| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsou "zlobivé" děti opravdu zlobivé?

 Příspěvky 110 z 488 [Dalších 478 >>]
14.7.2009 8:57:03
ahoj holky, no máme doma to samé s větší zlobivkou. Já vím, že na ni nic neplatí, když má svůj den. Je to myslím trochu lepší než dřív,ale teď si také dokáže prosadit svou. Nehledě na to, že má teď menší sestřičku, která je neporovnatelně menší a o hooooodně lehčí, tak se musím zase snažit to udělat tak,aby zůstaly v celku obě. Menší je klidnější , ale hrozně ráda napodobuje vzdor, je vidět, že dělá to samé co větší. Ale jsou to zlatíčka.... občas už odpočítávám hodiny , než půjdou obě hajkat,ale o tom je to určitě taky. Je pravda, že nejsme stroje a máme toho docela dost. Také jsem si vyslechla od různých lidí, jak to a ono dělám špatně.... hlavně od těch, co děti vychovávají jen ve své hlavě, protože je samo chtějí,ale zatím nemají,ale už sami vědí, jak to bude supr, jak budou poslouchat a hrát si jen tak jak oni budou chtít.... asi si neuvědomují, že i to miminečko krásné zrovinka narozené má již nějakou svoji osobnost a opravdu nebude poslouchat a odkývávat vše, co si rodiče zamanou. Hranice musí být, i nějaké povinnosti když je na to doba...ale také hodně lásky. My učíme je a oni také učí nás, někdy jen svým krásným pohledem na svět. Tak i když nás někdy vytáčí, ať mají krásné dětství, které jim dává pocit lásky a spokojeného dětství.
17.11.2007 15:10:44
Ahoj,právě jsem si sedla, abych si trochu oddechla od toho našeho raráška. Je mu sice teprve 1,3roku, už začíná běhat, neustále je v pohybu, není snadné ho uspat, odpoledne usíná pozdě, ale říkám si, dobře,že vůbec usne. Prohlížet knižky a obrázky to ho moc nebaví a hračky jsou také jen na chvilku, neustále něco vyhazuje ze skříní, z kuch.linky, v koupelně hází předměty do vany, dnes mi hodil do namočeného prádla půlku chleba. Jídlo chce jíst sám, jinak protestuje, kolem je spoušť, ale naučit se jíst musí. Dástaví radiátory na nejvyšší stupeň, vyhází šuplíky v obýváku, do těch větších leze nebo padá ze skříňky, zkouší lézt i na televizor(ještě máme starou hranatou bednu), hrozně ho baví lézt po schodech, tím se často bavíme. Když mu něco zakážu, např. přisunu bednu k mrazáku, protože ho opakovaně otvírá, začne se vztekat, ošklivě řve a lehne si na zem, nevšímám si ho, a pak to přejde. Je to blonďatý modrooký andělíček, všichni říkají, jak je hodný, usměvavý,...ale jakmile ho puatím na zem, všechno zkoumá a bohužel ještě stylem do pusy, takže mě udržuje ve střehu. Možná přeháním, že ¨je to první dítě, ale i tchýně mi říká, že její děti takové nebyly, že je dala do postýlky a hrály si nebo když měly spát, usnuly. Tak nevím, buď jsem divná matka a udělala jsem někde chybu nebo je Jirka živější a musíme to vydržet. Někdy už se těžko ovládám a zvýším na malého hlas, už párkrát i dostal na zadek, i když to asi nechápe, protože se tomu směje a vyvádí dál. A každý večer si říkám, zítra se budu k malému chovat lépe, vymyslím, jak ho utahat a nakonec jsem utahaná já. Tak jsem se vypovídala a jdu uklízet po tom malém tornádu. Přeji všem pevné nervy s aktivními dětmi.
Monka syn2,5
  • 
15.11.2007 23:21:47
Ahoj mam takove dítko taky a jsem ráda, že nejsem sama,že vím že jsou na světě mamky,ktere jsou na tom stejně.Každy den si říkám, jsem ráda za to,že je tak živej a veselej a kreativní.Ale..... Mame celkem ustaleny system hlídání s babičkama,takže mam od svého divocha aspon chvilkma klid. Tatínka mame většinou na cestach,takže do výchovy moc nezasahuje. Ja jsem celkem tolerantní a snažím se zasahovat až v krajních přípdech, ale bohužel jsem se zatím nenaučil ovladat svoji zlost. A v případě kdy mame svuj den - rano nechce jist,pak vymota celou roli toaletniho papíru nacpe do WC(ja si v tu dobu cistil zuby a uz mu to 2 roky zakazuji),pak tedy po oblečení vyjdem ven, vymete každou kaluž,chodí zásadne po kdejake škarpě a blatě(co se naučil chodit se snažim mu vysvetlit,že na chození je chodník,pak treba doma při obědě mi pokouše jídlo a pak se mu nehodi tak ho vyplivne na zem, namočí auticko do polevky, počura se na zem (to uz chodí doma na nočník),pokreslí si ruky atd. Někdy proste vylítnu a placnu, většinou po rukach, ale už se mi stalo,při záchvatu jeho řevu a že občas mi uděla pěknou scénu tak i po pusence.Snažím se nebýt zla, je mi to pak líto,ale většinou to vydržím tak týden 2 a pak nastane zas situace ,že placnu. Ale budu se snažit řešit vše domluvou a toleranci když už vím, že nejsme sami.
blondatko
  • 
18.7.2007 20:25:23
Plně vás chápu máme takového chlapečka doma -říkáme mu chobotnička má tisíc rukou -energie že mu zavidíme chce to opravdu vydržet .
28.12.2005 0:14:49
Tak to jsem ráda! Už asi hodinu brouzdám stránkama a te´d jsem konečně na to narazila. S náma je to toiž podobné. A to začalo sotva lezl. Miluje děti a vůbec všechny a chce je objímat a hrát si s nima bohužel vzhledem k jeho síle děti většinou propukají v pláč protože je objímá příliš silně, nebo je převalí na záda případně uštědří holčičce po sladké pusince kousanec a pokud u chlapečka nevidí odezvu jednoduše ho majzne. Takže návštěvy baby klubu, které si maminky užívají povídáním a kafíčkem já trávím pobíháním za svým velice přátelským dítětem. Pravdou teda je, že i my s tatou vypadáme občas jako po domácím násilí. Když se prostě rozblbne tak nám uštědří facku, případně berany berany po kterém mám mdloby.Kromě toho je samozřejmě moje dítě naprosto všude a musí prozkoumat kdejakou maličkost. S jeho horolezeckými a kaskadérskými sklony je to často opravdu velmi dobrodružné.
Robert
  • 
18.5.2005 23:50:10
Informace v češtině:Problémové děti doma a ve škole(v každé slušné knihovně)
Robert
  • 
18.5.2005 23:38:59
Nezoufejte,máme kluka 4roky,úplně stejný,s oblíkáním problém dodnes,nejste sami.Taky jsme byli na prášky,teď už s tím umíme žít,hlavně proto že jsme náhodou objevili knihu Problémové děti doma a ve škole.Do té doby než sme ji přecetli sme se pořád trápili co děláme špatně...Pravda je jinde.Pět až deset procent dětí se rodí jako mimořádně energické,tvrdohlavé a citlivé.A to jsou ti ťuldíci o kterých se tady diskutuje.Hlavu vzhůru,čtěte příspěvky,nic tak nepovzbudí jako vědomí že je nás víc.
vojta
  • 
18.5.2005 23:19:34
Běž se oběsit
Janďule, dvě malé cácorky
  • 
5.5.2005 16:46:32
Mílá Evčo K., ono je to taky o tom, jestli se ty rodiče vůbec někdy snaží své dítko krotit. Moje první holčička je celkem klidné dítě. Vydrží sedět v klidu u lékaře v čekárně, je způsobná a dá se říct, že vychovaná ( je jí 4,5 roku). S tou o dva roky mladší už je to horší. Jako miminko byla strašně hodná, moc neplakala. Jak ale zjistila, že už se může pohybovat po zemi, různě otáčet a sedět, začalo to být náročnější. Všechno chce umět, u všeho chce být, o nic nechce přijít, vše musí vyzkoušet (i písek ve vzduchu, štípnutí druhého ..aj). Prostě je jak utržená ze řetězu. Pořád se všem plete pod nohama, zkouší co ostatní vydrží, pořád lítá sem a tam a já jsem jí stále za zadkem, aby na návštěvě či jinde něco nevylila či nerozbila. Až na to, že je jak z divokejch vajec a nedá se nijak zkrotit, tak je moc přítulná a líbezná holčička. Pořád mi říká, že mě má ráda a chce pusinku a potulit. Můžu se vůbec pak na takového tvorečka zlobit?
4.5.2005 16:34:53
Zuzi,
souhlasím, že tvůj postup JE správnější - u nás nezabral. Ono nejde o inteligenci, syn je chytrý jak opička, ale taky svéhlavý a nepoddajný. Nejde o strach z trestu - vsadím boty, že se nebojí. To je spíš o střetu dvou osobností - on nemá rád plácnutí, protože ho považuje za ponižující (jak jsem si JÁ mohla dovolit ho plácnout?) Ale při každém tom plácnutí je mu v podstatě velmi věcně vysvětlováno, že se nikomu neubližuje, protože ti lidé se PŘINEJMENŠÍM budou adekvátně bránit. Že je to ošklivý, to nějak nebere, má pocit, že ON si přece může dělat co chce a s kým chce a NIKDO nemá právo mu v tom bránit - tak chci, aby věděl, že má.
 Příspěvky 110 z 488 [Dalších 478 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.