| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vliv násilí v médiích na vývoj dětí

 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]
  • 
30.4.2008 4:48:55
Pořád se všude mluví o násilí na dětech o násilných činech dětí.Většina ale těch tzv. odborníků nic takového neprožila.Jak o tom můžete mluvit. Viděli jste zkrvavenou tvář své matky, jak si ji myje ve vodě v rybníku (to mi byli asi tak čtyři roky), zneužívání své sestry otcem a svým starším bratrem a moje vlastní máma s tím nemohla nic dělat protože měla strach. Ale proč s tím neudělala něco když se s otcem rozvedla a on odešel.Dovedete si Vy odborníci představit jak jsem se jako dítě a i dnes jak se cítím. Se svoji rodinou jsem se přestal stýkat, žiju odloučeně sám, mám svoji práci. Bojím se navázat intimní dlouhodobý vztah. Proč? Protože mám obavy abych nebyl stejný jako můj otec nebo starší bratr i když ten má dnes rodinu a nevím o tom,že by byl ke své rodině, ke své nevlastní a ani vlastní dceři jak koliv agresivní, či že by si k nim něco dovolil. Vy tu mluvíte o násilném naučeném chování dětí. Já jsem v dětství viděl jen násilí ať už na mě, nebo na matce či sourozencích.Dnes je mi skoro čtyřicet let a je to poprvé co o tom mluvím. Asi je to chyba ale i kdybych o tom začal mluvit dříve, nebo¨podal trestní oznámení, ta léta dětství by mi to nevrátilo. I tehdy, i když nebylo těchto filmů moc kde zabíjení nepřátel bylo doménou hrdinství(viz Rambo)jsem neměl nikdy snahu nebo pocit se s nima stotožňovat nebo být jako oni. Dnes jak jsem už uvedl je mi čtyřicet let a moje vzpomínky z dětství jsou čím dál víc živější a jediný co mě drží abych neudělal co mě spravedlnost moje spravedlnost žádá jsou hry. Proč? No protože tam vystřílím všechny nepřátele a moje potřeba zabíjet je pryč .Čím je hra agresivnější a brutálnější, tím mě to o to víc uspokojí.Nikdy jsem ale neměl tendenci realizovat toto střílení v reálu. Potřeboval jsem se odreagovat a hraní těch to her mě pomáhá krotit moje emoce, Chci tím říct, že videohry ať jsou jak koliv brutální a ukazují násilí, v každé hře si hráč může vybrat zda chce být kladný či záporný hrdina, nemají rozhodující vliv na mentalitu dané osoby.
Hanka, studentka
  • 
12.2.2007 20:41:04
Násilí je všude kolem nás...jdete po ulici a vidíte, jak rodiče varují své děti před všemi nástrahami i tam, kde nejsou...Nebo když rodiče místo čtení pohádek na dobrou noc nechají dítě sedět u počítače u nějaké střílečky...nebo vůbec nevědí, co jejich dítko hraje a pak všechno svádí na televizi...ale vlastní vinu si neuvědomují. Kdyby si lidé našli více času na své děti, jejich kamarády či zájmy, ukazovali jim lásku...neměli by důvod chovat se násilně...
tereza,Kája (1rok)
  • 
27.8.2005 11:28:45
televizi nemám....mám spoustu času,který trávím s Kájou jinak.Jo, a jinak taky ještě studuju...maluju...vařím...čtu si...nakupuju...přebaluju...prostě najednou mám plno času na jiné věci:)))
  • 
9.7.2005 14:55:01
Ze západu sem vozí filmy které patří na smetisko. Prostě nejhorší svinstvo, jehož sledováním český národ degeneruje na úroveň orangutanů. Děcka uhlídat nelze, rodiče přece chodí do zaměstnání atp. Čeká se na to, až některý nezletilec zastřelí nějakého poslance, zabije jeho děcko atp. Teprve pak se bude něco dít.
Martina
  • 
29.6.2005 21:03:49
Evo, hrozně se mýlíš. Násílím, jeho vlivem na lidi, zejména děti, se zabývám ve své doktorské práci. Násilí je jedním z tzv. negativních témat a mezi ostatní témata patří také zobrazování sexu snižující lidskou důstojnost. Studie jsou opravdu velmi rozporuplné - jedna část tvrdí, že výzkumy ukázaly, že tato negativní témata mají na děti obrovský vliv, druhá část tvrdí, že ten vliv je minimální (opravdu!). Jde mi jen o to, že to co píšeš, je velmi nebezpečné - píšeš, že ti vadí zobrazování nesilí a že by ti nevadil nějaký ten sex. Jenže ten je často zobrazován také velmi nebezpečně (např. prostituce je zobrazováno jako "normální" povolání). Proto pozor na to! Na násilí i na sex!
27.6.2005 14:16:39
Boďko,
super napsáno. Lépe bych to neuspořádala. Atˇse nám to líbí nebo ne člověk je největším (co do konzumace) predátorem. Ještě navíc si myslím, že možná, někde existuje nějaka jiná "civilizace", která je absolutně dokonalá a není energeticky závislá na jiném živém tvorovi.
27.6.2005 14:13:24
Adrieno,
s tím videem to praktikuju také. Taky u nás panuje zvláštní embargo na NOVU a zejména její dětské pořady.
Zajímavé je, že i já jsem nedávno zakázala obecně kupovat hračky, ale nemyslím si, narozdíl od tebe, že si děti neváží hraček, proto že to vidí v TV. Já jsem jako malá taky ničila autíčka jak na běž.páse. Ty hračky děti ničí a neváží si jich, protože jich mají MRAKY. Vždyť se podívej na všechny kinder vajíčka, happy mealy, nesquicky a podobné pokrmy a pochutiny pro děti. Všude je pro zvýšení prodeje přibalena nějaká ta hračka, více či MÉNĚ kvalitní. Takže už dříve jsem zakázala kupování výše uvedeného a dodržuji to. radši dceři koupím dvakrát do roka Barbínu za 600 než 20 pochoutek s přibalenou hračkou. A samozřejmě upřednostňuji oblečení nebo sportovní potřeby.
Xantipa
  • 
25.6.2005 11:28:05
Ano, vidím, že v zásadě máme stejné názory, šlo jen o nedorozumění. Je zajímavé, jak jsi přišla na příklad, že neřešíš, kdyby na Tvůj dům spadlo dopravní letadlo. Přijde mi to zvláštní, protože na tuto skutečnost můžeš kromě jiného připojistit svůj dům v rámci běžné pojistky. Jen by mě zajímalo, jak Tě tento příklad napadl. Jsi pojišťovák?
Zatím jsem se nesetkala s někým, kdo byl přímo ve válce /třeba jako Tvůj děda/. Mě zase vyprávěla babička, že v padesátých letech museli dobrovolně povinně odvádět mléko od svých krav. Říkala mi, že určili schválně množství nadojeného mléka a odvody na krávu tak vysoké /oproti družtvu/, aby je donutili dobrovolně tam vstoupit. A protože to nebylo možné splnit, chodili k nim na razie. Museli s dědou vybudovat skrýš, protože ač zemědělci, neměli dát dětem co jíst, když jim všechno sebrali. Když jim sebrali koně, nezbylo, než tam vstoupit. Tady např. ze strany dědy a babičky nebylo možné bránit se násilím s ohledem na následky.
Proč to píšu? Proto, že jak jsem psala dříve, je potřeba rozlišovat, kdy ke své obraně použít násilí a kdy to nelze.
Nicméně, je mi jedno, na které pořady necháváš syna koukat. Ale přesto si myslím, že kocour Tom, Spidemann, Úžasňákovi apod. z dětí násilníky neudělají. A navíc si myslím, že do určitého věku syna můžeš zajistit kontrolu nad tím, co sleduje v televizi. Ale pak se Ti to stejně vymkne. Podívá se prostě u kamarádů, třeba potají a to mi přijde horší. Myslím, že je lepší je nechat dívat a pak s nimi o tom mluvit /nemyslím nechat je dívat na všechno, to jistě chápeš/.
Alena D.
  • 
25.6.2005 2:00:14
Lido, nedavno se mi dostal do rukou jeden newsletter, uz ani nevim z jakeho londynskeho okrsku to bylo. Tam bylo presne rozepsano, kolik bylo spachano jakych trestnych cinu (vloupani do aut, domu, prepadeni, nasilne prepadeni, kriminalita mladeze, atd.) a kolik je to v porovnani s lonskem. Neco pokleslo (mam pocit ze vykradani aut), ale radikalne napr. pribyla kriminalita mladeze, zejmena pouzivani nozu. Ale to bylo pro ten dany okrsek, jak je to v ostatnich, nemohu rict, a za CR uz vubec nemohu rict :)
Ja osobne a jeste dve dalsi kamaradky jsme byly okradeny (ne kapsari, bylo to natvrdo s pestma) a ostatni kamaradky znaji par dalsich jejich kamaradek s podobnymi zkusenostmi. Krome toho svyho prepadeni jsem behem par mesicu jeste dvakrat volala 999 :(
Alena D.
  • 
25.6.2005 1:50:15
Coby byvala au-pair a nyni ucitelka deti ve veku 5 - 7 let mohu ze zkusenosti potvrdit, ze deti, ktere travi spoustu casu hranim akcnich videoher, maji vetsi tendence k nasilnickemu chovani.

Stejne tak jako ty, kde jsou fyzicke tresty na dennim poradku. V predskole (Reception) je chlapecek, ktery temer kazdy den nekoho prasti nebo tak podobne. Jeho starsi bracha, ktery je v pohode (az na absolutni nedostatek sebevedomi a temer chorobnou lhavost), chodi ke mne do tridy. Jednou si ho prisla vyzvednout jejich sestrenice, jez se o ne stara, a jeste privedla jejich malou sestricku. Ta neco provedla, sestrenice ji hned zacala propleskavat, chlapecek z Reception taky zacal kolem sebe mlatit a kopat a ja byla v soku. Od te doby se uz nedivim, proc je ten maly zly na ostatni deti - proste se z praxe od svych nejblizsich naucil, ze kdyz se mi neco nelibi, tak tomu dotycnemu jednu vrazim, a tak dela to same...
 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.