| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kujme pikle, pikle kujme!

 Příspěvky 110 z 42 [Dalších 32 >>]
Xantipa
  • 
29.6.2005 11:22:23
Já si myslím, že tohle není jediný důvod. Oni taky ty zákony musí schválit tak, aby tam pro ně /některé z nich/ zůstaly potřebné skuliny a kličky, jak to obejít. Viz. topné oleje. Ono je toho ale víc, i na to si totiž platíme ty jejich poradce.
Milada.
29.6.2005 11:11:31
Xantipo,

prej "proč už jsme se dávno nepoučili" :-))

Ja myslim, ze je to vetsine obcanu jasny, proc jiz jsme nektere zakony, danovy system aj. davno neprevzali ze zahranici:-)) Oni by nasi poslanci nemeli co delat, nemohli by za par let pak prijmout pozmenovaci navrhy apod..proste nejdriv vymyslej paskvil a posleze to opravuji a vykazuji cinnost.

Klasicky paskvil je zakon o provozu na pozemních komunikacích. Oni ti magori totiz zrejme opet neschvalej autosedacky vsude...


Milada

Xantipa
  • 
29.6.2005 11:01:06
Markéto, není potřeba se bát. Jen podat žádost, mohou vyhovět, ale ani nemusí. Poptáváním nic nezjistíš. Co je psáno, to je dáno.
Co se týká společného zdanění. Nevím, jak to funguje jinde - v jiných státech. Ale vzhledem k tomu, jak je to tady nastaveno, jinou možnost ani neměli - protože to je změna do stávajícího zákona. Jak bys řešila např. měsíční zálohy na rodinu, když třeba muž podniká a jeho manželka je zaměstnaná. To by byl hrozný brajgl. To skutečně za stávajícího systému nejde. Určitě by se našly v našem okolí státy, které už daňový systém mají dost vymakaný. Nevím, proč už jsme se dávno nepoučili. Spoustě chyb bychom se mohli vyvarovat. Jenže tady v tom právě asi platí: Kujme pikle, pikle kujme .....
MarkétaP + 4 dcerky
29.6.2005 10:28:05
No, upřímně - báli jsem se :) Už jednou jsme platili celkem vysoké penále, když se mu změnily zálohy z roční na pololetní (nevšimli jsme si té hranice - to jsem to ještě nevzala do rukou já :) - a berňák tě upozorní až za rok spolu s penále), takže jsme se báli v půli roku šáhnout na něco, co fungovalo. Manžel se sice na FÚ poptával, ale nevypadalo to nadějně, takže jsme to zařídili až letos. Víš, pokud podnikáš v podstatě v malém, bez účetnictví (v programátorské branži moc potřeba není, nám se víc hodilo odčítat náklady procenty), tak do hloubky systému moc nevrtáš (a pak nic nevíš :))).

K organizaci společného zdanění - no, zatím jsme o tom nepřemýšleli, to až po Johanesčině poznámce. Ale zkusím se zeptat kamarádky v Belgii, jak to mají tam, oni také společně zdaňují. Předpokládala bych zavést možnost snížení manželových záloh, když je budu platit i já, případně zavedení záloh za rodinu ... pokud nic takového není, tak je společné zdanění zase hezkým, ale poněkud nesystémovým krokem ...
Xantipa
  • 
29.6.2005 9:28:04
No, o tomhle nevtipkuji. V tomto jsem dost suchar. A to proto, aby tyhle vtípky náhodou někdo nezainteresovaný nebral jako radu myšlenou zcela seriozně a vážně. Ono by se to docela prodražilo a pak nepomůže - já myslel/a/.
To jen na vysvětlenou.
Xantipa
  • 
29.6.2005 9:24:21
Aha, tak to ano. Ale pokud jste měli povinnost platit pololetní zálohy DPFO, tak přece můžete FU požádat o snížení této zálohy či zproštění povinnosti ji platit. Je to zcela běžná žádost. Takže jestli se Vám změnili příjmy z podnikání /snížili/, tak jste mohli požádat o úpravu. Nevím, proč jste to neudělali.
O zálohách na daň z příjmu ze záv. činnosti se nelze bavit, tam to prostě je neoddiskutovatelné.
Xantipa
  • 
29.6.2005 9:20:50
Markéto, necháme bokem znění zákona o daních z příjmu. Jak jinak bys chtěla aplikovat společné zdanění - jinak než formou záloh to nejde. Když se Ti společné zdanění nehodí - nemusíš ho aplikovat. Tak o co jde?
Také mám jisté výhrady k Zákonu o daních z příjmů. Navíc není zcela jasné, co za blbosti se tam ještě propašuje.
MarkétaP + 4 dcerky
29.6.2005 9:08:45
Xantipo, myslela jsem zálohy na daně, manžel je platil 2x ročně ve výši 40% daní z předchozího roku. Což loni znamenalo, že v březnu jsem doplatili daně za 2003, v červnu zálohu na 2004, pak nastoupil zaměstnání, kde mu strhávali zálohy na daně, ale v prosinci jsem museli zaplatit ještě "podnikatelskou" zálohu (možná to byla jeho chyba, že si nevyřídil zrušení živnosti, ale v té době jsme ještě uvažovali, že by něco tu a tam ještě dělal). Letos už to naštěstí vyšlo tak, že příjmy od zaměstnavatele přesáhly 50% příjmů za 2004 a tudíž nám povinnost platit zálohy zrušili. Je někde něco, co jsem při zařizování přehlédla? Jesti ano, ráda se poučím, přeci jen se v tom moc nevyznám.

A máš tedy nějaký nápad, jak řešit zálohy při společném zdanění?

I když už jmte tedy asi off topic a moc veselé to není :)
LAJ
29.6.2005 8:46:52
Xantipo, nevím zda jsi to pochopila, ale to byl vtip. Proto ty smajlíky za větou.
Xantipa
  • 
29.6.2005 8:32:33
No pardon, tak tohle řešení mi zrovna efektivní nepřipadá.
 Příspěvky 110 z 42 [Dalších 32 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.