| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tak jaké jste měli Velikonoce?

 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]
4.4.2015 20:50:02
Velikonoční pondělí bylo, je a bude nejodpornější den v roce. Den ponížení. Znamenal vždy poníženě a poslušně doma čekat, než přijdou muži a kluci, zmrskají mě, karabáčem či velkým jalovcem, po nohách a po zadku, polijí po hlavě smradlavou voňavkou, která nezmizí ani po vícero umytí šamponem,i mou sestru a matku, a my je za zmrskání odměním čokoládou, obarvenými vajíčky, dospělé alkoholem a jiným pohoštěním. Nic sexističtějšího si už neumím představit. Kamarádku házeli do vany a polévali ledovou vodou. Za známou v jejích šesti letech lezli ožralí dědci do pokoje a sahali jí pod noční košili. Den ponížení. Jsem ateista, náboženské důvody pro velikonoce (když pominu, že žádný ježíš nikdy neexistoval a je to všechno jen vymyšlený nesmysl) nezajímají a pohanskou sexistickou tradici nenávidím. U nás dívky nekoledovali a nekoledují. Takže rodiny s dcerami opravdu neřešily a neřeší, co s "nakoledovanými" vajíčky. Znám mnoho žen, které v ten den prostě "nejsou doma", jak to ponížení nenávidí. Ale zkuste projevit v České republice svůj názor na Velikonoce. Obdržíte jen nenávist, jak tenhle "úžasný" svátek nechápete a měla byste navštívit psychiatra. Také se dozvíte, jak je to všechno jen "symbolické" a že je to vaše chyba, když vám to nesymbolické mlácení vadí. Jen důkaz neskutečné úrovně sexismu u nás. Ano, vadí mi ponižování a sexismus a nejsem proto "divná". Ponižovalo mě to, a to je prostý fakt. Kdyby šlo o "zdraví a neuschnutí", tak by to bylo oboustranné a muži by poslušně čekali doma s pohoštěním, až přijdou ženy a zmrskají je, aby i oni "neuschli a byli zdraví". Nejsme přece sobci, aby jen ženy byly "zdravé" a muži ne.
  • 
5.4.2010 11:05:23
Žijeme sami s maminkou a ještě když žili strýc a otec, vajíčka jsme už hodně dlouho nebarvili, a vyšlehat někoho, to já tady vůbec nepamatuju. Obědy nám vozí, ale dneska jsme si museli uvařit sami. Hotové houskové knedlíky, sekanou taky kupovanou, akorát uvařit tu polévku. Já jsem si ještě vypral bílý svetr, protože to už hodně potřeboval a protože jsem to neustále oddaloval. Ráno jsem větral. Šli kolem mě koledníci. Všechny tři kluky znám od vidění. Pozdravili, odpověděl jsem, ale potichu, neslyšeli mně. Takže se potají vysmívali, že ani nezabučím. Naproti nám bydlí jeden starý nemocný muž, ne přímý příbuzný, bratr manželky bratra mé maminky. Stál tam tak smutně a čekal, že za ním přijdou alespoň o velikonocích. Taky nepřišli, jako za mnou. My dva bychom se s nimi rádi podělili o to poslední, já bych jim dal krabičku tavených sýrů, jsou tam tři, jich bylo také tři, ale to by se tomu nejspíš smáli. Čokoládu, pamlsky, to jo, ale sýr, i když je darován z upřímného srdce? Nemáme s tím pánem nejlepší pověst, v tom je to. Oba jsme nemocní, i když každý jinak. Snad to mají z domova přímo zakázáno, aby u nás zvonili. Všude se dětem vštěpuje, pomáhejte starým, nemocným a opuštěným lidem, ale když má dojít opravdu ke skutku, zdá se to všechno jako prázdná slova. Hlavně, že zase dneska bude v televizi kuře. Pravidelně při takových pořadech posílám třicet korun, pravda, posledně jsem to nějak propásl. Nic jiného za to nechci, než aby mě měli lidi alespoň trochu rádi. Já vím, pozdravili a odpověděl jsem tiše, že mě ani neslyšeli. Ale přesto to bolí. A moc.
  • 
22.3.2007 20:46:42
Přečetl jsem si průběh slavení velikonoc.Zarazilo mne...přinesla asi tři kopy vajíček....kopa je šedesát vajec...tedy stosmdesát...Hmmmmm....
normální člověk
  • 
28.8.2005 21:14:27
Po přetčtení vašeho příspěvku jsem usoudil že zřejmě nesnášíte lidi a dobrou zábavu proto vám radím kupte si nějakou střílečku např. mafia nebo doom3 tam je hodně zabíjení a krve a můžete začít dále nevycházejte ven a lituju vaše děti.
  • 
15.5.2005 12:58:42
take nesnasím sveho otce je to zasranej sobec napred on a pak zase on a nakonec zase on nemysli nanic jineho jenom na sebe zalozil bich skupinu antifotr!!!!!!ktera bi se zabivala nicenim vsech spatnejch otcu nemyslim vrazdu ale psichicke zdeptaní to je horsi nez smrt kdyz je clovek na dne ja to znam protoze me otec dohani k silenstvi a obcas se pristihnu ze trpim samomluvou ve zlosti.
difo
  • 
10.4.2005 18:38:59
No, první bližší erotické zkušenosti svojí dcery jsem slyšela většinou přímo od ní. S přístupem příkazu a zákazu v tomhle nesouhlasím. U mě to nefungovalo. :-) Tak jsme si s holkou o tom prostě jen povídaly.
Ale stejně tohle mi přišlo takové násilné. No, jsem suchar. Neva, už jsem si zvykla.
Denisa
  • 
9.4.2005 23:41:46
Díky Míšo, jsem ráda že to někdo pochopil!!!! Už jsem měla pocit, že jsem asi nějaká divná.
9.4.2005 14:51:01
Ach jo...Vzpominam si jak jeden kluk honil mou kamaradku a ja ho skolila, chytla za vlasy a kopla do rozkroku. Kamaradka na mne pak byla pekne nastvana.:-)))Me proste nedoslo ze se to odehrava se souhlasem dbou stran jako takove jak rikaly bybicky prvni laskovani:-)))

Difo pochop ze to co se Ti asi jevi jako masochisticke a sadisticke projevy, bere skutecne vetsina mladeze brat jako legraci , holkam lichoti ze kluky pritahuji a kluci zase maji takove ty prvni trosku chlapske napady ...vzdyt fakt o nic nejde proste jak decka dospivaji a maji prvni drobet dospelejsi choutky...nikomu se nic nestane, Denisa rozhodne nechodi doted k psychiatrovi, aby se zbavila hruzneho zazitku, ale bere to jako tenkrat, proste takovou trochu drsnejsi legraci.

No a otec? No asi si nebyl jist, jestli zasahnout nebo ne, ale mozna mel spis strach, ze zasahem by dceru mohl ztrapnit, nez co jineho a udelal z komara velblouda, z prvniho nevinneho laskovani buhvi co...
9.4.2005 11:33:26
Nerada tě připravuju o iluze, Antikriste, ale většina velikonočních tradic je předkřesťanská vč. šlehání ženských metlou. :o)
ANTIKRIST
  • 
9.4.2005 9:43:32
Křesťané a dementní svátky. To se myslím nevylučuje, ba přímo bych od křesťanů nic jiného nečekal, než že budou mít dementní svátky :-).
 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.