| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nemocnice, personál, právo na informace - jak to vidím já

 Příspěvky 110 z 109 [Dalších 99 >>]
alena
  • 
13.6.2007 13:42:06
dobry den,chtela bych si stezovat na uroven pristupu k detem,ktere prijdou s potizemi na ambulanci,konkretne na ocni odd. v detske nemocnici Brno.Sestry na teto ambulanci by mely pracovat v Zoo,tam se umi zvirata aspon branit a je jim jedno,jestli na ne nekdo rve.Za svoje chovani k malemu diteti,ktere je vystrasene se maji stydet anebo pracovat jinde.Tyka se to sester,ktere mely sluzbu 12.6.2007 vecer. S pozdravem Alena
schamka + krakeni
8.9.2005 18:44:03
No ja neviem, keby mojho muza obvinili z toho, ze bude obtazovat 14-rocne pubertacky, asi by som ich preplesla, alebo co!!! To je dobry bullshit a podla mna to moze byt aj na sud!
Alebo zeby naopak tie pubertacky chceli obtazovat oteckov? Potom je ten persoal uzasny, ako ich chce ochranit - ;o)))))))
  • 
6.9.2005 13:28:11
Ak viete po slovensky, kliknite si na www.mamatata, ten zaver clanku mi pripomina velmi vela z podpisovej akcie co tam prave bezi.
30.8.2005 20:48:20
Jo bylo by to nemožné, když problém je i to nechat u lůžka nemocného novorozence jeho maminku.
30.8.2005 20:45:35
Žabi, kdo by Tě asi měl odsuzovat, naopak, byla jsi moc statečná a je fakt hrozný, jak se k matkám a dětem někde ještě dokážou chovat.Teda dávat 3 týdennímu novorozenci rýži- to už je na pováženou, kdo o tom rozhodl snad nestudoval medicínu, tohle jsem fakt ještě neslyšela- navíc není důležité jídlo, ale pití-při průjmu nezbytné, nechápu to.
Žabi, máš právo být se svým dítětem, i když Ti nedají postel, můžeš třeba sedět na židli. Mě se sestry taky snažily dostat pryč, ačkoliv vůbec nechápu proč, všechno jsem kolem kluka dělala, oni jen nosily léky a kapky jinak vůbec nic, ani jsem se s nima nehádala, protože před nemocným klukem jsem nic nechtěla řešit.Já jsem asi rozmazlená tím přístupem v Rakousku, kde mohli být oba rodiče i s desetiletým dítětem i se starším, pokud o to dítě stálo, vždy se našlo řešení a nebylo to nikdy sezení na židli, ale přenosné lehátko.
Dokonce jednou na našem oddělení umírala stará paní, neměla děti a až do poslední chvíle tam s ní byla její přítelkyně a nebyl s tím žádný problém, fakt se tam na pacienty berou velké ohledy, pro ty dvě ženy to hodně znamenalo, jedna neumírala opuštěná a ta druhá byla ráda, že tam s ní může být. Myslím, že v našich nemocnicích by pobyt nepříbuzného byl naprosto nepřekonatelný problém.
Vali, dcerka 2 a půl roku
  • 
30.8.2005 14:44:51
S kožním oddělením v dětské nemocnici v Brně mám velice podobnou zkušenost. Doktorka (také v Brně zřejmě jediná, která má naše onemocnění pod palcem) se nás mocí mermo snažila hospitalizovat v nemocnici. Ale i když jsem byla kojící matka, nebyli ochotní mne nechat s dcerou na pokoji, prý musím na ubytovnu. Když jsem chtěla vědět jaká a kolik vyšetření nás čeká, bylo to zamluveno do neurčita. Odešla jsem z ordinace s tím, že hospitalizace nepřichází v úvahu, že vyšetření musíme udělat ambulantně. Jsem na mateřské a mám čas, no ne?!
Doktorce volal manžel a ten je známý svými diplomatickými schopnostmi, po jeho telefonátu si nás paní doktorka zapamatovala a příště si prošla celou kartu, kde již několik vyšetření bylo. Kupodivu nám zbývala jen dvě. Jedno z nich měla být biopsie - odběr malého vzorku kůže, ze kterého se přesně zjistí co a jak. Hospitalizace na 1 noc. No dobrá, kývla jsem.
Přišla jsem s dcerou a velikánskou taškou na příjem. Ukázalo se, že je volný operační sálek, během cca 1 hodiny byla nachystaná doktorka (jiná) a sestra (obě velmi milé a ochotné), a vlastní zákrok trval cca 15 minut i s převzetím vzorku kůže, který jsme pak šalinou odvezly do jiné nemocnice. Z domu jsem odjížděla v 9.00 ráno a 12.00 jsme byly zpátky! To byla ta jejich hospitalizace.
S onou paní doktorkou jsem měla již určité špatné zkušenosti z předchozího roku, tak mne ani moc nepřekvapilo, když mi později do telefonu řekla: "Vy máte ten doktorát, vy tomu rozumíte, ... " a sdělila mi latinsky diagnózu.
Diagnóza šla pochopitelně říci i česky, ne jenom latinsky, ale tak moc vstřícný přístup jsem už ani nečekala. Jen si říkám, co chudáci rodiče, kteří nemají doktorát. Kožní oddělení v dětské nemocnici v Brně je možná odborně na úrovni, ale v přístupu k pacientům a jejich rodičům jsou ještě někde v hlubokém pravěku.
Čeká nás ještě jedno vyšetření, už se těším :-)
Petra a dvě holky
  • 
29.8.2005 22:50:05
Já jsem strávila celý měsíc s holčinou 2,5let v nemocnici, z toho 3 týdny na JIP. Bohužel jsme se tam dostali z nedbalosti lékaře, ale vše dopadlo dobře. Ale doopravdy si nemůžu stěžovat na personál. Jak na lékaře a sestry. Vždy se nám dostalo dostatečných informací o zdrav. stavu i o všech vyšetřeních, které prodělá. Návštěvy byli neomezené. Byla jsem stále u ní i celá rodina ji mohla stále navštěvovat. I jeden den, kdy jsem se sesypala, jsem byla vystřídaná manželem i maminkou. A bez problémů. Tady byl řešen především prospěch dítěte. vděčíme ji za záchranu života naší dcerky. Přeji všem, aby nemuseli do nemocnice se svými dětmi. A když už ano, tak ať dostanou tu nejlepší péči. Jedná se o Krajskou nemocnici v Pardubicích.
cizinka
  • 
29.8.2005 11:34:28
Dryado, tvoje otazka je velice dobra - a pokusim si na inteligentni odpoved jak na ruzne lide a na ruzne situace. Kdyz jsem desetileta (v osmdesatych letech) probirala jsem si z narkozy v noci, sedel u mne tata. Bylo hrozne fajn ze tam byl a se mnou mluvil, jinak si myslim bych se hrozne bala - nevidela jsem totiz kde jsem. V pokoji spaly jeste dve maminky s tezko nemocnymi deckama. Nevadilo jim to v te situaci, kterou kazdy clovek pochopi. Zbytek pobytu v nemocnici rodice mne navstevovaly jen pres den - byla jsem uz velka. A v tom je cela pointa: dokud pracujeme s lidma, je soucasti popisu praci vyhledavat vsem prijatelne kompromisy v kazde situaci. Hrozne jsou vseobecne pravidla: otec zustat u decka nesmi! Otravuje to vydupavani zvlastnich svoleni a vyjimek, zvlast kdyz rodice jsou ve velkym stresu a strachu o sve dite. Myslim ze by prospelo, aby nemocnicni personal se vzdal kapku sveho byrokratickeho chovani a vice uvazoval jako lide. Ale snad to tak v Hradci delate:-).
  • 
29.8.2005 9:56:05
Kamčo, můžu se zeptat co studuješ? Taky práva?
Napsala jsem do záhlaví e-mail, když budeš chtít, tak napiš.
S diplomkou je to takhle, já to téma mám zatím jen vybrané, vůbec jsem na ní ještě nezačala pracovat,téma mám z teorie práva, myslím, že to téma docela jde, jestli budeš chtít o tom vědět víc, napíšu Ti co mám za téma mailem, nechce se mi to tu uvádět veřejně.Takže bych si to teoreticky i změnit mohla, pokud s tím škola bude souhlasit, v poslední době nad tím přemýšlím čím dál víc, ale nejsem si jistá, protože mám pocit, že o právech pacienta toho moc nenajdu, ale zase jsem v nemocnici pracovala 9 let, vím toho dost. Musím to promyslet, ve škole jsem se taky ještě neptala.
jestli budeš chtít, tak napiš, ahoj
  • 
29.8.2005 0:09:39
Ahoj, bylo by myslím zajímavější, kdybys psala diplomku na téma práva ve zdravotnictví. U nás ve škole (ZČU) přidělují témata, ale také vítají, když někdo přijde se svým vlastním tématem. Teorií práva určitě mají třináct do tuctu :-). Nevím, jak jsi s tím daleko, ale nepovolili by Ti změnu?
 Příspěvky 110 z 109 [Dalších 99 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.