| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Naše zákony

 Příspěvky 110 z 132 [Dalších 122 >>]
Lilian
13.1.2006 16:10:28
ahoj, prosim te, nejsi nahodou Eva Petřeková, co studovala na gymnziu ve Sternberku rakousku sekci? Ja jsem Věra Blahová, ted Gvoždíková. Do třídy s námi ještě chodila Pavla Prchlíková. Jestli jo, tak se ozvi. mail je verka.gvozdikova@seznam.cz Dík Věrka
míša + 1 x 7 měsíců
  • 
27.9.2005 2:15:07
Kačenko, to je strašné!
Nám se stalo něco podobného:
Ledva jsem otěhotněla (a začalo to být vidět), stala jsem se v práci náhle (po osmi letech) "nadbytečnou" a svižně se se mnou rozloučili (místo pak přejmenovali a po třech měsících tam přijali někoho jiného). Pár měsíců na to zkrachoval manželův zaměstnavatel, zůstali mu viset dvě poslední výplaty a nevydali mu zápočtový list. Na Úřadu práce ho bez ZL nechtěli vzít do evidence a na podporu taky neměl nárok, do jiného zaměstnání na plný úvazek bez dokladů taky nemohl. Byli jsme doma dva nezaměstnaní s miminem a 4.700 Kč mojí mateřské (a nájmem kolem 8000). Taky jsme naivně napochodovali na sociálku, abychom se dozvěděli, že:
nemůžou nám být přiznány žádné dávky, pokud nám nebude nejdřív přiznán příspěvek na bydlení. Ten nám nemůže být přiznán, pokud nemáme společné trvalé bydliště (vtip je v tom, že trvalé bydliště máme každý jiné, přesto, že žijeme společně v domě, jehož majitel nás nechce přihlásit) a pokud nemáme nájemní smlouvu nebo SIPO na své jméno. Nemáme? Tak, bohužel, žádné dávky ani doplatek do životního minima nebudou.
Slitovala se nad námi kamarádka a přihlásila nás do podnájmu ve svém bytě. Další cesta na úřad a "překvapivá" informace: slečna pronajímatelka s námi žije v jednom bytě s jednou kuchyní, tím pádem jsme ve společné domácnosti a budou naše příjmy posuzovat společně; slečna má vysoký plat, žádné dávky nedostanete. Sbohem.
Skutečně nevím, komu ty dávky vyplácejí; podle mne každý, kdo z té kasičky dokáže něco vyždímat (a ne tam pořád jen něco strkat), musí být buď machr přes práva, nebo génius (možná spíš obojí)!
Sylva
  • 
13.7.2005 14:07:54
Ráda bych byla osobou OSVČ. Když každý měsíc kontroluji svoji výplatní pásku a zjišťuji jaké nehorázné peníze státu odvádím já a jaké můj zaměstnavatel a na druhou stranu - pokud onemocním nebo se rozhodnu pořídit si potomka dostanu od našeho sociálního státu stejné peníze jako ten co se moc nesnaží.
Nemocenská má totiž svoji hranici. Ptám se tedy proč? Na koho platím? Pokud jste osobou OSVČ máte možnost své daně ovlivnit(investovat do své společnosti.....).
ivet
  • 
10.7.2005 0:25:15
I já jsem na vlastní kůži zažila naše nedokonalé zákony, po rozvodu mám v péči 2 nezletilé děti,v současné době žiji s partnerem který platí výživné na svou dceru a manželku.Po dobu co jsem žila s dětmi sama jsem dostávala příspěvek na bydlení,po té co se k nám nastěhoval můj partner/nemá u mě trvalé bydliště/ jsem oznámila tuto skutečnost sociálnímu úřadu a v žádosti o přísoěvek musím uvádět i jeho příjem,ale celý příjem a nikde se neodečítá že 4000kč jdou měsíčně jeho bývalé rodině.Na můj dotaz na "sociálce" mi sdělili,že takový je zákon,prostě bere se v potaz pouze příjem domácnosti,ale výdej i když stanovený soudně je tabu! Takže já jsem doplatila jen na to ,že můj partner poctivě platí,v naší domácnosti se peníze ani neohřejí a já díky tomu přijdu i o příspěvěk na bydlení.Má to logiku???
Karolina (2 malé děti)
  • 
8.7.2005 22:10:02
Můžete mi, prosím, někdo vysvětlit, co je to společné daňové přiznání manželů, kde se uplatňuje a jaké to má výhody. Já jsem doma s dítětem, pobírám rodičovský příspěvek, ale odpočet daně uplatňuje manžel v práci. Je v tom snad nějaký rozdíl?
M., 1 dítě
  • 
24.6.2005 17:09:52
mě nejde o nic, jen že tu kolikrát skuhrají ty vdané....když chlap vydělá hodně nebo když s nimi chlap žije a nikde to nepřiznají a cigáni dostanou vždycky protože to by byl rasismus
22.6.2005 19:55:07
Tak v tom případě nechápu co máš za problém.Pojištění bych si nedovolila neplatit ani sobě ani holce.Kdyby se mi náhodou něco stalo tak vím,že nezůstane bez prostředků a kdyby se stalo něco jí tak taky.Asi jsi vůbec nepochopila o co tady jde!Já s tím co mi zůstane taky musím vyjít a nikdo mi nepomůže.Jen mne štve,že většinou dostanou ty co nepotřebují a člověk by zvracel když vidí,že rom dostane všechno a ještě k tomu je neplatič.
M
  • 
22.6.2005 17:58:23
jsem rozvedená a pojištění si neplatím za byt dám 2200,- a se zbytkem MUSÍM vyžít, bohužel
A
  • 
20.6.2005 13:56:18
No to by mně zajímalo kolik máš ty když teda jsi zřejmě vdaná,živí tě chlap.Jako vdaná jsem měla víc než teď.Tak se rozveď a uvidíš co budeš mít a jak se ti bude žít......
20.6.2005 10:15:40
Chtěla bych vidět tebe,platit nájem jídlo pojištění a po bývalém dluhy.
 Příspěvky 110 z 132 [Dalších 122 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.