| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mami, přečteš mi něco?

 Příspěvky 15 z 5 
Věra, syn dva a půl roku
  • 
11.4.2005 21:50:42
Nemůžu než souhlasit s tímto článkem.
Vzpomínám na své dětství, jak mě a mým dvěma bratrům máma předčítala, jako děti jsme to milovaly. Taky vzpomínám na to jak jsem vždy mamce slibovala, že jakmile se naučím číst, budu jí číst zase já. No a co jsem slibovala, to jsem jí splnila. Četla jsem jí skoro pořád, když vařila, myla nádobí, uklízela. Dneska mamka říká, že jí to někdy docela štvalo, ale tenkrát nic neřekla a trpělivě naslouchala. No spíš to ani nevnímala, ale pro mě to byly nezapomenutelné okamžiky.
Mimochodem čtu ráda i dnes, i když už na to není tolik času. Ale na to abych přečetla synovi alespoň jednu pohádku denně si čas udělám a ráda.
Toranoko
  • 
7.4.2005 18:30:56
Nam naši nikdy moc nečetli (nebo si to nepamatuju), zato nám táta vyprávěl vlastní pohádky o slonu a medvědovi. A nejen před spaním, ale třeba i při utírání nádobí atp. Bylo to fakt super.
7.4.2005 15:01:08
Na prazdniny jsme vzdy cela rodina jezdili k babicce. Spali jsme s mamkou a s brachou v jednom pokoji. Tatka musel vedle, protoze strasne chrape:-))). No, a mamka nam vzdy cetla na dobrou noc. Bylo to super!!!

Vydrzelo nam to asi az do 13. Pak uz mi bylo odporne spat s rodicema v pokoji a uplne nejtrapnejsi bylo, kd. nam mamka chtela cist:-)

JEEEE a jak bych si ted lehla a nechala si cist:-)))

Kde jste, me mile detske casy?
Mmarjanka - tři dítka - od školáka k dospělákovi
  • 
6.4.2005 13:44:11
Myslím si, že opravdu není nutné přestat číst jen proto, že dítko už se naučilo základy čtení ve škole. To přece není jen o tom, je to i o kontaktu, o překrásné chvilce. Navíc ze začátku se může zdát prvňáčkovi, že je čtení námaha a to ho od vlastního pročítání odradit - a to je jistě škoda. My jsme předstávali číst postupně, určitou dobu jsme četli i střídavě (věty, odstavce, stránky). Vždycky jsme si u toho moc užili.
6.4.2005 13:35:59
Plně souhlasím s autorem článku. Moje mamka mi četla před spaním hodně dlouho a dodnes vzpomínám, jak jsem ji koukala přes rameno na obrázky a představovala si. Taťka mi zase pohádky vypravoval - protože jsem milovala krtečka, vymýšlel si stále nové příběhy o krtčí rodině. Dodnes strašně ráda čtu - nejraději "tlusté" romány.
Naší holčičce zatím na dobrou noc nečteme, protože ona by strašně moc chtěla "číst" sama. Před spaním ji ale vypravujeme o tom, co celý den dělala, ona poslouchá a občas "doplní" svůj kometář. Od 7 měsíců si čteme v leporelech a v současné době Káťa nejraději "čte" rodinná alba a časopisy Betynka. Pevně doufáme, že z ní vyroste takový čtenář jako jsou její rodiče.
 Příspěvky 15 z 5 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.