| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co je to dula?

 Příspěvky 110 z 132 [Dalších 122 >>]
  • 
14.10.2009 2:01:28
Přeji všem hezký den, už jste četli jak to vedou naši skvělí vůdcové, podívejte se na www tojesila cz ,mám pocit, že jsem v životě zvolil špatný směr ... drzost našich politiků opravdu nemá obdoby ! samá slibotechna a zloděj.

26.1.2008 17:28:15
Dula nedoprovází pouze ženy, které si přejí rodit přirozeně. Je vždy na matce, jak se rozhodne porod prožít a dula jí na její cestě doprovází a podporuje, pomáhá jí zvládat vše, co porod s sebou přináší a dělá vše proto, aby měla na porod krásné vzpomínky. To, že duly ženám vnucují své představy o tom, jak by měly rodit je omyl. Pokud máte pocit, že by Vám psychická podpora duly u porodu byla příjemná, určitě neváhejte se na nějakou dulu ve Vašem okolí obrátit. Hodně štěstí.K.C.
Zuza M.
  • 
15.1.2008 12:18:36
Chci se optat, myslíte,že je dula zbytečná u porodu s epiduralem? mám hrozný strach z bolesti a z porodu samotného... proto epidural, ale psychická podpora by se mi také hodila ... já jen, jestli neni dula spíše pro ženy, které chtějí přitozený porod (ikdyž jak se říká - nepřirozený porod by bylo, kdyby mi to dítě vylezlo nosem :) ) děkuji za odpovědi :) Zuzka
4.3.2007 11:05:11
Nejde o to, zda je dula certifikovaná, ale zda jde o dulu ČAD, která je zavázána dodržovat etický kodex a pak chování, které popisujete, nepřipadá v úvahu. Profesionální dula by se takto chovat nemohla. Já osobně mám s personálem dobré vztahy a dobré vzájemné zkušenosti a myslím, že i mé kolegyně. ČAD usiluje v současné době o to, aby profese duly byla vázanou živností a tudíž by se nemělo něco podobného stávat.Pokud se s podobnou "dulou" zase někdy potkáte, zeptejte se jí na jméno a zda je dula ČAD. Pokud ne, jde pouze o doprovod u porodu,který mamince smaozřejmě může být též velmi prospěšný, ale nejedná se o profesionální dulu, která prošla výcvikem.Kdyby se tak, jak píšete chovala dula ĆAD, je možné se potom na Asociaci obrátit se stížností a dotyčné dule může být i pozastaven certifikát.
Radka
  • 
18.2.2007 20:27:02
"Dula nesupluje práci porodních asistentek ani lékařů" - tahle věta je uvedena v článku Kdo je dula. Nevím nevím, buď nám autor článku trošku věšel bulíky na nos nebo duly dělají něco jinýho než mají. Moje zkušenosti s dulami jsou věsměs hrozné, snažily se omezovat moji práci ( jsem PA ) a nerespektovaly názor samotné rodící ženy, ale snažily se hlavně, aby vše bylo podle zásad přirozeného porodu. Ale chci jen podotknout, že nerodí ony, ale právě jejich klientky, tak proč je to tak, jak to je???? Nejsem z těch asistentek, co jsou direktivní a nedají na výběr, naopak - jsem pro, když žena projeví svůj názor, ale opravdu můj názor, zda by měla u porodu být dula ( hlavně necertifikovaná - žena,co si jen říká dula )je zcela jasný. Myslím,že dula je u porodu skoro k ničemu.
lara+Ondra 3, 39 tt
  • 
14.2.2007 18:56:01
Ježiš, já bych se snad sebrala a šla domů s manželem, kdyby mi ho chtěli poslat pryč :-D
Katka, kluci 2 a 3roky
  • 
8.5.2006 0:22:34
Rodila jsem v Krči. Také jsem po odtoku plodové vody ležela cca 12 hodin na dvoulůžkovém pokoji (nebyl to žádný nadstandart), kde jsem čekala než se porod rozběhne. Celou dobu tam se mnou byl manžel, pokud jsme tam byli sami. Po příchodu druhé rodičky( byla to sympatická paní, které přítomnost mého manžela nevadila) manžel odcházel na chodbu, když druhé rodičce natáčeli monitor nebo jí chtěl vyšetřit lékař. Byli tam moc vstřícní, myslím, že by se nebránili ani přítomnosti duly.
12.10.2005 11:26:52

Milá Marco,
určitě se dulou stát můžete,pokud Vás to zajímá,neváhejte,napište,nebo zavoljete na Asociaci a pak se uvidí.Musíte projít přijímacím pohovorem,napsat pár odpovědí na důležité otázky,vše by mělo probíhat na přelomu roku,kurz se bude otevírat na jaře 2006,otevírá se vždy 1x za rok.Přihlášku by bylo dobré zaslat již teď.
Vybírá se vždy max.15 žen,aby kurz probíhal tak jak má a stihlo se vše probrat.
Budu Vám držet palce,koukněte na ty stránky.Květa
Naďa-dula Podkrkonošská
  • 
12.10.2005 10:55:30
Marco,
urcite se podivejte na www.duly.cz a tam najdete vsechno, co potrebujete vedet a co Vas zajima. Je tam kontakt, co se v kurzu uci a tak. Chcete-li byt dulou, tak hledejte u zdroje :-)
Zdravi Vas Nada
11.10.2005 13:07:09
Dobrý den,
ještě jsem se nedívala na www. stránky,ale zajímá mě jak se stát dulou a co to obnáší?
Mám 2 děti,vše kolem porodu mě velice zajímá,zajímám se o veškeré podobně zaměřené časopisy,...
Mohu se stát dulou?A jak?
Děkuji.
 Příspěvky 110 z 132 [Dalších 122 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.