| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pomozte Filípkovi

 Příspěvky 110 z 220 [Dalších 210 >>]
Milada.
30.5.2005 13:59:47
Jeno,

tak je to tady: http://www.nova.cz/tvarchiv/video/?video=32421

Jde vlastne o to, ze se stal podobny pripad (tez priutopeny chlapec, tez koma, a tenhle chlapec se z komatu probral, nyni navstevuje specielni skolske zarizeni, mluvi, chodi..).

Milada
25.5.2005 6:49:03
Milado, a nechtěla bys udělat výtah pro nás netelevizní (teda pokud bylo něco důležitýho)? V archívu na netu to ještě není...
Milada.
24.5.2005 23:02:14
Zvlastni,

mame po pokracovani a zde neni ani jeden nazor?

Milada
maruška
  • 
19.5.2005 20:13:01
S tím musím plně souhlasit. Jsem také učitelka, pracuji s dětma již 30 let, ale nad takovouhle nedbalostí ze strany vychovatelek a pana ředitele zůstává rozum stát. Existuji přesné předpisy, za kterých je možné pustit děti do vody a zvlášť přísné, pokuď se jedná o koupání ve volné přírodě - ( vyhraženej prostor, loďka atd.) Pokuď nemůžu zajistit bezpečnost dětí, činnost s nimi nedělám!!!! A že se děti nedali spočítat, co to je za blbos!! Musím mít předsi přehled o každém dítěti, vždy!!!
Denisa
  • 
15.5.2005 0:33:05
No, kazdy mame na vec sve uhly pohledu. Ale jestli toto je hlavni duvod, proc si spousta zivnostniku dela ucto doma, tak to bych pochybovala.
Ja ty duvody spise vydim v:
1) nevydelam dost, tak nemam ani na ucetni, tudiz mi
nezbyva nez se to naucit a po nocich uctovat,
2) vydelam hodne, tak chci jeste vic, nejak to namastim
abych se nemusel jeste delit s ucetni,
3) davam do nakladu i uctenky za ponozky a za slipy, tak
nechci aby o tom nekdo vedel, protoze pri trose stesti
na kontrolu nepujdu a kdyby, tak to nejak zachachruju.
14.5.2005 17:40:05
Milá Deniso, i když už nebudeš odpovídat, uzavřela bych to následovně:

To, co já považuji za neetické, připadá tobě zcela normální. Nehodlám tě přesvědčovat o opaku, beztak tím poškozuješ hlavně sama sebe. Živím se oborem, který je velice blízký účetnictví (a okrajivě i účetnictvím) a vím, o čem mluvím. Kdybys podobnou větu (dle tebe zcela anonymní) pronesla před klientem, který se právě chystá svěřit ti velmi choulostivé obchodní tajemství, otočí se na patě a odkráčí.
Pomohlas mi tím ale pochopit jednu věc: totiž proč tolik živnostníků raději mastí své účetnictví doma na koleně, místo aby to svěřili za pár kaček erudované účetní..
Líza
14.5.2005 13:40:57
Míšo, u těch veterinářů je to jedno a totéž, zažila jsem takové, kteří přestože po mně chtěli nemalé částky za ošetření zvířete, nebyli ochotni mi poskytnout ani ty základní informace a chovali se jak hulváti... je to všude stejné, ale stojím si za tím, že a´t to poslání je nebo není, tak nemůže být zástěrkou pro to, že by to člověk měl dělat bez nároků na odměnu za práci nebo že by si měl ze své odměny utrhovat. Tak to není.
A Míšo, jistě víš hodně o syndromu vyhoření, ten zrovna souvisí úzce s tím, že to člověk bral na počátku až příliš jako poslání a ne jen zcela zdravě jako práci.
14.5.2005 13:36:47
Lizo, souhlasim se Tebou a velice si Te jako lekare vazim, ale tak jako sama, byvala sestra, uznavam, ze byly sestry, ktere byly neuveritelne krute, zle, hloupe a bezcitne a i kdyz jich zustalo na oddelenich uz jen par...tak bohuzel musim napsat, ze mimo vyborne psychiatry take existuji ti prumerni, ale bohuzel pro nas vsechny, i ty mizerni. Je to tak proste v kazdem povolani.

Jiste sama znas "kolegy" u kterych si myslis, ze jsou pro ostudu celemu oboru, stejne jako znas kolegy, kterych si vazis...Proste v kazdem povolani to tak je. A bohuzel treba chirurgove, kteri zari jako hvezdy na sale (a jsou tam opravdu dobri, co o to) to nemusi vzdy umet s pacienty a mohou byt velice beztaktni. Neni divu, ze je potom pacienti pomlouvaji.

Ja jsem hledala dobreho lekare-onkologa snad tri roky, odchazela jsem od jednoho za druhym a byla bych rada, kdyby ses me pokusila pochopit, vedela jsem ze mam chronickou nemoc a ze potrebuji nekoho, kdo by se mnou mluvil naprosto narovinu a pritom alespon s trochou lidskosti. Lekare jsem nasla, neni to sice predni kapacita, ale mozna, ze mu trochu prekazi prave to, ze se svymi pacienty souciti a snazi se u nich bojovat o zlepseni a navic, pokud o to stoji, rika jim pravdu. Velice si ho vazim a dalsi leta( snad 5 ci 6 let) uz lekare nehledam.

Na druhe strane jsem utekla od internistky, ktera na mne na chodbe hrube jecela (chtela jsem po ni potvrzeni o financne nakladne rekonvalecencni diete pro socialku) Rekla mi, ze tahle dieta na mem stavu nic nezmeni a kachaxii, ani marasmus nezastavi. Mozna, ze duvod byl skutecne ten, ze jen rekla pravdu, ale rekla ji krutym a bezcitnym zpusobem a navic zvysila hlas...Proste pacienti citi a ti vzdelanejsi dokonce i rozumi...stejne jako by na jejich miste sedel lekar, vuci kteremu by si to zadny kolega nedovolil.

Mam ted jinou internistku, vybornou velice hodnou a profesionalne vynikajici lekarku a jsem spokojena. Proste si myslim, ze tak, jako lekari a osetrujici personal maji velice odpovednou a malo placenou praci, musi take uznat, ze maji odpovednost a meli by mit i psychologicke minimum, aby i s temi nejprotivnejsi z pacientu dokazali jednat alespon s trochou soucitu. Uz proto, ze zvolili medicinu, ne zamestanani, ale povolani, ktere je hodne o soucitu a o empatii...A sama musis uznat, ze nekdy ten veterinar uklidni majitele zvirete laskaveji a soucitneji nez lekar. A ani neni vzdy nutne, aby mu lhal.

Omlouvam se, opravila jsem par chyb, aby to bylo citelnejsi.
14.5.2005 13:28:06
Lizo souhlasim se Tebou a velice si te jako lekare vazim, ale tak jako sama byvala sestra, uznavam, ze byly sestry, ktere byly neuveritelne krute, zle, hloupe a bezcitne a i kdyz jich zustalo na oddelenich uz jen par...tak bohuzel musim napsat, ze mimo vyborne psychiatry take existuji ti prumerni ale bohuzel pro nas vsechny i ty mizerni. je to tak proste v kazdem povolani.Jiste sama znas "kolegy" u kterych si myslis, ze jsou pro ostudu celemu oboru, stejne jako znas kolegy kterych si vazis...Proste v kazdem povolani to tak je. A bohuzel treba chirurgoe, kteri zari jako hvezdy na sale) jsopu opravdu dobri co o to) to nemusi vzdy umet s pacienty, a mohou byt velice beztaktni. neni divu, ze je potom pacienti pomlouvaji. Ja jsem hledala dobreho lekare-onkologa snad tri roky, odchazela jsem od jednoho za druhym, a byla bych rada, kdyby ses me pokusila pochopit, vedela jsem ze mam chriniuckou nemoc a ze potrebuji nekoho, kdo by se mnou mluvil naprosto narovinu, a pritom alespon s trochou lidskosti. Lekare jsem nasla, neni to sice predni kapacita, ale mozna ze mu trochu prekazi prave to ze se svymi pacienty souciti a snazi se u nich bojovat o zlepseni, a navic pokud o to stoji rika jim pravdu. Velice si ho vazim a dalsi leta( snad 5 ci 6 let uz lekare nehledam. na druhe strane jsem utekla od internistky, ktera na mne na chodbe hrube jecela (chtela jsem po ni potvrzeni o financne nakladne rekonvalecencni diete pro socialku) Rekla mi ze tahle dieta na mem stavu nic nezmeni a kachaxii ani marasmus nezastavi. Mozna ze duvod byl skutecne ten, ze jen rekla pravdu, ale rekla ji krutym a bezcitnym zpusobem a navic zvysila hlas...Proste pacienti citi a ti vzdelanejsi dokonce i rozumi...stejne jako by na jejich miste sedel lekar, vuci kteremu by si to zadny kolega nedovolil. Mam ted jinou internistku vybornou velice hodnou a profesionalne vynikajici lekarku a jsem spokojena. proste si myslim, ze tak jako lekari a osetrujici perzonal maji velice odpovednou a malo placenou praci, musi take uznat ze maji odpovednost a meli by mit i psychologicke minimum, aby i s temi nejpretivnejsi z pacientu dokazali jednat alespon s trochou soucitu. Proto ze zvolili medicinu, ne zamestanani ale povolani, ktere je hodne o soucitu a o empatii...Ale sama musis uznat, ze nekdy ten veterinar uklidni majitele zvirete laskaveji a soucitneji nez lekar. A ani neni vzdy nutne, aby mu lhal.
Líza
14.5.2005 8:16:11
Ano, sedimentace ještě existuje.
No, pokud jde o to, vzdát se svého standardu aby se ti chudáci pacienti měli dobře - nějak nerozumím. Tohle je placená práce, proč se držet u huby?
Jo pokud mluvíš o tom, že jsou i někteří, kteří na pacienty dost kašlou a jde jim jen o prachy, ano taky existují, ale není jich 80%!
No a to tvoje srovnání s veterinární ordinací je fakt úsměvné, protože ve své neinformovanost asi netušíš, jaký je rozdíl mezi platbami za humánní a veterinární péči, ani to, že zatímco člověk, který na to má, si u veterináře pro svého miláčka může objednat fakt COKOLIV jen podle kvality (například jednorázové operační roušky jdou ve veterinární oblasti na dračku), v nemocnici nemůžeš. Protože věci, které přímo souvisí s hrazenou zdravotní péčí, se ze zákona připlácet nesmějí (klasika: můžeš si jako nadstandard připlatit televizi na pokoji, nemůžeš si zaplatit jinou endoprotézu...), takže humánní dokotři jsou z velké části odkázáni na to, co jim nasmlouvá pojišťovna.
No a pokud jde o ten přístroj za 30000, který podle tebe není drahý. Já znám fakt dost lidí, jejichž ordinace sice neprodělávají, ale jedou tak tak bez rezerv. Je dost těch, kteří pak budou přemýšlet, jestli dát 30000 teď, když příští měsíc nemusí dostat platbu a těch třicet táců jim na dva měsíce pokryje plat sestře...
Jo, sedimentace existuje.
 Příspěvky 110 z 220 [Dalších 210 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.