| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dvakrát do stejné řeky jsem vstoupila i nevstoupila…

 Příspěvky 110 z 182 [Dalších 172 >>]
Iris
  • 
17.3.2007 19:10:18
Milá Federiko, přirozený porod OK, ale nesmí tě při něm bezdůvodně nastříhnout jako se to stalo mě. Mám z toho dodnes pěknou depku, připadám si tam dole zmrzačená.To raději tu jizvu.A ty bolesti, kdy sem nemohla stát, chodit ani sedět, něpřeji nikomu.
Petra a 34tt
  • 
18.10.2005 21:35:25
úplně souhlasím,navíc mě by se nelíbilo,kdyby po celou dobu bolestí na mě koukalo další dítě,vadilo by mi taky chodit po bytě a ze mě tekla voda a jiné,připadá mi to dost zvířecí porod a přece jen jsme už v moderní době,neřeknu před rokem 1990,ale nyní i podle zkušeností jiných mamin,si můžu zvolit polohu a jsem pod dohledem,nevím proč by na mě mělo koukat půl rodiny a fůra známých,stačil by mi manžel...
Taky pouze můj názor,ale tento,kdy se žena chce vracet rodit do dob minulých mi prostě přijde dneska trochu ujetý
cizinka
  • 
1.9.2005 13:45:05
Miso, omlouvam si. Myslela jsem si ze vzala jsi to nejak moc globalne. Jen chtela jsem zduraznit, ze pro posuzovani bezpecnosti neporodnicnich porodu v Evrope nejsou argumenty z historii nebo se zemi s ridkym osidlenim relevantni. Totiz hodne zalezi na tom, jestli matka je zdrava a rychla doprava je mozna. A nejde tady o mode, spise o individualnim rozhodnuti matky, co by pro nej nejvic vyhovovalo.
misa + 1 x 5 mesicu
  • 
30.8.2005 17:51:31
Cizinko, to bude asi nedorozumeni. Ja jsem neporovnavala, ani jsem nebyla proti porodum doma (natozpak proti porodum v porodnicich).
Jen jsem pripomela, ze porody doma jsou v mode zejmena v zemich, kde jsou porody v porodnici povazovany za standard.
Muzu jen opakovat, ze v zemich, kde lidi rodi doma, protoze nejblizsi porodnice je stopadesat kilometru daleko (coz neni jen v Jizni Americe nebo Africe, ale treba taky na Novem Zelande), si MOZNOSTI rodit v porodnici taky vic povazuji.

cizinka
  • 
25.8.2005 12:16:11
Xantipo, ja take nebudu nikdy rodit doma. Totiz, jestli vubec nekdy budu, tak uz jako senilni matka - zazrak mediciny :-)). A take proto, ze po prvnim porodu v sobe moc neverim - ale nevim presne koho je to chyba.
Prispivam s podobnymi poznamkami spise proto, ze zivote jsem videla kus sveta (i kdyz jen jako relativne zdrava studentka nebo zamestnankyne a ne jako pacientka), o porodech trochu ctu, kdyz mi neco padne do ruk. Jsou skutecne zemi, kde pomoc pri domacich porodech se poskytne profesionalne a bez urazek takovych, jako "nezodpovedna matka", ktere nevadi, ze jeji dite se udusi. Vlastne to mi rekly i v porodnici, protoze jsem kricela, a to skutecnosti v takove situaci hodne ublizi.
Zajima mne toto tema take proto, ze v ceskym porodnickym diskursu chybi zatim stranka psichologicka a socialni. Ja nejsem blazen, abych popirala, ze rodicka a novorozenec potrebuje pomoc ciste medicinskou, ale neni to jedine o cim by se melo mluvit a formulovat jako jedine tema a hlavni priorita.
Xantipa
  • 
25.8.2005 11:56:10
Cizinko, já bych doma nerodila právě proto, že i když jsi v nemocnici, kolikrát Ti není ta okamžitá pomoc poskytnuta. Lékaři jsou také jen lidi, v leckteré nemocnici je špatná organizace a komunikace.
Já bych se bála, že domů za mnou přijede nějaký lékař z pohotovosti, který gynekologii viděl z rychlíku. Nechci je urážet, není to tak všude.
Ale co si mám myslet o lékaři - porodníkovi, který u mého porodu běduje - co mám dělat, s tím jsem se nesetkal, sestro, jak tyhle situace řešíte.
V tu chvíli jsem si opravdu myslela, že jestli se nestane zázrak, je po mě. Zázrak se nestal, manželovi ruply nervy a šel si kompetentnějšího lékaře najít sám, naštěstí se mu to povedlo rychle.
Při dalším porodu na mě lékař koukal, jak když jsem spadla z Měsíce, když jsem mu položila otázku, jak dlouho už pracuje samostatně jako porodník a zda je schopen zvládat sám případné komplikace, či jaký je v té dané nemocnici postup.
Po mém vysvětlení už se ničemu nedivil.
cizinka
  • 
25.8.2005 11:46:54
pardon tohle bylo adresovano ar, ne ad.
cizinka
  • 
25.8.2005 11:32:29
AD, chapu tvoje obavy, ale mel bys asi take k tomu vsemu dodat, kolik casu probehne v bezne porodnici, dokud skutecne reagujete na nejaky nastaly problem. Krizove situaci behem sveho jedineho porodu v jedne brnenske porodnici zazila jsem 2x. Jednou zaznam monitoru poukazoval na moznou nutnost CR. Na vlastnich nohach dosla jsem dlouhou chodbou na operacni sal, jsem si prevlekla, pak jsem dostala kyslik a nasadily zase monitor. Cc. 20 minut, dokud bylo rozhodnuto, ze duvody na CR pominuly. 15 hodin pozdeji, kdy zacala jsem hroutit z vycerpani, pockala jsem na monitor asi 15 minut, protoze zaroven zadny nebyl volny. V hroznym strachu, ze se neco spatneho deje, nesnazily se to prede mnou skryvat. Vse se vyresilo tak asi za hodinu. Nestacil by ten cas na prevoz do nemocnici, pokud sanitka byla by vybavena diagnostickou technikou a vyskolenym teamem? Prece v Norsku, v Nemecku nebo v Holandsku nikdo by nedovolil rodit doma, jesltli neni mozny prevoz do porodnici do 20 minut.
Mel bys take dodat, jak to ted vypada s porodnymi domy v Cesku a kolik je ochoty mezi tvymi kolegy je vytvorit. Ze porodnice jsou dost dobre vybavene to nepopru, ale duvody, aby personal se choval k rodicce skutecne empaticky a profesionalne, aby vedely a vyhovely jeji pranim, vytvorene nejsou. Kolik rodicek v CR rodi s PA nebo doktorem, ktere uz znaji delsi dobu?
Lionka
24.8.2005 23:45:37
že by utopie?
...mám za sebou 3x CS(plánovaný) a opravdu si nemohu vůbec stěžovat(2x celková,1xsvodná anestezie)-kdyby mohlo být i po 4. a po 5. - volím jedině CS

takže bych tu maminky nestrašila-není to nic hrozného,ba řekla bych co se týká bolesti- brnkačka(je nutno rozlišovat: CS jako řešení v nesnázích při porodu po mnohahodinové bolesti x plánovaný),i poporodní rauš jsem zažila nevídaný-ostatně o tom jsem sáhodlouze psala na diskuzi CS
takže : neznám porodní bolesti,jen po CS bolest jizvy a to celkem snadno snesitelnou-a časově omezenou(max. sem tam ještě v 6.týdnu po CS),mimi jsem přiložila po svodné an. IHNED k prsu a nic mi nebránilo ho nechat přisát a kojit...
Lionka
24.8.2005 23:32:45
Gratuluji,úpřimně závidím a přeji moc a moc zdravíčka!!!!Přesně tak bych si to představovala :o)))) -jen kdyby ty klacky neházeli v ČR pod nohy...
P.S. Na ty odpůrkyně a mravokárkyně se vykašli ;o)-je nikdo nenutí a do porodu bych si taky nenechala "kecat" ;o)
Jsi pašák!Přípravu a průběh jste zvládli super!!!!
 Příspěvky 110 z 182 [Dalších 172 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.