| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Už se "probudilo" a hýbe se!

 Příspěvky 18 z 8 
  • 
14.6.2000 8:59:30
Ahoj Lucko,
prodejna Mothercare je v Praze v pasáži Myslbek v ulici Na Příkopě. Doporučuji zajít i vedle do Dětského domu, kde je prodejna mateřského oblečení.

Všem Skokánkům přeju hodně zdravíčka a pohody. (Škoda, že nevyšel ten Motol, měla bych informace z první ruky)
Jitka
  • 
13.6.2000 16:12:52
Prosím, prosím, napiš, kde najdu ten obchůdek snů - Mothercare. Jinak mi snad upadnou ramena. Děkuji mnohokrát.
P.S. Tvoje články jsem našla až teď - jsou prostě perfektní. Díky za ně.
Lucka
  • 
8.2.2000 21:59:08
Z vlastni zkusenosti sportovat v tehotenstvi doporucuji. Kdyz jsem byla tehotna asi 12. tyden, byli jsme lyzovat ve Francii (Arc 2000) a bylo to super. Tam si vyberete uplne bez problemu prazdne a pohodlne sjezdovky, na kterych se skoro neda spadnout. Take jsem dost dlouho (dokud to brisko dovolilo) jezdila na kole - s trochou opatrnosti take bez problemu.
Eva Novotná,syn 6let, nyní 24 týden těhule
  • 
29.1.2000 16:27:46
Pokud to umíte, tak to vřele doporučuji. Samozřejmě s tou největší opatrností. S manželem jezdíme od ledna na hory každý týden a já vyučuji našeho syna. Hrajeme spolu na "letadýlko" a pomalu křižujeme celou sjezdovku (vzorně upravenou a bez muld). Miminko si spokojeně chrupe a vzbudí se, až když jsem v klidu a odpočívám. Myslím si, že pokud se maminka moc neunaví, tak je to dobré - lyžovat. Při porodu je potřeba být v dobré kondici.
Káča Skokanová
  • 
26.1.2000 13:51:06
Ahoj Michale,

souhlasím se Šárkou, tělo si poradí určitě samo. Ale když tak chceš vědět taky něco z jiných zdrojů a angličtina Ti nevadí, tak koukni sem (zvlášť si přečti poslední odstavec, abys byl klidný)

http://www.parentsplace.com/pregnancy/trimester1/qa/0,3105,12442,00.html

Káča
  • 
26.1.2000 13:26:06
Milý Míšo,
chtěla bych tě trochu uklidnit. I když nejsem lékařka ani žádný odborník, myslím si, že při běžném nachlazení nebo chřipce bys zatím neměl panikařit. Tělo si dokáže vytvořit obranné látky, kterými se samo ochrání. Závažné by byly samozřejmě nemoci typu zarděnky, neštovice apod., ale mám několik kamarádek, které v počátku těhotenství absolvovaly chřipajznu (dokonce já taky, v případě toho druhého), některé braly i antibiotika, takže doktor asi musel vědět, co dělá. Následky žádné. Ať tvoje "mamina" pije čaj, napařuje se nad hrncem a snaží se (pokud to je možné) do léčby nezasahovat chemicky. Samozřejmě to je jen laická rada, pokud je její stav vážnější, tak šupejte k doktorovi. Pro tvůj klid: když jsem byla poprvé těhotná (cca 11. týden), tak vybouchnul Černobyl. Nedovedeš si představit, co jsem tehdy prožívala. Uvažovala jsem i o potratu, měla jsem hrozný strach. Dodnes nevím, jakou dávku radiace můj svištík tehdy dostal, ale následky se žádné neprojevily. Tak prosím tě neplaš, nestresuj mamču a zkuste to spolu rozdejchat. Držím palce, ať je všechno v pořádku. Ahoj Šárka
Michal
  • 
26.1.2000 8:44:38
Prosim pomozte mi najit informace. Jsem opravdu hodne vystraseny.

V soucasne vlne viroz se mi bohuzel stalo to, ze moje zena,
ktera je v soucasnosti tak v 8.-9. tydnu gravidity chytila chripku (nebo co to ted radi). Muzete mi prosim poradit internetove zdroje informaci (idealne cesky, nebo anglicky), kde se o tomto problemu a jeho moznych vlivech na plod mohu dovedet vice? Odkazy prosim sem, nebo na mejl graviroza@email.cz .
Mate nekdo zkusenost s nasledky a riziky virozy v takhle nizkem stadiu gravidity? Dekuji i (zvlaste) za nepriznive informace. Kdyz budu vedet vic, nebudu se mozna bat az tak iracionalne.
  • 
25.1.2000 13:16:44
Milá Káčo!
Nedalo mi to, abych ti opět nenapsala. Náš malý (už víme, že to bude kluk) se začal hýbat už před vánoci a tak se už celý měsíc těšíme z toho jak mi dělá v břiše kotrmelce:-)). Těhotenské kalhoty jsem už velice ráda začala nosit, také jsem si pořídila jedny s povolovací gumou a druhé na špagátek. A naprosto s tebou souhlasím v tvém názoru na "lacláče", také mi tato móda nijak zvlášť neučarovala a předpokládám, že s těmi mými kalhotami a rozšířenými halenkami budu dělat větší "parádu" než, jak si trefně řekla, v tom pytli na brambory:-)).
Moje sestra mě upozornila na obchůdek, kousek od Palmovky, jmenuje se "Svět mateřství" a musím říct, že je to sice obchůdek malý, ale jsou zde milé a ochotné prodavačky a výběr všeho možného jak pro maminky, tak pro miminka. Vřele doporučuji se tam zajít podívat.
Držím palce. Petra
 Příspěvky 18 z 8 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.