| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Alergologické vyšetření: kožní testy

 Příspěvky 19 z 9 
Hanka+ 4 berušky
8.8.2005 18:54:10
Nám dr. dělala v 9 měsících odběr krve. KOžní testy se prý dělají až od 3 let. Jinak je možné že to doktoři odmítají prý je to drahé ty krevní!! Nám je ale udělali hned při první návštěvě. Je hloupost čekat do tří nebo pěti let! Alergie se musí léčit včas dokud není pozdě!
Lenule syn 4 roky, dcera 15 měsíců
  • 
29.7.2005 22:06:40
Asi záleží na citlivosti toho kterého člověka, jsem alergik od 4 let - celkem na vše myslitelné - testy jsem podstoupila už mnohokrát (pamatuju si i ty píchané jehlou - ty šli cítit docela dost) a fakt nebolelo. Ani dcera testovaná v 10 měsících nijak zvlášť neprotestovala a vše proběhlo celkem v klidu.
A teď proč hlavně píšu. Alergii je třeba začít léčit co nejdřív. Čím dřív se začne - třeba podáváním antihistaminik..., tím větší je šance, že se z alergicé rýmy nebo ekzému nevyvine astma.
anielik
25.7.2005 22:16:26
ahoj, aspon zatelefonuj do pobocky poistovne v mieste bydliska a vazne sa domahaj svojich prav. ze si platis riadne odvody a nech ti navrhnu riesenie ak nie kludne sa obrat na min. zdravotnictva, maju celkom slusne web stranky. ked nic ine, tak budes mat pocit ze si urobila vsetko pre to aby babu zistili na co je alergicke. vacsinou mam skusenost ze cim drzejsie jednanie, tym lepsi vysledok. bohuzial. drzim palce!
  • 
25.7.2005 13:22:34
Som mamička maličkého (16 mesač.) alergika a doktor mu chce urobi´t testy na potravinovú alergiu. Má sa odobrať krvička a poslať do laboratória na vyšetrenie. ALE! Už pol roka čakáme na testy, lebo laboratórium odmieta robi´t, keďže mu poisťovňa neplatí. Neviem, čo robi´t, lebo malému postupne dávam (alebo chcem dávať) papkať všetko, ale bojím sa, lebo neviem, na čo je alergický. Vobec nemám predstavu, či ja ako mamička/pacient možem túto situáciu ovplyvniť. Ostáva mi len čakať, kým sa niekto zmiluje...
anielik
24.7.2005 23:21:07
ja mam tiez desny zazitok s testov. sa ma pytala sestricka, vyskusame toto? aj toto? a ja ze ano. pekne to ponatierala a myslela som ze tym to konci. a ona zrazu, dzub, dzub. a mala som problemy neodpadnut. bolo mi zle, tocila sa mi hlava. vobec to nebolo ako od komara. fakt ten odbre krvy je lepsi. desi ma ze aj tak je to nepresne. ale asi lepsie ako neistota.
najviac ma vytaca ze vacsina lekarov nas presvedcuje, aspon v okoli som sa s tym stretla, ze alergiu treba riesit az od 3 rokov, alebo az od 5 rokov ze sa zistuje z krvy alergen. stretli ste sa s tym tiez? je to koli peniazom a mnozstvu alergickych deticiek?
Žžena
23.7.2005 14:19:21
Ono jde taky o to, že mnoha dětem není z principu příjemné jakékoli píchnutí či podobná lékařská procedura, a úplně nemožné jsou ty řeči okolo "vždyť to vůbec nebolelo...". Já sama jsem jako dítě byla už při pohledu na jakoukoli jehlu doslova hysterická a v pěti letech mne na příjmu v nemocnici při odběru krve držely tři sestry. Když se tak kouknu kolem sebe, vidím, že jsem v tomto nebyla vůbec žádná výjimka. Zlom nastal někdy kolem 8.-10. roku věku, to jsem jakékoli injekce přestala řešit a od té doby se prostě ovládám nebo jak to nazvat. Jsem malinko nervózní, ale už to nijak nedramatizuju, nekomentuju a beru všechny odběry a očkování jako běžnou součást života. Já myslím, že i "pouhý" prick test může pro citlivějšího člověka, obzvláště dítě představovat obrovský stres. Je to taky velmi individuální.
Milada.
22.7.2005 16:00:06
Mno, zalezi na tom, ze:-))

Moje (tehdy ani ne) trileta dcera se na kozni testy tesila predem, pri testech byla statecna, ze lekarka se sestrou neverily, dite natesene na prick testy tam jeste nevidely :-)). Oproti tomu syn (tehdy temer 8 let) u koznich testu fnukal jak mimino :-(

Milada
Eva K
  • 
22.7.2005 15:35:33
Mě tedy připadalo pohodlnější odebrat krev. Vyšly z toho další výsledky, kožní test ukázal pouze kočku, kdežto krevní - jsem alergická na všechno, nejen na svého domáciho mazlíčka:-). Příjemné nebylo ani jedno, ale klasická medicína má jistě i daleko nepříjemnější vyšetření.
Eva
Martina
  • 
22.7.2005 13:32:48
Podle me osobni zkusenosti ty testy nejsou tak prijemne, jak se zde pise - kdyz vas bodne cca 10 komaru do ruky (testuje se vetsinou vic nez na jeden alergen) - tak vam to taky nebude pripadat nijak prijemne. Ale uznavam, ze je to asi lepsi, nez kdyz by se to vpichovalo pod kuzi jehlou...

Jinak - podle me zkusenosti - neni pravda, ze se neobjevi po testu klasicka alergicka reakce - u mne se projevila senna ryma, jako kdyby najednou byl misto ledna cerven. Ale do vecera to myslim odeznelo...

Martina
 Příspěvky 19 z 9 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.