| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak připravujete své dítě na vstup do školy?

 Příspěvky 110 z 41 [Dalších 31 >>]
  • 
26.6.2006 17:01:34
Ahoj, ja bydlim uz 15 let v Nemecku je mi 32 let. Mam taky 2 kluky 4a 5 let, ale tady sei nikdo s rodicu nedela takovou hlavu z toho, jak co bude. Pokud ma tvuj zajem o pismenka a cisla tak mu to vysvetli, nauc ho jen to, o co ma fakt zajem a nic jineho...Deti co pujdou do skoly se tesi na to, ze se neco novrho nauci, pokud toho vi moc nudi se. Na toto nikdo z nas nepotrebuje psychologa, ti taji lidem jenom penize z penezenky. Muj kluk pujde v zari do skoly, uz umi sice abesedu, cisla a pise co si kde pochytil, ale to taky staci, jinak se mi bude ve skole nudit.Deti maji zustat detmi...mysli na to. jak jsme my byli prvnaci,ja tedy neumela nic a taky to se mnou dobre dopadlo..bay
Bohdana s prvňáčkem
  • 
19.3.2006 20:40:02
Já mám roblém jaké najít řešení pro mého prvňáka.Bydlíme na malé obci a do 1.tř by mělo jít asi 10 dětí.Ale některé mají odklad a tak to vypadalo,že jich bude asi 6,takže se začalo šeptat,že se 1. a 2. tř spojí v jednu.To jsem se vyděsila,ale na konec budou prvňáčci sami.Syna do 1.tř nepřipravuji snaží se sám vypracovává si sešity,ale my ho nenutíme.Má jenom jednu povinnost a to,že každé PO chodí do Lidušky na kreslení.
Je,ale fakt,že jsem taky uvažovala o odkladu,ale i p.učitelka v lidušce mi doporučila abych ho do 1.tř dala.
Mám z toho strach,ale budu mu fandit a snažit se mu pomoci jen jak budu umět. S pozdravem
Pavlusia
  • 
23.7.2005 20:52:36
Myslím si,že nic se nemá přehánět,ale nároky na děti jdoucí do 1.tř.jsou mnohem vyšší než byli za nás.A tak se snažím našeho syna připravovat z různých sešitů,nejvíce používáme Šimonovy listy.Vřele všem doporučuji.Ale ve škole mezi dětma je to něco jiného než doma s rodiči.A každé dítě je jiné,takže hodně záleží na paní učitelce a spolupráce s rodiči.
Gábina
  • 
12.7.2005 20:16:34
Měla jsem na mysli ty scény. Někdy mě to přišlo nekonečný, neustálý pře a pak když mi řekla, že chce dělat všechno sama, tak mi to došlo, že to tak opravdu bylo a pak jsme začaly jiný život, lépe jsem ji porozuměla a už jsme se nehádaly a zdálo se že tak nezlobí, ale ona předtím jen neustále prosazovala, že to umí, že to či ono zvládne i bez mé pomoci. A od té doby vím, že nejlepší lék na spoustu problému je si v klidu promluvit a poklábosit.
majtě sa, ahoj
Gábina(Karolínka 3,5 roku)
  • 
12.7.2005 20:07:50
Zdravím Vás, při čtení vašeho příspěvku, mi nedá nereagovat.
Naše Kája není určitě nadaným dítětem, ale dost jsem se o nadané děti zajímala - četla jsem knížečku Nadané dítě- a musím říci, že je to zajímavé čtení i pro rodiče, kteří nadané dítě nemají.
Karolína je velice šikovná, má veliký postřeh, je vnímavá, všímavá a chytrá. Je velice živá, a neposedná - hyperaktivní, od malička jsem jako máma neustále vyčerpaná a péče o ní je opravdu velice náročná.
Jednou večer jsem už opravdu nemohla a říkám ji, nemůžeš mě tak zlobit, musíš trošku poslouchat, já opravdu už nemůžu - prostě jsem ji promlouvala do duše. Ona se na mě smutně podívala a řekla, " Když víš mamko, já chci dělat všechno sama." Trošku jsem se smála, ale ve skutečnosti měla úplnou pravdu. Já jsem ji považovala za neposlušnou a stále jsem ji chtěla kontrolovat, usměrňovat, ale ona byla už někde jinde, zvládla víc než já jsem si dokázala připustit.
ahoj a ještě jednou zdravím všechny mamky, který mají nadané dítě, je to někdy hodně těžký.
Eva
  • 
10.7.2005 14:21:42
O prázdninách mají děti odpočívat!
  • 
1.7.2005 23:14:47
Hezky den,

mam na Vas prosbu, v jine diskuzi jste psala o nestovicich v tehotenstvi,prave jsem je prodelala a jsem cerstve tehotna, muzete mi prosim poslat odkaz pripadne napsat neco vic na pipi@neonet.cz
diky moc Eva






























































































































































































  • 
30.6.2005 13:26:06
Marcelo, nedá se snad říci se šikanou, to doufám ne. Dcerka je taky plachá, všechno si hned bere a proto ty běžné školkové šarvátky typu "a já už s tebou nikdy nebudu kamarádit, máš hnusný šaty" bere smrtelně vážně a je z toho dlouho špatná. Neumí se bránit, tak když ji některé děti strkají, štípou atd., neví, jak si s tím poradit a utíká před nimi. Moje rady, že se musí bránit a nedat si všechno líbit, se míjejí účinkem, obávám se, že se s tím toho moc nenadělá, má takovou povahu. Psycholožka nám řekla, že toto bývá často problém nadprůměrně inteligentních dětí. Nevím, jestli mám být ráda, že je nadprůměrně inteligentní nebo se děsit toho, jak to pak bude probíhat ve škole. Snad se za ten rok, co má navíc, ještě aspoň trošku otrká.
Kdyžtak se mi ozvi na mail (veslo2005@seznam.cz), ráda se dozvím, jak s tím bojuješ ty.
Míla, dva kluci
  • 
29.6.2005 20:18:12
Ano, jsme to my. Váš postřeh je velmi výstižný. Není jednoduché být rodičem nadaného dítěte a děti samotné to mají ještě těžší. Školy nejsou a společnost tyto děti mnohdy nedokáže přijmout. Dokument byl udělaný hezky, možná až moc mírně. Znám z vyprávění příběhy mnoha nadaných dětí a mnohé jsou dost smutné. Nejhorší asi je, že rodiče sami většinou netuší, co se děje. Mně samotné trvalo, než jsem pochopila, proč se moje dítě chová tak divně, hlavně ve věku, kdy sám nedokázal vysvětlit svoje pocity a problémy. Udělala jsem spousty chyb, když jsem se ho snažila "vychovávat". Byly to nervy, když dělal hysterické scény, protože jsem zaparkovala auto před školkou o pár metrů vedle než obvykle a odmítal nastoupit, dokud nepřeparkuju. Podobných scén bylo několik za den. Dnes vím, že bylo zbytečné se s ním hádat a nervovat, ale... Jsou i hezké chvíle. Zítra si asi jako jediné pětileté dítě jde pro vysvědčení z první třídy a už teď je nešťastný, že prázdniny budou tak dlouhé.
marcela
  • 
29.6.2005 16:02:34
Štěpánko,nemáte ve školce také nějaké problémy se "šikanou"ze strany ostatních dětí? Můj syn je také takový plachý a nesmělý a děti mu to dávají dost "sežrat".Chtěla bych vědět,jestli jste se s tímto problémem také nesetkali. Díky Marcela
 Příspěvky 110 z 41 [Dalších 31 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.