| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Londýn 7.7.2005

 Příspěvky 110 z 88 [Dalších 78 >>]
26.7.2005 15:58:46
Statistika je jedna věc a terorismus postrádající logiku je věc druhá. Viz 21. červenec a pokus o opakování útoku téhož rozsahu v Londýně po pouhých 2 týdnech.
Bozka
  • 
25.7.2005 22:52:07
No tak ted uz ani komentovat Egypt nebudu pac to nema cenu. Zkratka des a bes. Kam to jenom vsichni spejeme.
24.7.2005 1:03:45
Rebele, fanatismus může být pod NAPROSTO JAKOUKOLIV zástěrkou....
fakt je, že církevní náboženství k ní v jistých dobách inklinovalo (a ještě dnes....) - ale to najdeš často. různé jsou jen ty následky...
Mirko, píšeš opravdu moc zajímavě. Já jsem nikdy Bibli ani jiné knihy nestudovala úplně pečlivě, ale kdysi trošku jo, a bavila jsem se o tom s křesťany, polemizovala a lámala si hlavu... Je mi blízké tvé pojetí.
Prvotní hřích - určitě ne sex. Ale spíš to, že se člověk začal povyšovat nad Boha - nejen že se snaží mít svůj život ve svých rukou - to by ještě šlo-, ale Život vůbec! Není moudrým správcem Země, ale morálním puberťákem, který ji pustoší. Mám teď na mysli lidstvo jako celek - zejm. tzv. rozvinutou společnost, která spotřebuje víc, než kolik by stačilo pro... ale dost o tom.
Dnešnímu "západnímu" člověku chybí prostě pokora, vidím to často i na sobě, i na různých drobnostech a blbostech.
Absolutní inteligence (pokudji předpokládáš) vidí ty souvislosti všeho se vším, a proto na odpověď PROČ ze svého pohledu často člověk nemůže přijít. a tak řekne, že Bůh prostě neexistuje...
Mirko, ty ale nepíšeš jako ateista. Spíš jako Hledající. I mně se dogmata dost příčí - ať už církevní nebo jakákoliv. Ale proto člověk nemusí být hned ateista ;) Můžeš si věřit po svém - v nějakou nejvyšší inteligenci apod.
No, a to, co označuješ jako "cynické a tvrdé" /o tsunami atd./ osobně považuju za velice pravdě blízké až pravděpodobné!!! Tos mi promluvila skoro z duše. No vidíš, a to se považuješ za ateistu a já v podstatě za věřícího, i když nepatřím k žádné církvi :o) Možná jsem pantheista :-)
Co se týče církevních hodnostářů, také příspěvek Pavly3 se mi moc líbil :-)
Ahoj a dobrou noc,
doufám, že naše děti budou hezky spát až do rána :-)
přeju klidný spánek, pá
ester
24.7.2005 0:31:07
Jani, já myslím, že Darwin měl Z VELKÉ ČÁSTI pravdu. Evoluce reálně existuje. Tam jde jen o to, jestli ŽIVOT JAKO TAKOVÝ VZNIKL NÁHODNĚ. Dřív mi připadalo, že jo, dnes si myslím, že ne. Viz výše...
Jo a pro Božku - mám jasněji než dřív, ale ze zla mi taky samozřejmě bývá úzko, a jak! (teď opět Egypt, stačilo jen si pustit rádio, jiná média ani nemám chuť sledovat... Jen můžem doufat a něco pro to dělat...)
misa
  • 
19.7.2005 10:12:50
Psychousi naprosto s tebou souhlasim, lepe by jsem to nenapsala. Hlavne ta prvni veta. Je to velice smutne.
misa
  • 
19.7.2005 2:03:22


Taky souhlasim,

jen mne prekvapuje, ze se tady mezi maminkami vubec neresil Beslan coz byla 3krat horsi pohroma nez Londyn.
Lada
  • 
17.7.2005 15:10:27
ahoj Pavli, nedá mi to a reaguju na tvůj příspěvek. Říkáš, že odmítáš věřit v Boha, který si vybírá jako zástupce na Zemi lidi, kteří nežijí tak ,jak hlásají, no zkrátka pokrytce.A že náboženství a církve jsou hlasateli dogmat.
Takže - s dogmaty si starosti nedělám, těch je málo a já žiju z Bible- nebudu přece kvůli nim přestávat věřit v Boha.Ostatní věci pocházejí (pokud se budem bavit o křestanství) přímo z Bible.A co se týče lidí, kteří tak nežijí (v tomto případě křestanů a kněží), tak nikdo není dokonalý, ani se nikdo takový nikdy nenarodil, takže je naivní myslet si, že u křestanů tomu bude jinak. Jsme všichni jen velice slabí a křehcí lidé, jen z masa a kostí.I kdybychom se snažili seč bychom mohli, nikdy nedosáhneme dokonalosti. Ale o to tady nejde.Jde o to, abychom se snažili žít dobře, nesobecky, s láskou pro druhé.My nemůžeme Bohu nic jiného dát (on všechno má a nic nepotřebuje), můžeme ale pomáhat druhým lidem a skrze tuto naši službu v lásce děláme Bohu radost.Jde tu především o "vztah"lásky. O nic jiného nejde. Jestli někdo nežije, podle toho co věří, ať už chodí do kostela a nic z toho, nebo prostě "káže vodu a pije víno", to je každého problém. Bůh jednou bude každého z nás posuzovat podle toho, jak jsme se snažili žít dobře, ne podle toho, kolik kotrmelců jsme v životě udělali.To říká Ježíš. Jednou totiž vyprávěl příběh:Židé přistihli jednu ženu při cizoložství, za to byl trest smrt. Ale Ježíš se jí zastal a řekl: Kdo z vás je bez hříchu, hoď první kamenem. Postumně se všichni vytratili. Ano všichni jsme hříšní (chybující chceš-li).
Víš, nejde o to, kritizovat druhé za to, že nedělají, v co věří, to je na každém, jak pravdivě chce svou víru žít. Mnozí , kteří si říkají věřící, věří pouze v existenci Boha, ikdyž chodí do kostela.Ale nenavázali s Bohem vztah a tak si jaksi jen plní své náboženské povinnosti. Sice nejsou štastni, ale protože vzdát se svého ega je moc bolestivé, raději se po nějakém vztahu s Bohem nepídí a věří, že se jednou přece jen do Božího království za ty svoje skutky dostanou.Jo je to smutné. Ale předem stejně nikoho nemůžeme posuzovat.Srdce každého člověka zná jenom Bůh.

Víš, kdybych se dívala jen na to, co dělají druzí lidé (věřící) špatného, tak už dávno přestanu věřit. Jenže člověk má mít před očima Boha, ne chyby druhých. Každý se má starat o ty svoje nedostatky. Aby to pak nedopadlo tak, že chci vytáhnout třísku z oka druhého , ale trám ve svém oku nevidím.Já věřím v Boha, ne v lidi, kteří v něho věří.
Nenech se tím prosím odradit a zmást.

Připadá mi, že otázky náboženství (ikdyž tvrdíš, že jsi ateista) ti nejsou lhostejné. Ale to je právě příznak toho, že v hloubi duše hledáš Boha, aniž o tom víš. Jinak by ses o to vůbec nezajímala. Ale to je normální. Taky jsme na tom byla podobně.Odmítala jsem všechno, co má s Bohem souvislost.

Ještě jedna věc. Říkalas, že kdybys musela, vybrala by sis jako náboženství Budhu, protože se ti zdá mírumilovný. Kdysi jsem pečlivě zkoumala všechny náboženství, protože jsem taky hledala.Porovnávala jsem je. Kdosi mi pak řekl, že hlavní rozdíl mezi vírou v Krista a ostatními náboženstvími je ten, že všichni proroci těch náboženství umřeli a zůstala po nich jen památka na jejich jméno a jejich učení. Ale Kristus vstal z mrtvých a tak dokázal pravdivost svých slov a skutků a této jediné pravdy o Bohu. A pokud toto není pravda, tak jsme všichni v háji.Chození do kostela nám nepomůže, ani dobré skutky ,ani modlitby (a ke komu?), ani Budha, ani jiný prorok. Nikdo nás z té bryndy nevytáhne.Po smrti z nás nezbyde nic. Ale pak si kladu otázku, k čemu jsme tu vlastně žili?
Ale to už jsme se dostali na pole velmi křehké - pole víry.A víra je především DAR. Kdo Boha hledá opravdově s pokorou v srdci, nakonec jej najde.

Víš, není tak jednoduché říct, že Bůh neexistuje, protože Boha nikdy nikdo neviděl. Ani kosmonauti,kteří byli ve vesmíru. je to jakoby někdo řekl, že cukrář neexistuje, protože ho neviděl v cukroví.
Že neexistuje hodinář, protože ho neviděl v hodinkách. A přece se ty hodinky z ničeho nic nesložily ani se samy nevymyslely - jen tak třesk plesk.Měly svého vynálezce a konstruktéra. V TV jednou někdo trefně poznamenal, že jsme jako moucha, která leze po PC klávesnici.Vůbec tomu nerozumí a netuší,jaké úžasné věci PC dokáže ani k jakému účelu slouží a už vůbec nemá potuchy o konstruktérovi. Jen si tam tak leze po klávesnici - z kopečku na kopeček, nahorů a dolů, ohmatává hmotu, ale myšlení je jí cizí.

Tak doufám, že to není slohovka. Přeju ti hezký den a ať se ti daří, Lada




Petra
  • 
17.7.2005 13:46:19
souhlasím naprosto!!
16.7.2005 22:03:28
Psychouši,

společenskou normou je balit manželovi před cestou kufr??
A já myslela, že je to jen jeden z excesů mojí maminky v jejím chápání vztahu muž - žena.
Hmm, jestli ty náhodou nemáš občas hlášky JENY v bleděmodrém.
Denisa
  • 
16.7.2005 4:44:33
No, chtělo by to méně hysterie. Statisticky vyplývá, že pokud se v Londýně teď jeden útok stal, nebude se zas tak v brzku opakovat. Všude na světě je nebezpečno, co mají říkat lidé, kteří musí pracovně do Iráku, Afriky, Střední Ameriky a tisíce jiných míst. A co třeba české silnice? Po svém návratu z New Yorku kde na člověka stále doléhá hrůza z útoků na dvojčata jsem daleko větší pocit strachu zažila při usednutí do auta, protože jsem si za těch pár měsíců venku odvykla na tu jungli na silnicích.
 Příspěvky 110 z 88 [Dalších 78 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.