| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak na příkrmy?

 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]
Lassie66
9.3.2009 16:29:40
Katko, obě mé děti byly prvních 6-7 měsíců jen kojeny a nějaké svaly, myslím, mají ~:-D.
Katka-syn
  • 
9.3.2009 16:11:29
Zdravím,chtěla bych jen podotknout-že maso jsem dávala od čtvrtého měsíce a nikdy problém nebyl-naopak,maso je důležité na tvorbu svalové hmoty a dítěti dá rozhodně víc než každodenní zelenina..osobně si myslím,že to tady zbytečně řešíte,protože dítě si samo řekne co potřebuje a když bez problému baští,tak není důvod maso nedávat-samozřejmě rozmixované...
Stáňa + Pavlínky
  • 
25.2.2008 7:41:57
V tom případě vyvstává otázka, proč jej obsahují kvalitní "značková" jídla na našem trhu :(
16.8.2005 18:47:48
Jitko, kupované příkrmy jsou praktické na cesty, ale právě i " jinak"...Jsou totiž na rozdíl od surovin nejasného původu nebo i z vlastní zahrádky přísně kontrolovány, takže neobsahují žádné škodlivé látky nebo alespoň rozhodně v menší míře...Nebo jak myslíš, že by ještě měly být praktické, kromě samozřejmě toho, že se nemusím patlat s tou jednou bramborou a zeleninou, navíc když to ani jedno moje dítě na rozdíl od kupovaných skleniček nejedlo?
Jitka, dcera 4měs.
  • 
16.8.2005 18:27:13
Moje řeč. Já taky nevím o žádném "kvalitním zdroji", takže půjdu pro zeleninu i maso do obchodu. Myslím,že za komunistů jsme jedli daleko větší svinstva a žijem.Stejně si jednou to dítě musí zvyknout na tu špínu, škodliviny a zamořenej svět kolem.A bude hůř!Já taky dostávala hysterické záchvaty, kdykoliv mi kolem kočárku prošel někdo s cigaretou apod., ale s tím člověk těžko něco udělá. A že někoho obtěžuje uvařit dítěti jednu mrkev či bramboru?Proboha!to už vás pak bude obtěžovat snad i vyčistit mu zuby atd. Kupované příkrmy jsou určitě praktické na cestování, ale jinak?
slůně
  • 
16.8.2005 16:23:20
Někdy si připadám jako Alenka v kraji divů, když slyším to brojení proti máslu... myslím, že máslo není takové "nebezpečí" jak dneska tvrdí média propagující počítání kalorií jako jediný správný styl života. Z másla ještě nikdo neztloustl. To je dáno genetickými vlohami a celkovým stylem života a stravování (a neznám nikoho, kdo by "hřešil" zrovna jen na tom másle). Myslím, že málokdo jí máslo v takových dávkách, aby jej to ohrožovalo. A jedna lžička másla jednou za týden? I máslo obsahuje cenné látky. Dítě není ženská, která musí hlídat figuru. Dítě by mělo přijímat cukry/tuky/bílkoviny v jiném poměru než dospělý. Mateřské mléko samo taky není nízkokalorické a co hůř, obsahuje samé tuky živočišného původu :o) Já dávám přednost máslu před ztuženými tuky, protože ani ty nejsou všespasitelné.
Jaja
  • 
5.8.2005 10:42:54
Pokud vím, tak v lékárně ne. Dají se koupit u firem, které se zabývají chemií potravin nebo vody. Snad mne nikdo nesprdne za nepovolenou reklamu. Jedny délá Lachema v Brně, ale na ty jsem nesehlala kontakt a jedny němci, Merck. U těch se to da objednat na internetu a pošlou to na dobirku. Napiš mi na jarka74@seznam.cz, poslu ti kontakt. Nasla jsem pak jestě jednu firmu v Brne, ale ti mi je nechtěli prodat (bylo to za moc málo).
Majdalenka, Mikuláš a Marjánka
  • 
4.8.2005 23:36:21
U nejmenších dětí nejde o zuby, ale především o nevyzrálost organismu, který si s cukrem neumí poradit. Navíc si děti na sladkou chuť zvyknou, začnou ji vyžadovat a pak pámbu s vámi :o)
Pokud je přislazení nutné (podávání léků, dlouhodobé odmítání všech příkrmů), lze použít glukózu. O výrobcích výživ si nedělejte přehnané iluze, udělají, k čemu je zákazníci dotlačí. I když u kvalitních výrobků pro nejmenší děti tu glukózu místo sacharózy najdete.
Rozhodně, pokud má člověk přemýšlet, než něco zhltne, měl by přemýšlet ještě déle u dítěte, za které rozhoduje. A pokud vaše žena přemýšlí nejen o cukru a hledá různé informace na všech možných i nemožných místech, držím jí palce. Máte šanci, že budete mít zdravé dítě.
Daniela, 3leta dcera
  • 
4.8.2005 19:20:14
Uplne souhlasim.
Taky nam detska lekarka rekla, ze bude lepsi kupovat hotove prikrmy, protoze jsou testovane a kontrolovane na vsechny latky, ktere by mimca papkat nemela...

Ani u zeleniny ze zahradky a masa z domacich zasob nikdy nemuzeme vedet, co v tom je...

Takze doma varit jsem zacala az hodne pozdeji, zhruba od roka...

Ale s nasi malou neni problem, sni, co ji dame na talir...varene, kupovane, ovoce, zeleninu, syry, maso...proste vsechno.
4.8.2005 18:43:02
právě že nevíš, co vlastně Míša jí, pokud vaříš ze zeleniny a masa kupovanýho v obchodě nebo i pěstovanýho doma, o kvalitě těch surovin nevíš většinou nic...Dneska každý pediatr doporučí alespoň na začátku kupovat hotové příkrmy, kde jsou suroviny přísně testované.....
 Příspěvky 110 z 74 [Dalších 64 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.