| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak na výuku cizích jazyků u dětí?

 Příspěvky 110 z 69 [Dalších 59 >>]
2.6.2011 13:08:43
Hele, Andreo, za reklamu se platí. Já bych si nedovolila dát do diskuse pod článek odkaz na svůj web.
  • 
2.6.2011 12:26:27
Dobrý den,
jsem na rodičovské dovolené a začala jsem svého syna učit angličtinu sama. Používám k tomu knížky s říkankami, obrázky, DVD pro nejmenší děti s pohádkou i s nenásilnou výukou, CD s anglickými písničkami a pomalu začínáme i s jednoduchými anglickými hrami. Asi po dvou měsících, co ho učím, už vidím výsledky. Jdeme na vycházku a on mi začne sám zpívat jednoduchou anglickou písničku. Ano, některá slova mu vypadnou, ale to i v češtině. Když už na něm vidím, že je unavený a má všeho dost, přestávám i s angličtinou. Učím ho v průběhu dne, jak si vzpomenu a jak máme chuť. Nejsem žádná učitelka, ale myslím, že když je snaha, tak se hravě dá naučit. Materiály, které k tomu používám můžete najít na www.anglictinadeti.cz. Tento obchod jsem založila s cílem učit své děti anglicky z materiálů, které jsou podle mého názoru ideální pro hravou formu výuky dětí.
Hezký den
Andrea
Gábina, 4měsíční dcerka
  • 
29.9.2006 22:36:13
Dobrý večer,
MOC bych Vás také chtěla požádat o Vaši studii. Angličtinu učím asi deset let, ale pouze dospělé a tak by mě zajímalo, jak je to s výukou u dětí. Byla byste moc hodná, kdybyste mi zaslala Vaši práci na adresu jaz.skola @centrum.cz. Moc předem děkuji
S pozdravem Gábina
Iveta, 2 holčičky
  • 
8.5.2005 14:18:45
Nemyslím si, že učení dětí cizímu jazyku od útleho věku je diskutabilní. Naopak jsem přesvědčena, že by to mělo být skoro samozřejmé! Mé děti navštěvují anglickou mateřskou školku a pokroky jsou super! Děti i přes jazykovou bariéru s rodilými mluvčími, navázaly pěkný vztah se svými učiteli. Nemám ani ten nejmenší pocit, že by učení cizího jazyka bránilo ke správnému vývoji v rodné mateřštině. Iveta
July, dcerka a syn
  • 
3.5.2005 1:36:21
Zdenko,
Samozrejme, ze kdyz se nauci dite cizi jazyk, tak je to obrovske plus do zivota. Take vim o tebou zminenych studii. Neni to nic noveho:-) Nechapu rodice, jez povazuji vyuku ciziho jazyka za nevhodnou. Moje deti mluvi AJ a CJ. Dcerka ma navic ve skolce SJ. Zadny problem v tom neni... Navic je dost pravdepodobne, ze se budeme stehovat na par let do Nemecka a tak se budou muset ucit i NJ.
zdenka
  • 
3.5.2005 1:25:35
Sylvo, možná byste si měla něco přečíst o vlivu výuky cizího jazyka u malých dětí, zabývají se tím zcela seriozně ve světě, informace můžete najít např na www.aada.cz , kde najdete poznatky pi. Verny Hildebrant, uznávané profesorky v USA, která se právě tímto fenoménem zabývá celý život (bude jí 81 let a stále je aktivní, učastní se každoročních táborů Aaady)a její syn Steve Hildebrant založil školu angličtiny AAADA a uplatňuje její poznatky i poznatky dalších odborníků při výuce v Aaadě. Dočtete se třeba o konferenci na toto téma v Kanadě, kde se jí učastnilo 35.000 osob ...
Dcera se učí někdy méně někdy více od dvou let, nepociťuji, že by to na ní mělo negativní vliv. Nemyslím si, že by bylo špatné když jsme někde v zahraničí a někdo jí osloví a ona dokáže reagovat v restauraci, v obchodě si říci co potřebuje .... chceš zmrzlinu? tak si o ni řekni ... potřebuješ papír na kreslení tak si o něj řekni ....myslím, že ji připravuji pro život a ne že ji matu jak vyplynulo z vaše príspěvku. Nicméně, každý má právo na svůj názor a čas ukáže jestli "naše děti" budou rádi, že se naučili cizí jazyk a jak se ho naučili - není tajemstvím že schopnost naučit se dobře cizí jazyk s věkem postupně ubývá a procento úspěšnosti i s věkem dítěte klesá.
Pavla syn 2 roky
  • 
2.5.2005 19:21:11
Už dlouho se o téma výuky jazyků u předškolních dětí zajímám a sháním všechny dostupné informace.Budu Vám moc vděčná když zašlete mi svou práci na email pavlasvobodova@tiscali.cz.
Díky :-)
Pavla
Monika E. (32 let), Filip 3,5r., Markéta 4měs.
  • 
1.5.2005 8:43:20
July, chtěla bych se zeptat, ve které školce vyučují Španělštinu? Nebo nevíš, prosím Tě, ještě o nějakých dalších kurzech Španělštiny pro předškolní děti (v Praze nebo poblíž Prahy)? Díky.
  • 
1.5.2005 7:19:26
Dobry den, mam dceru ktera zacne chodit v zari do skolky, ale pro maly pocet deti se nezacne s vyukou anglictiny.Chtela bych ji ale na cizi jazyk trochu pripravit a tak bych Vas chtela poprosit o zaslani vasi studie na meil SISINA.Z@seznam.cz.dekuji
jinak je pravda, ze cim drive se deti setkaji s cizim jazykem, je to pro ne vyhodnejsi
simona, dva broučci
  • 
26.4.2005 12:39:16
Úžasný internet, mám o vaši práci velikánský zájem. Pokud budete tak hodná a zašlete mi ji na mail: simona.hovadikova@hobes.cz, budu Vám velmi vděčná.
Můj názor do pranice: dětem neublíží nic, pokud si hrají a je to nenásilné, přínos: hodnotit velmi těžko, dle mého nelze hodnotit jen tím, zda a kolik se dítě naučí mluvit, ale i tím, že si jak u nás říkáme "cvičí" mozek. Pro syna a jeho kamarády je angličtina legrace a klidně si broukají anglické písničky i ti, kteří ještě r ř neumí. Nepodceňujme své děti jen proto, že jsou menší.
 Příspěvky 110 z 69 [Dalších 59 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.