| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V noci vycházejí na povrch nejrůznější úzkosti

 Příspěvky 110 z 38 [Dalších 28 >>]
Michal
  • 
10.10.2005 11:01:57
Ahoj Evo,
když jsem si přečetl Tvoji odpověď, měl jsem v očích slzy. Nevím, jestli byly moje, nebo Tvoje..
Zkus se mrknout na www.alkion.cz - je tam odkaz články a v nich PBSP - úvodní text.
Je to metoda, která mě překvapila svojí jednoduchostí a účinností. V této terapii jde o to, že si lze doplnit něco, co v životě chybělo. Tedy i bezpodmínečné přijetí od otce (upřímně - táta mi umřel, když mi bylo 16 a téma otec je pro mě proto hodně aktuální..). Byl jsem asi před měsícem na semináři rodinných struktur a efekt mě hodně překvapil.. V tomto článku je ve zkrácené podobě velmi výstižně popsán princip života, lidské psychiky a zdraví.
Jinak Ti mohu říci dle svých zkušeností z různých terapií, že VŠICHNI lidé na různých úrovních řeší sebepřijetí, včetně mě. I ty největší sportovkyně a modelky. Základem života je přijmout sama/sám sebe.. Mnohdy dokážeme udělat vše pro své okolí, pro cizí lidi, ale ne pro sebe... Krásná je i knížka od L. Hay - Miluj svůj život.. Ten nadpis vyjadřuje to, co bych Ti chtěl říci...
Krásný den Ti přeje
Michal
Eva K
  • 
10.10.2005 9:20:36
Děkuji ti moc Michale, dodal jsi mi nové téma k přemýšlení. Když tak nad tím přemýšlím, nenapadlo mě hledat původ v muži, stopa vedla spíš k matce či třídní učitelce na základce. A je fakt, že mi sex přestává "chutnat".
Pro tátu jsem byla zklamání v tom, že nejsem sportovní typ, sportuji jen rekreačně a proti mým sportovním rodičům jsem hodně antitalent. Pamatuji si okamžik, kdy mi tátovi kamarádi, lyžařští instruktoři, říkali, že se na moje lyžování táta ani nemůže dívat.. A on se opravdu snažil se na mě na svahu nedívat. Možná to bude ono, odvážila jsem se sportovat až v Praze (jsem z Moravy) a bylo pro mě překvapení, že mi to jde..
Cítila jsem mimčo, jen tak zalechtalo:-)
Eva
Risan
5.10.2005 16:39:04
Alergie souvisí mnohdy s játry (potlačený vztek, být na někoho alergický, přecitlivělý), udává se strach z mužského principu (ze sexu) na podvědomé úrovni (R. Dahlke: Nemoc jako symbol). Pravá nosní dírka je mužský princip, vodnatá rýma jsou nevyplakané slzy (to znám..), nějaké (citové) zranění z otcovské/mužské strany na nevědomé úrovni, prezentované na fyzickém těle.

Na konkrétní důvod je nutno si přijít vlastní prací s podvědomím - může to být dost hluboko, nebo z raného dětství a tam se normálně nedá dostat (www.volny.cz/modraalfa - je to zcela normální kurs, chodí tam studenti, lékaři, vysokoškolácí, má to dobrou odbornou úroveň, žádná "duchařina", pracuje se za plného vědomí s něčím, co stejně každý z nás má, jen to nedokáže využít, za těch 1200,- to stojí), aby se dala odstranit příčina (můžeš třeba zjistit, že Ti otec nevyjadřoval city - viz též kniha Pět jazyků lásky) a tím i fyzický následek. Základem každé práce s podvědomím (partnerství, atd.) je znát základní potřeby člověka - tedy uvědomit si, co mi v dětství/životě chybělo, čeho mám nedostatek a potom kdo mi to nedal a co s tím mohu dělat, jak si to doplnit. Součástí toho je i aktivní práce s podvědomím, kterou se lze naučit na výše zmíněném kurzu.

Přikládám odkaz na text http://www.alkion.cz/clanky.php?id=1 - zde jsou uvedeny základní potřeby člověka. PBSP je metoda na západě běžně psychology používaná, u nás to bohužel lidi ani psychologové většinou nechápou.. Byl jsem na kurzu PBSP struktur, bylo to hodně poučné i pro člověka, který se v této oblasti neorientuje. Mám za to, že by se hodně lidem otevřel zrak..

Jinak si také můžeš přečíst knížku Pět jazyků lásky od G. Chapmana. Tam je popsáno, co je to láska. Mnoho lidí má za to, že to stačí říct, že to není potřeba se učit. Mnoho se mýlí a kopírují jen chyby svých rodičů.

Odpověz si na otázku, jaké jsou Tvé oblíbené barvy.

Kdo hledá, najde..
;-)
M.
Eva K
  • 
5.10.2005 10:30:07
Co si myslíš o mé alergii a rýmě, která většinou napadá pouze pravou dírku? Jakože potlačuji logickou/mužskou část své osobnosti? Eva
Eva K, 14tt
  • 
29.9.2005 10:45:30
Mrzí mě, že jsem vás takhle rozčílila. Ale prostě máme jiný názor a zjistili jsme jiné informace, takže k hněvu snad není důvod
Existují studie prokazující neškodnost ultrazvku a studie prokazující vliv na růst dítěte. Jistě by to nebyl první ani poslední omyl vědců a lékařů. Pokrok jde kupředu a mnohdy ukáže nevhodnost předchozích objevů. Klasická medicína podle vás nepáchá žádné škody?

Se svým lékařem jsem se dohodla, že mi udělá už jen 2 POVINNÉ ultrazvuky kvůli odhalení vad, takže své dítě nezanedbám. Ale žádný ultrazvuk při každé návštěvě. To snad není tak děsivý přístup, jak to na vás udělalo dojem.

Myslete si co chcete a klidně 100% důvěřujte klasické medicíně a poslouchejte pana doktora. Kdybych to udělala já, jsem už dva roky na každodenní dávce antihistaminik. A nepozoruji, že by na mě vápník a bylinkové čaje, relaxaci, napáchali nějaké škody.

Každý se může léčit jak chce. I to je demokracie.

Eva
Michal
  • 
29.9.2005 9:13:25
Milá Veroniko,
díky nejen za přání k svátku. Obojí mě zahřálo u srdce..
Přeji Ti, ať Ti vždycky svítí Slunce, i když bude zrovna zataženo..
Michal
Veronika
  • 
28.9.2005 11:44:45
Dobrý den,

nikde jsem si nepřečetla, že by Michal jakoli nabádal Evu aby se " nenechala svítit":-) Evy strach se možná trochu dotýká četnosti UZ v těhotensvtí aniž by tady někdo zpochybňoval jeho nesporný význam. ( mimochodem i na rodině jsem si před časem přečetla článek od pí. Štromerové, která taky, jako porodní asistentka uvedla, že se objevili studie o myslím vztahu četnost UZ - velikost plodu ) Ale nejsem odborník, jistě se Eva když má pochybnosti obrátí na svého gynekologa, ke kterému má důvěru. Já sama jsem celkem bez problémů všechny UZ absolvovala, dokonce jsem si o 1 navíc sama po domluvě s lékařem řekla..

Trochu mě zarazil termín "příšernosti". Myslím, že to co tady Michal psal jsou ověřené věci ( sama jsem mimo jiné psychosomatiku na VŠ studovala a věnovala jsem tomu i diplomku ) Dnešní postupy k pacientovi jsou bio-psycho-sociální, přikládá se nesporný význam psychiky a prostředí pacienta na jeho vývoj nemoci. Zvláště u chronických pacientů. Je to celá věda.

Zatím co moje poznatky jsou spíše z přednášek ( s láskou vzpomínám na Dr. Šavlíka ) a z literatury, zkušenosti Michala jsou i osobní, co se prostě cení.
Jistě mu to dalo nemalou energii to tady napsat, tak by to možná stálo za to si to alespoň přečíst..

Dasho, asi máte nějakou špatnou zkušenost s "léčitelem" Ale nemyslím si, že dlohoholeté studium by z někoho udělalo toho správného "odborníka" Vemte si třeba kožního lékaře. U vás zabere na exém jedna mast, u jiného při té samé diagnéze nikoli. Každý jsme jiní. A je to tak dobře.

Pro někoho je možná dost důležitá jakási systematičnost ( guidelines ) To mi trošku připomělo jako dítko komunistických osnov, memorování a fráze pořát dokola. Teď když jsem starší, tak mám radst z toho, že si můžu jaksi dělat co chci a to jak v osobním tak pracovním životě. A jsem tomu ráda.

A ještě k těm "příšernostem" Dnes jsem reagovala na příspěvek v jiné diskusi od Moniky, která dost bolestně líčí svoji zkušenost s tím, jak v nemocnici přišla o své dítě. To, jak se k ní choval personál toho oddělení bych jistě přirovnala k příšernostem! Bolí mně jak může možná někdo kdo o sobě jinak tvrdí že dost dloho studoval a cítí se býti odborníkem, může k jedné ženě přistupovat jak ke kusu hadru..doslova.

Naučme si toleranci.

Přeju Vám hezký den a Michalovi k zítřejšímu svátku vše nej:-)

V.


Michal
  • 
26.9.2005 11:56:23
Milá Dášo,
to, co popisuju ve svých příspěvcích funguje mě, i lidem kolem mne. Dostal jsem se k tomu na základě poznání, že Ti odborníci, o kterých mluvíte, nefungují jak by měli. Přesto na ně nedštím oheň a síru a vím, že je hodně případů, kdy mají u mnoha lidí a v mnoha případech své místo. Kdyby fungovali, jak mají, nebyly by diskuse, jako je tato, protože by se stačilo obrátit na dlouhodobě studované odborníky. Potřeby lidí dotazovat se v diskusích vyplývají z toho, že si odborníci, na které se mnoho z nich obrací neví rady, nemají dostatečné vědomosti, lidský přístup k pacientům, jsou příliš specializování, odmítají si vyzkoušet tisíciletími prověřený celostní přístup k člověku, jakožto psychosomatickému celku. Každý, kdo do těchto diskusí přispívá, není podle Vás odborně vzdělán a zřejmě by tedy měl být upálen za svoje zkušenosti a názory, které jsou mnohdy v rozporu s oficiálními tvrzeními.
Chápu, že vyčnívám a vadí Vám, že mám svůj názor, své osobní zkušenosti a poznání, které se neopírají o sobotní Mladou Frontu, učebnicové poznatky a učitelky biologie na základní škole, ale o můj vlastní život. Chápu, že nemůžete vědět, co jsem prožil a čím jsem prošel.
Mám za to, že NENAPRAVITELNÉ škody mohou udělat lidé jako Vy, kteří berou ostatním právo na jejich vlastní zkušenost, názor a osobní poznání, které je v rozporu s oficiálním tvrzením a zasévají strach, který jim brání vyzkoušet něco jiného, než je Vaše odborná PRAVDA. To už tady bylo ve středověku, za komunistů a kdoví, kdy ještě - kdo si dovolil mít jiný, než oficiální názor, byl označen za čarodejnici, nepřítele lidu, apod.
Ptám se - proč berete lidem jejich právo na svobodné vyjádření jejich názoru, na jejich právo svobodně hledat a svobodně se pro něco rozhodnout? Kde ve Vašem životě chybí svoboda?
Přijímám Vás i s Vaší touhou ovládat názory a životy ostatních.
Dasa
  • 
22.9.2005 15:01:20
proboha jaké svícení na ultrazvuku? Prosím vemte rozum do hrsti a nic neodmítejte - UZ NENÏ záření a NEPROKÁZAL se žádný vliv na plod - kromě pozitivního- ve smyslu např. včasného záchytu vrozených vad (v případě 3D UZ i vad srdečních chlopní!)Lékaři nemají zapotřebí Vás ani Vaše dítě jakkoli ohrožovat, přehnaně vyšetřovat atp - pouze postupují podle osvědčených guidelines a samozřejmě se řídí aktuálním zdravotním stavem, na základě kterého indikují případná vyšetření.Trochu mi začínají vadit pseudopsychologové, hlásající příšernosti všude, kde nejsou k nalezení odborníci, kteří by ty řeči vyvrátili (viz.p. Michal alias Risan). Psychologie, čínská medicína a jim podobné jsou krásné a zajímavé vědy, které ovšem v případě, že nejsou studovány dlouhodobě,pečlivě a v celém rozsahu mohou nadělat NENAPRAVITELNÉ škody. O léčitelích se raději nerozepisuji, to je zase jiná pohádka (ovšem pokaždé bez happyendu).
MIchal
  • 
22.9.2005 8:59:22
Může Milado.
Pro člověka, který nemá zkušenosti s prací s podvědomím je to nepochopitelné, ale je to tak. Dítě od počátku početí vnímá vše, co se kolem něj děje. Mohl bych Ti vykládat svoje pocity, které se vážou k určitému období těsně po početí a pro srovnání to, o čem jsme třeba mluvili včera s mojí máti, kterou to celý život tížilo, vše co řešila a prožívala, (těsně po tom, co se dozvěděla, že je těhotná), a vliv tohoto období na můj celý život jako po stránce psychické, tak po stránce fyzické.
Současně jsem si vědom, že to nelze vysvětlit, je to záležitost prožitku a ten se nedá sdělit slovy. Tam je třeba vlastní zkušenosti - aby jsi zkusila sama něco takového aktivně dělat. Je to asi takový rozdíl, jako kdybych Ti vykládal, jak jsem skákal padákem a Ty jsi to nikdy nezažila nebo kdybych se Ti snažil vysvětlit, jak chutná ananas a Ty jsi jej nikdy nevzala do pusy. Můžeš, pokud Tě to UPŘÍMNĚ ZAJÍMÁ, tak trochu pochopit, o co jde, ale teprve, až vyskočíš z letadla, nebo dáš do úst kousek ananasu, poznáš. A v tom je ten rozdíl... Tam je rozum trochu mimo.. Logika je jen polovina lidské osobnosti (levá, mužská polovina mozku) a bohužel je na ní založena celá naše společnost..
 Příspěvky 110 z 38 [Dalších 28 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.