| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jedna dvě, Honza jde

 Příspěvky 110 z 165 [Dalších 155 >>]
Jitulda1
8.4.2013 21:24:55
Když byl dceři rok, tak jsme navštívili Lednici. Malou výklad na prohlídce zámku nebavil a tak si broukala a občas kňourala. Můj chlap, který se obětoval byl společně i s ní vykázaný z prohlídky a já prohlídku dokončila. Od té doby jsme zatím návštěvu památek neriskovali a čekáme na chvíli, kdy děti trošku povyrostou.
Spiiidy
30.7.2008 10:28:43
Krásnou prohlídku, pro děti jak stvořenou, jsem zažila v Perníkové chaloupce u Kunětické hory. Byla jsem tam v době, kdy miminko ještě sladce spalo u mě v bříšku a tudíž nerušilo, ale tady by byla aktivita dětí určitě vítána!

I když jsme prohlídku absolvovali jen sami dva s manželem, paní průvodkyně se nám úžasně věnovala. Vyprávěla o pohádkách a zkoušela nás z pohádkových "reálií". Potom na nás zavolala opravdovou ježibabu, která tam se svými pomocníky pekla perníčky. Perníky to všude vonělo naprosto úchvatně... Už se těším, až tam vyrazím i se svojí teď již narozenou holčičkou!
27.7.2008 20:27:45
A když víš, že to u dr.je takhle vždycky, proč tam nejdeš třeba na půl desátou? Já to takhle dělala v poradně pro těhotné a většinou to bylo tak akorát.
Marcela K.
MartinaNov (dva rošťáci
26.7.2008 18:16:22
tak u nás v autě zvracím já 8-))). Malý (2,5 roku) díkybohu není po mě. Vyžádá si mu Beatles a můžeme jet kamkoliv. Letos v červnu jsem s ním jela sama autem z OV do Prahy a ani jsem nevěděla, že mám vzadu dítě.
Loni jsme letěli do Bulharska, fakt je, že odlet byl v 7 ráno, takže byl ještě ospalý. Hned při vzletu usnul (asi se mu zatočila kebulka) a vzbudil se těsně před přistáváním. Zpátky totéž. U moře se naprosto skvěle bavil, měla jsem strach, že se bude bát vln, ale byl z nich unešen.
Teď čekáme druhé a pevně věříme, že to taky bude malý cestovatel.
  • 
6.4.2006 15:17:24
Milá Dano B., jsem Dana C. vypadá to jako špatný vtip, ale nevymýšlím si. Mám podobné 2 rarachy, kteří nezůstávají u tak milých projevů jako "Honza jde", určitě by toho 7letého napadlo bičovat tou pletenou šňůrou, co zabraňuje přistoupit k exponátům blíž, svého mladšího 5 letého bratra. Který vždy s každou neplechou souhlasí. Minule se mi zdálo, že má starší trochu vyrážku na natvářích a když jsem už asi 20 minut cvičila a oni byli sami v pokojíčku, tak se přišel ukázat ten menší s tím jaké má také strašné tváře. Po pohledu na něj bylo po cvičení a dodatečně se zjistilo, že ho starší brácha vylepšil zvýraznovačem a další tečky a výzdobu si udělal malý sám, ovšem pod chápajícím dohledem staršího. Vypadal tak děsně, že kromě manžela, který se vrátil přesně ve chvíli, když jsem se rozčilovala na staršího, že nemá rozum a nechá malého dělat takovou blbost a hlavně si od nás následující den odsedávali lidi v metru a cestou do školy a školky se nás ustrašené matky ptali proč s "těma neštovicema" jdeme do školky. Atd. každý den něco. Také jsme byli vykázáni z Českého Šternberka, když raubíři využili nakloněnou rovinu sloužící místo schodů do jedné z místností k válení sudů a do té doby ostatní děti, spořádaně jdoucí se svými rodiči se k nim pohotově přidali. Ovšem vyhodili jen nás po dvou dalších podobně vynalézavých incidentech, jako volání do položené helmice....Chce to nervy
Mějte se D.C.
Iva
  • 
24.9.2005 5:20:26
Já nemůžu posoudit jak moc zrovna toto dítě rušilo, ale přiznám se, že být návštěvníkem zámku, kterého výklad zajímá, by mě taky docela naštval rodič který si vezme s sebou dítě které na to "ještě nemá" a místo aby uznal, že přestřelil a snažil se aspoň dítě nějak zabavit, je vitelně nadšen jeho "roztomilostí" a zviditelní se navíc ještě i hádkou s průvodcem.
Jsou prostě místa, kde by se mělo respektovat právo většiny, a to jsou tady ti dospělí, co tam šli za poučením. Tady musím souhlasit s Libikem.
Irena
  • 
13.9.2005 7:39:33
Ahoj Rito,

jé, mě tak spadl kámen ze srdce, že v tom nejsme sami! Jak jsem psala výše, malému bylo letos pět let a prázdniny jsme strávili tak, že jsme byli doma, ale dělali jsme výlety okolo Brna (to znamená, každý den jsme se vlastně vrátili domů). Být někde jinde, asi bychom to taky jenom přetrpěli (jak Ty píšeš), protože i tak se malý ptal: "Mně se to líbí, ale vrátíme se dneska domů?".

Ty jsi ještě odvážnější, že sis troufla na týden někam mimo (do těch Beskyd)! Na to já zatím odvahu nemám. Jak píšeš - letecky to musí být šílené, to si vůbec neumím představit.

Ale jsou fakt jiní lidé, kteří cestují naprosto bez problémů. Můj kolega v práci má dvouletého synka a už v jeho jednom roce spali pod stanem a v pohodě jezdí i na čtrnáctidenní dovolenou (už podruhé letos) na Šumavu. Halt, u každého je to asi jiné.

Moc Tě zdravím, Irena
11.9.2005 16:59:31
Ahojky, mám čerstvý zážitek z Carcassonnu v jižní Francii. Byla jsem tam s dětmi 4,5 a 2 roky. Mladší syn se tam jednou na chvilku rozbrečel, tak jsem ho vzala trochu stranou. Jinak byl hodný. Jiné dvouleté dítě tam povídalo pořád a průvodkyně byla naprosto v pohodě. Mluvila dost nahlas, takže kdo chtěl, mohl poslouchat. Výhodou oproti zámku bylo, že to bylo na hradbách, takže se to nerozléhalo, a dalo se i poodejít. Nikdo se nijak zle nedíval. Asi těžko lze dvouletému dítěti nařídit, aby bylo půl hodiny úplně zticha. Je to o toleranci.

Štěpka
Ráchel, 3 děti
  • 
11.9.2005 10:20:48
Milá Dobromilo,
předesílám, že nemám ráda hlučící, envychované děti, které matky nekázní. Zároveň socítím se všemi matkami, které cestují vlakem s malými dětmi. Jedním z problémů je nedostatečný počet kupé pro matky s dětmi - v řadě vlaků chybí úplně, občas je problém z nich dostat pryč cestující, kteří žádné děti nemají ("my tu ale byli dřív"). K výchovným metodám si dovolím jednu poznámku: mám kamarádku, která se, když měla svou jednu dceru, dívala s údivem na matky, které své děti "nezvládaly" a byla poněkud hrdá na to, jak ji má pěkně vychovanou, hodnou a tichou. No, pak se narodil její syn a názory jí trochu poopravil. Je to pěkné číslo :). Teď má čtyři děti a k soudům již není tak rychlá. Mne naopak z mých představ o výchově má první dcera vyléčila, protože je to hlučné dítě mající velmi silnou vůli (což enznamená, že ji nechám dělat si, co chce, ale je to prostě poněkud náročné). Když se pak narodil syn, od miminka bylo vidět, že je jiný a mé sebevědomí mi trochu vyléčil :) - prostě je to takové to vcelku nekonfliktní sluníčko. No a teď mám tři a zase je všechno jinak... Tím chci jen říc, že není vše jen ve výchovných metodách, ale také v tom, jaké to dítě je. Nemůžu tu vámi zmiňovanou matku obhajovat, třeba to byl vážně děs a hrůza, ale třeba taky věděla, že když zrovna na tyhle děti tvrdě přitlačí, udělají ještě větší brajgl... Je snadné zvnějšku posoudit a sama mám k tomu silné sklony, ale také je dobré si uvědomit, že mohu být vlastně nespravedlivá.
Milada.
11.9.2005 0:13:14
Simco,

omylem jsem neuvedla web. Je tady: http://www.capek-karel-pamatnik.cz/html/
 Příspěvky 110 z 165 [Dalších 155 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.