| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Já bych tě přetrhla!

 Příspěvky 110 z 54 [Dalších 44 >>]
Zavadilová Jana
21.9.2016 11:55:14
Také tak praktikuji! :-)
12.7.2015 7:42:04
Nebo je to pouhý teoretik? Jak se mu výchova daří? A kdyby měl děti mohly by se sem k jeho výchově vyjádřit. Vůbec v této diskuzi schází vyjádření dětí. O nich-bez nich.
18.4.2015 16:13:21
Doporučuji pisateli příspěvku aby si adoptoval cikáně, aby si svoje teorie ověřil v praxi. Autor je bezdětný nebo nadupaný teoretik schovávající se za Koukolíka? Já jsem praktik a adopce cikáněte je dobrý pokus. Mně se vůbec neosvědčil. Výsledky výchovy jsou záporné. Udělat z jezevčíka vlčáka jaksi moc nejde. Obojí jsou psi.~o~
18.4.2015 16:04:09
aby uváděli jestli mají vlastní zkušenosti s výchovou vlastních dětí, nebo to jsou bezdětní teoretici, nebo si chtějí dítě pořídit. Já-2 děti už zemřely a jeden adoptovaný polocikán v dospělosti chytl správné cikánské geny. Nedávno prohlásil že mně nechce už nikdy vidět. Kruté sdělení-varování-nevdávat se, neuzavírat žádné svazky, s nikým nebydlet, nemít děti, neadoptovat děti. Všechno to jsou časované miny. Osobně považuji dnešní matky za hrdinky. To není legrace, to je fakt. Stát se k matkám nechová adekvátně v porovnání k tomu co matky obětavě pro stát dělají. Často vidím v mediích zoufalé situace matek s dětmi. Je to spolehlivě zkažený CELÝ život matek i dětí.~7~
28.7.2012 18:09:55
Při čtení Vašeho příspěvku jsem si vybavila své děti.... na první jsem byla sama, přísně jsem jeje vychovávala, kluk je pracovitý, šikovný, stará se o mladší sourozence. Prostřední hošík je pěkně rozmazlený a vypočítavý, pokud mu něco nedovolím já letí k tatínkovi a ten povolí. Což je samozřejmě špatně. Doufám, že nejmladší bude hodnější než prostřední.
28.7.2012 18:06:43
Odpovídám už velmi pozdě, jelikož článek je 7 let starý. Nicméně asi chápu jak jsi se musela cítit. Znám to z osobní zkušenosti. Teď mám tři děti, snažím se co to jde, aby nikdy nezažily nic podobného co já. Je mi moc líto, že stále existují lidé, kteří si říkají rodiče a přitom takovým /i horším/ způsobem zacházejí se svými dětmi.
  • 
7.1.2012 16:12:29
Nesouhlasím s tím, že výsledná povaha dětí je více ovlivněná geny než výchovou. Výslednou vlastnost dítěte určuje obojí, jak geny, tak výchova. Geny určují rámec / interval, ve kterém se bude určená vlastnost pohybovat, a výchova určuje konkrétní umístění dané vlastnosti v tomto intervalu (viz Fr. Koukolík).
Sájuš
  • 
8.12.2010 21:07:32
Jsem sice bezdětná, ale nedávno jsem si všimla jednoho paradoxu. Když na nadávku odpovím s ledovým klidem něco jako: "Jen si ulev, jestli ti to pomůže...", zabere to ve většině případů narozdíl od věčného opakování tolikrát omletého "Mě nebudeš nadávat!" U puberťáků už rozhodně.
29.9.2010 5:51:49
Lucko, je vidět, že tě ta hádka trápí, rozhodně nemůžeš mámě říct něco takového, ale Tvoje máma by si měla uvědomit, jak moc špatný příklad Ti dává. Nevím jestli se hádáte pravidelně, nebo to byl jen nějaký zkrat, každopádně příště radši odejdi do pokoje dřív, než si nějak ublížíte a vrať se, až obě vychladnete. Určitě si s mamkou o té hádce promluv, hezky v klidu jí vysvětli proč jsi tak reagovala, omluv se a mamka se určitě omluví Tobě. Určitě ji to taky mrzí.
mamina
20.7.2010 7:17:04
čtu Vaše příspěvky a přemýšlím nad tím, že obě děti vychovávám stejně, a přitom je každé úplně jiné. Na syna jsem celou výchovu byla sama rozvedená- otec neměl zájem,vždy jsem ho vychovávala přísněji neb jsem se bála , aby mi nepřerostl přes hlavu. Dnes je mu 16, a je hodný, pracovitý, každý den se chodí chvilku pomazlit, a s tou mladší vychází moc hezky... Mladší 5ti letá je drzá, a pokaždé když po ní požaduji (důsledně) splnění nějakého úkolu či úklidu, přejde to v kopání do hraček, nadáváním že mě nemá ráda, a následně hádkou, kdy se jí nejdřív v klidu snažím vysvětlit , že i hračky chtějí spát atd. načež bouchne dveřmi a křičí že nic uklízet nebude... Většinou to nevydržím a dám jí na zadek, výchovnou (lehké plácnutí), ona do mě kopne a jde si stěžovat tatínkovi jak jsem zlá, ošklivá a že mě nechce a nemá ráda. A tatínek ?? Ten jí řekne , tak zůstaň u mě, a hraj si tady... co potom?? Když není domluva ani mezi dospělými ?? Myslím, že ona to cítí a náležitě toho využívá :o(( bojím se už teď co bude až vyroste do puberty.. Přeji všem hodně úsilí při výchově a pevné nervy :o))
 Příspěvky 110 z 54 [Dalších 44 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.