| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je vhodné spát společně s miminkem?

 Příspěvky 110 z 162 [Dalších 152 >>]
Jity
  • 
16.10.2013 10:57:20
Naše dvě děti spali s námi v posteli. První do dvou let, druhé do roka a půl. Pořídili jsme jim postel s boční zábranou, aby z ní nespadli a koupili kolem hlavy polštáře, aby se neťukali. Na usínání nás vyžadují, ale pak spí ve své sami bez problémů. I nám se v jejich postelích líbí, ty polštáře kolem hlavy asi dělají pocit bezpečí. Myslím si, že s tou útulností jsme to s nimi vyhráli.
A třetí opět chrní s námi, zatím je malinké, ale už má koupenou úplně stejnou postýlku ~t~
peta
  • 
9.9.2005 8:34:03
mi to vyhovovalo,nikam nevstávat ale teď jsou holce 2a půl a nejde to odnaučit.Hrůza su v noci dokopaná jak kůň.teď bych v žádném případě takovou blbost neudělala.
Petra
  • 
8.9.2005 19:30:10
Chtěla bych reagovat na tento článek, protože plně souhlasím s názorem, že dítě má spát s maminkou a nejlépe s oběma rodiči.
Je mi 23 let a jsem jedno z dětí, které sdílelo lože se svými rodiči min do 4 let a potom jsem v noci hojně "přebíhala" ze své postýlky do postele našich až do 3 ročníku ZŠ. Jsem jim vděčná za to, že nás (mám ještě o 2 roky mladší sestru) nikdy nevyháněli a vždycky nás tulili.
Myslím, že právě z tohoto období mám k našim pevné pouto. Já ani sestra jsme neprožily pubertu plnou hádek a pocitu vzájemného neporozumění. Tak jako věří oni mně důvěřuju já jim. Vím, že se na ně můžu se vším obrátit a toho až do dnešních dnů plně využívám:), i když už 2 roky žiju sama a teď čekáme s manželem náš 1. přírůstek.
Myslím, že to nejlepší, co můžou rodiče poskytnout svému dítěti je pocit, že za ním budou stát v dobrém i zlém, ovšem nedokážou to výroky typu "víš, že pro tebe chci to nejlepší...." apod, ale svými činy.
Pokuď s vámi chce dítě spát není to proto, že se snaží za každou cenu zlomyslně narušit vaše soukromí, nebo vás chce jen tak "terorizovat". Nechte ho samotné rozhodnout, jestli už přišla vhodná doba k osamostatnění.
Mohu potvrdit názor, že důvěra našich podpořila mojí důvěru v sebe sama. Neprožila jsem období násilného odtrhávání, komplexů, nemám problémy zapojit se do kolektivu, nemám problém projevit svůj názor, hlasitě promluvit na veřejnosti. A nakonec si dokážu svůj život organizovat sama a nést odpovědnost za svoje počiny.
Proto se přimlouvám za všechny prcky, kteří chtějí strávit noc tulením se k vám -rodičům. Užívejte si pocitu, že jste pro ně jejich všechno. Středobod malého vesmíru. Kdo jiný než vaše dítě Vás ve všem bezmezně obdivuje a ve všem vám důvěřuje. Pokuď vlastním přičiněním neztratíte jeho důvěru, můžete položit základ velmi pevného vztahu, který přetrvá doslova až do vaší smrti (zní to dost morbidně:)

hodně zdaru a trpělivosti
Petra

30.8.2005 13:58:34
Souhlasím s názorem, že spaní s miminkem jde k duhu mamince i dítěti. Kojila jsem do tří let věku svého syna a ku spokojenosti obou.Ve svém pokoji spal pouze po obědě, večer spát sám odmítal. To se změnilo po jeho čtvrtých narozeninách,kdy odešel spát sám do svého pokojíčku. Je také pravdou, že nemá problémy s navazováním kontaktů jak s dětmi, tak ani s dospělými.
Zorka
  • 
27.8.2005 19:59:46
Souhlasim.Maly spi v postylce od narozeni,ja byla do jeho 6-ti mesicu s nim v pokoji,pak jsem se presunula vedle do loznice,takze maly spi sam,dvere mame otevrene.Je to v poho.S usinanim a tmou zadny problem.neumim si predstavit mit ho v posteli-je to cestovatel,porad se vrti,toci kopal by nas..Takhle mame vsichni svuj klid.
Verily
26.8.2005 13:01:47
Uřímně řečeno, tahle diskuse mě docela zaujala. Jednak už jedno 4-leté dítě (čistě a výhradně samo-postýlkové) mám a jednak mám také čerstvé miminko. A děti se tolik liší... Zatímco starší byl zlatý, stačilo mu v noci vyplnit jeho potřeby - zabral hned znova. Přiznám, že jako rodič kojence jsem byla značně rozmazlená. Nové miminko ale nemá bráškovy stereotypy. V noci spí mnohem hůř než ve dne, budí se co chvíli. Nakrmení/přebalení řeší vše jen na chvilku. Jádrem problému je dudík, který spontánně pliváme, ale který v té pusině mít prostě musíme, pokud máme trošku zabrat (jinak řveme jako tur). A tak jsem dnes, vyčerpána, vzala děcko prvně do postele k sobě. Ne, nespala jsem s ním - jen jsem ležela a dudlem zašpuntovávala tu malou lačnou pusinku (rozumějte, necelou hodinu po nakrmení nemohl mít hlad - bohužel nekojíme). Po cca hodince zabral (a spal další 2 hodiny). Jakmile jsme si byla jistá že je klid, opatrně jsem mímo přesunula do jeho postýlky (k sobě jsem ho brala i v jeho zavinovačce, takže nebyl problém ho nenápadne přesunout). Jestli bych se nebála udělat to v noci netuším, noční si zatím bere tatínek :-), při vřeštivých časech je mimi v koši vedle gauče a tam tatínek z lehu rezignovaně špuntuje dudlíkem :-) a občas se i vyspí... Takže pro mě asi takhle - někdy je to řešení, vzít mimi k sobě. Pokud k tomu není důvod, dávám dítě do postýlky, ale při desátém vylezení z postele během 30 minut trpělivost dochází :-).
  • 
21.8.2005 9:47:31
ahoj, mohla bys mi prosím tě poradit, kde takovou houpací síť vhodnou pro celonoční spaní koupit. Případně jaké jsou dobré, jaké nebrat, jakou do toho matraci a tak. Budu ti moc vděčná, nespím už rok. Díky, Lída.
Kača 2 děti
  • 
20.8.2005 9:30:14
nevím teda kolik je malé roků ale zkuste vyměnit postýlku za postel,třeba jí to vadí,malej má už svou a někdy v noci přijde,tak mi to tolik nevadí jako kdyby tam byl celou noc.Přeji hodně zdaru
Kača -holka 5 kluk 3
  • 
20.8.2005 9:25:57
Tak nějak to vidím taky,chtěli mě též ovlivnit starší ale mladá měla problémy s bolením bříška takže to nakonec dopadlo tak že strachem ze sindromu náhl.úmrtí jsem ji po nocích měla položenou na svém břiše(tak se totiž opravdu pořádně vyspala).Ale každý si musí sám najít tu pravou cestu kam svou ratolest uloží.Malej taky spává se mnou,naštěstí neměl bolení ale zase ho trápili zuby,a pomohlo na noční křičení jen zpívat básničky a pak taky někdy usnul.Jsem ráda že už to je za mnou ale z postele špunty nevyhazuji a když mi v noci překáží:-) tak je jednoduše odnesu.Všem přeji to správné rozhodnutí,mějte prospané noci:-))
Tana, kluci - 3 a 1 rok
  • 
16.8.2005 23:18:01
Moji kluci se mnou v posteli spí od narození, dokud byli malincí tak manžel spal vedle (aby se vyspal). Teď jsme rozšířili letiště o další postel a je to v pohodě. V noci často kojím ještě teď.

K té teplotě v ložnici, oba kluci mají od narození studený odchov. Teplota max. 18 stupňů (narodili se v listopadu a září), často i 14 stupňů (to jsem jim dávala i čepičku). Je teda fakt že sex v ložnici už roky nepamatuji (jednak tam spí děti, a taky je tam na to hrozná zima).
Kluci nemají s nachlazením problémy. A já jsem mnohem klidnější když je mám všechny u sebe.
 Příspěvky 110 z 162 [Dalších 152 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.