| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Brána jazyků otevřená

 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]
9.10.2005 18:27:33
Tak tak dobře jsem se už dlouho nezasmála, stejně tak jako u příspěvku s temi h...y Mám úplně slzy v očích.
Lenka
  • 
24.6.2005 22:29:48
To me se tedka nak pred nedavnem stal trapas.Ja sem jako au-pair v Anglii a byli sme pred tejdnem s rodinkou u more ve Spanelsku.Byli sme na plazi a ja necekane hodila nafukovaci balon Jaysonovi(domacimu) a on to chytl.Docela sem byla prekvapena jak rychle reagoval a chytl mic aniz by to cekal.A nechtejte vedet co ze me vypadlo.Misto toho abych rekla,ze ma dobrou "reaction" ze me vypadlo "erection".No a Mandy(domaci)a on, oba se mohli potrhat smichy....
A jeste ted mi to pripominaj!!!
Alena D.
  • 
18.5.2005 22:30:50
Mozna jak jake zdroje; ty, co jsem nasla na internetu ja, udavaji poradi cinstina a pak hned anglictina, uvadim priklad z http://www.angelfire.com/journal/planeta/zajim1a.htm

Alena



"Při klasifikaci jazyků z hlediska sociálního a politického se berou v uvahu takové okolnost, jako je počet uživatelů jazyka, jeho poitická a kulturní váha v současném světě, jeho rozšíření ve funkci druhého jazyka, v kolika státech funguje jako oficiální jazyk apod. Z tohoto hlediska se dají soušasné jazyky rozdělit do tří kategorií.
Do 1. kategrie (světové jazyky) patří čínština, angličtina, ruština, hindština, španělština, portugalština, arabština, bengálština, japonština, němšina, indonéština a francoutština. Těmito jazyky mluví celkem 2300–2700 milionů lidí (záleží na tom, zda počítíme i tykteří jich užívají ve funkci druhého jazyka), tedy daleko více než polovina lidsva."
17.5.2005 22:27:39
Další tongue twister:

How much wood would a woodchuck chuck
if a woodchuck could chuck wood?

A ty čarodějky znám v téhle verzi: If two witches watched two watches, which witch would watch which watch?
(čímž do studentů nenásilně narvu druhý kondicionál:-)


Hanka, taky angličtinářka:-)

Jo a ještě bombastický gangsta vtip:

Rapper 1: I got me a daughter, man, she"s real smart, she can say half a word! (Mám malou holku, vole, a je fakt chytrá - už umí půl slova!)
Rapper 2: What does she say, man? (A co řiká, vole?)
Rapper 1: Mother. (Matka. V češtině to nedává smysl, ale v Aj je "mother" polovinou slova "motherfucker" (raději nepřekládám:-)).

A ještě jeden:
Malá holčička se v noci vzbudí a jde se do kuchyně napít. U lednice vidí nahého muže. Ptá se ho:
"Who are you? A new babysitter?"
Muž na to: "No, I"m the new motherfucker."
(Omlouvám se, překladem by to fakt ztratilo veškeré kouzlo a asi i většinu smyslu.)
Jany
  • 
16.5.2005 22:41:25
Naprosty souhlas, taky ucim Anglinu a moc me bavi, hlasim se do clubu.
Muj prispevek:
She sells sea shells on the sea shore. The shells she sells are sea shells Im sure. If she sells sea shells on the sea shore the shells are sea shore shells.
Zkuste nekolikrat za sebou, chvili se mi nedarilo nic lepsiho nez s sh sh s s
Kopretinka
16.5.2005 11:01:23
Článek je pěkný, ale je v něm nepřesnost. Angličtina je totiž až čtvrtým světovým jazykem - 1.čínština, 2.hindština, 3.arabština. Pořadí je dáno počtem uživatelů jazyka = těch, kteří jím běžně hovoří, ne znalostí jazyka.
Bydleni v UK
  • 
16.5.2005 10:21:06
Ahoj holky mam 3leteho prcka a chteli bysme s manzelem a s nim jet na nejakou dobu pracovat do Anglie.Anglicky se domluvime.Poradite mi nektera jak to udelat?Zadny znamy tam nemame.
Alena D.
  • 
15.5.2005 16:59:45
Diky Aido, mail jsem dostala, takze diky vsem vam!
Ja jsem zase na jihu Londyna, prijde mi, ze na severu je vic Cechu nez tady na jihu, ale mozna je to jen zdani. Diky za ty stranky, mrknu na ne.
Btw ty fotky u Tveho nicku jsou ti Tvoji dva brouci? Moc roztomily. At se vam dari, pozdravy na sever. A.
*Aida*
13.5.2005 23:38:45
Aleno,
prave jsem Maryshe poslala mail s informacemi. Bych Ti ho i preposlala, ale nemam ho ulozeny :o(. Tak Marysh preposli to treba? :o)
Co Ti mezitim doporucim je www.birthchoiceuk.com, najed si na "maternity statistics" a vyhledej si nejblizsi nemocnici. Vyjedou Ti zajimave udaje, jako procenta CS, vyvolavanych porodu atd nejen pro tu jmenovanou nemocnici, ale i pro nekolik nejblizsich pro srovnani.
A jeste musim rict, ze se tady vsechno lisi podle toho, kde se nachazis. Zkus se mrknout a optat treba na http://groups.msn.com/SlovenskyCeskyrodiciavUK , mozna najdes nekoho, kdo bydli pobliz. Kde se mmch nachazis? Ja na severu Londyna.
Alena D.
  • 
13.5.2005 23:13:58
Omlouvam se, ze vam takhle vpadam do soukrome korespondence, ale kdyz ona je tak na rane :)
Vy jste, holky, taky v UK? Nemohla bys mi, Marysho, prosim taky napsat nejake informace o tehotenstvi, porodech atd. v UK? Byla bych neskonale vdecna. S mistnim zdravotnictvim mam hrozne zkusenosti, ale na porodnickou oblast jsem slysela same chvaly, tak budu vdecna za kazdou informaci, predem moc a moc dekuju, snad to nebude problem. Feel free! :)
Muj email je adamijo@yahoo.co.uk
Diky!!
 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.