| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se zbavit dudlíku?

 Příspěvky 110 z 174 [Dalších 164 >>]
  • 
3.11.2008 15:08:00
Mám 28 měsíčního pacholíčka a před 14 ti dny jsme se definitivně zbavili našeho "miláčka". Od Šimonkových 2 let jsem si říkala, že je na čase se dudy zbavit, pravda, víc to říkala má tchýně :-)) Jenomže nejprve jsme jeli na dovolenou - v autě bysme se bez dudy zbláznili! O 2 měsíce později jsme jeli na další dovolenou - tentokráte do zahraničí a to už jsem si nedokázala vůbec přestavit.. Postupně jsem se smiřovala s myšlenkou, že to bude stejné jako v mém případě, kdy jsem dudlíka odkládala do pytle čertovi :-) Nakonec o všem rozhodla náhoda - jednou když si Šimi hrál s tatínkovými trencly (podotýkám, že čerstvě vypranými :-)), kdy si je přetahoval přes hlavu samozřejmě s dudlíkem v puse, duda udělala frnk a utrhla se :-) Následoval srdceryvný pláč "spravíme dudu", "táta opraví" apod. a přiznám se, že kdybych měla po ruce obchod, hned běžím a koupím mu novou. Takže si poplakal, pa jsem odvedla pozornost na něco jiného a jak jsem si myslela, že následné spaní a hlavně NOČNÍ ÚSÍNÁNÍ nezvládneme, malý si sotva na dudu vzpomněl. Stačilo říct, že je rozbitá a bylo po shánění. Jsem moc ráda, že to nakonec dopadlo takhle, protože nakonec to byla spíš moje závislost na dudu - a mým malým miminku :-) než prcka.. Chce to jen se pevně rozhodnout a nepovolit. Přeju hodně pevné nervy!!
21.7.2008 21:55:39
...Tak to zkusím :o)R^
Soňa
  • 
14.7.2008 14:23:02
ten odešel "za trest" - malá odmítala sveřepě vykonat neco, co se po ní chtělo. Bylo to v jejích 22 mesících. Asi to vůbec nebylo výchovné a možná, že mě někdo z vás nepochválí, ale zabralo to dokonale. Pobrečela si malou chviličku a na spinkání si vzala pod paži měkoučkého plyšáčka a bylo. To ukájení se dudlíkem během dne a při únavě a špatné náladě se prostě přestalo konat. Sranda ale byla, když při důkladném úklidu malá jeden ožužlanec našla pod postýlkou :-))
Katuka+Vítek11/06+Danek10/09
24.3.2008 15:47:12
Ó jak mi mluvíte z duše. Také si myslím, že se vůkol stále něco řeší a kdyby člověk bydlel na neobydleném ostrově, tak by to vůbec neřešil, nesrovnával a nehledal by na internetu, jestli už to či ono přestat nebo začít dělat. Myslím, že by to zabralo hned několik diskuzí na témata kojení a odstavování, nočník a nebo spaní s rodiči. To jsou totiž témata, která se vznáší nad naší rodinkou. Nakonec vždy zvítězí nějaký přírodní instinkt ve mně a říkám si vyfláknu se na to a nechám vše přírodě. Zatím se mi to vyplatilo v tématu usínání sám. Okolo 15 ti měsíců už byl synek dost vyspělý na to aby rozuměl, že máma má práci a nemůže trůnit u jeho postýlky. Ale pokud mám ten čas, klidně mu zpívám ukolíbavky dokud neusne. Tak to udělám i s dudlíkem a vším ostatním až přijde čas. Jen se trochu nemůžu dočkat konce "experimentů" a občas si ještě zařeším. Věřím, že s dalším dítkem už mi to vůbec na mysl nepřijde, protože se poučím, že vše jsme nakonec zvládli jako miliony před námi a miliony po nás.
Pevné nervy
katuka
  • 
12.11.2007 10:21:59
Ahoj milé maminky
I my jsme se nemohly zbavit dudlíku.Zkoušely jsme ho někde zapomenout,nebo darovat.Simonka byla rozumná a dudlíka by i dala,ale běda když se šlo spát a dudlík by nebyl.Spustila šílený řev a žádné vysvětlení,že jsme ho zapomněly nepomáhalo.A tak jsme dudlík opálily nad ohněm.Upozorňuji,že dudlík poté zapáchá a lepí.Simonka má dudlík doma za oknem,dívá se na něj když potřebuje,ale protože je ošklivý do pusy ho nechce a jde v klidu spinkat.
Dana Nová,2holky
  • 
21.8.2007 14:10:15
Moje první dcera neměla dudlík vůbec,ale musela jsem jí často kojit.Druhé dceři jsem hned po příchodu z porodnice dudlík dala a je pravda,že se pak budila na kojení po 3-4hodinách.Vždy ho měla jen na spaní,ale tak jí to vydrželo skoro do jejích 3let.Před týdnem jsme holkám vybavili dětský pokojík i s velkými postelemi.Byly nadšené!Řekli jsme jí,jestli nám dá dudlíka,když je tak velká,že už má i velkou postel a ona nám ho dala.Do té doby prostě nechtěla.Asi musela sama uznat,že už je na dudu prostě velká.
Babička 3 dospělé děti + 2 vnoučata
  • 
17.8.2007 9:50:58
Nevím, proč jsou pořád takové boje proti dudlíku. Všechny zdravé děti kolem 4-5 roku jsou bez dudlíku, bez plenek, mluví, mají zuby, vlasy atd. Důležité, aby dítě vyrůstalo první roky v příjemném prostředí, kde ho pořád někdo neotravuje nesmyslnými zákazy a příkazy. V případě dudlíku se stejně jedná jakousi soutěž mezi rodiči - kdo co dřív. V dospělosti to pak nehraje vůbec žádnou roli, naopak se po letech v rodině vzpomíná s humorem na různé dvojky z chování v první třídě atd. Moje nejstarší dcera měla dudlík do 3,5 let - ve dne i v noci - dneska má už dvě děti a krásné rovné zuby bez jediné plomby.
Lenka Nová 2děti
  • 
25.7.2007 13:22:57
Mám staršího syna u kterého se stříhání dudlíku osvědčilo. Po ustřižení špičky dudel již do pusinky nedal a jen ho držel v ruce. V současné době mám téměř dvouletou dceru u které toto stříhání nepomohlo. Ustřihla jsem jí opět špičku dudlíka a ona asi hodinu před spaním brečela(co brečela, řvala jako když jí někdo ubližuje)pak vyčerpaná usnula. Po půl hodině se vzbudila a začal tyjátr nanovo, asi po půl hodině jsem to vzdala a dala jí nový dudlík. Poraďte co teď?
Katka ,syn 2 roky
  • 
30.6.2007 18:04:41
Když byly mému synovi 2 roky, řekla jsem si, že zkusím, jaké byl to bylo bez dudlíku, který měl stále v puse.
Ráno jsem mu ho nenápadně vzala, schovala a tvrdila mu, že si ho půjčilo jiné miminko. Stále mě za ním posílal, ať ho přinesu, ať se jdu zeptat, ať ho vrátí... Pochopila jsem, že tudy cesta nevede.
Tak jsem mu druhý den řekla, že se nám ztratil a že musíme koupit nový. Zabralo to, byl prozatím smířen s tím, žýe na procházce koupíme nový. Na procházce si pochopitelně na nic nevzpomněl, když ho doma začal hledat, dělala jsem "hloupou", že jsme truhlíci a zapomněli jsme ho venku koupit, tak že ho koupíme odpoledne po spinkání, až taínek přinese korunky.....a tak to šlo den za dnem.....a dnes mu dávám dudlíka jen v noci, když ho vzbudí nějaký noční děs...přes den a ni na usínání si na něj ani nevzdechne. Toť moje zkušenost.
Katka, Verunka (3 roky)
  • 
5.3.2007 11:06:02
Stříhat. Každý den malý kousek. Nejdřív měla srandu z toho, že jej ukousla myška, pak že jej nasadí na prst, že jí vypadává z pusy. Při usínání si ho přidržovala rukou. Po čase ho už jen držela v ruce, pak sama odkládala na noční stolek. Několik dní ležel bez povšimnutí. Pak zmizel. A? Nic. Už si nevzpoměla. Takže další závisláček vyléčen.
 Příspěvky 110 z 174 [Dalších 164 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.