dcera 4 r.
  • 
5.11.2005 14:19:03
Ahoj Lenko,

právě trávím doma týden v pracovní neschopnosti poté, co nám již druhé těhotenství během půlroku nedopadlo (poprvé březen 05 - to byl tak 5 tt. a podruhé tedy před týdnem, to byl už 12 tt.) a po přečtení Tvého příspěvku mě napadlo, že ta situace je možná trochu podobná, i když já už jedno dítě mám a tehdy to těhotenství probíhalo úplně bez komplikací. Ráda bych se Tě (příp. ostatních) zeptala, jak probíhají ty genetické testy, zda jsi podstoupila nějakou speciální "léčbu" a taky, jak jsi ty dva neúspěchy snášela psychicky a jak jsi sbírala psychické síly na to třetí těhotenství. Děkuji za odpověď a srdečně zdravím.
Zuzana
  • 
3.11.2005 19:14:40
To jsi musela mít velkou odvahu.To ti tedy fandím, je to krásný a obdivuhodný.
3.11.2005 14:16:28
Ahoj, zdravim vas vsechny z anglickeho Telfordu. Jsem tady jako au pair. Prosim vas, nevite nekdo, kde takove pribehy muzu najit na internetu? Strasne me to zajima. Mejte se.
 Příspěvky 110 z 68 [Dalších 58 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.