| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Psychika rodičky

 Příspěvky 110 z 178 [Dalších 168 >>]
  • 
16.6.2005 11:21:16
Mila Milado,
diky, ze jste se snazila vnest trochu jasno do ponurych skutecnosti :-) Osobne si myslim, ze jsme uz skutecne vsichni strasne paranoidni a mohou za to v zasade spatne zpravy, ktere se tak dobre siri medii, oproti tem dobrym, ktere se siri hure. Co se tyce pupecnikove krve, panuje spousta dohadu a predstav, odpovidam na ne denne. Myslim, ze informujeme malo a take, ze nekdy maminky ty informace ani poradne nectou, ale to je proste fakt. Bohuzel je nas ted malo, takze mame amlou sanci v dohledne dobe neco zmenit, ale treba na podzim.
Mejte se hezky a diky
Ivan Fales
Milada.
3.6.2005 16:23:32
Pane doktore,

dekuji za Vas prispevek. Ja neskryvam udiv, ze nikdo jiny krome mne na nesmyslny prispevek Reby nereagoval.


Milada
  • 
3.6.2005 13:32:22
Preji pekny den, mila Rebo,
jsem koordinatorem projektu BPK CR, to jen pro uvod. Reaguji hodne pozde a mozna si tuto odpoved ani neprectete, Vasi emailovou adresu neznam. No, stejne mne Vas prispevek primel k tomu, ze napisu nejaky vysvetlujici clanek, protoze to, co pisete je trochu smichanim vseho mozneho do jednoho kotle a pokud mate informace sz internetu, a tedy i z nasich stranek, pak to znamena, ze vse mozna vysvetlujeme spatne. Relativne strucne odpovedi na Vasich pet bodu:
1) pokud jsou maminky nekde odrazovany od darcovstvi, dejte vedet kde, rad bych o tom vedel
2) pupecnikova krev nelze!!! odebrat bez svoleni matky a k cemu by pak taky byla (pominu-li vyzkum). Darujete-li krev, je potreba Vase spoluprace za pri pulrocni kontrole a pokud byste krev nedarovala dobrovolne, zadna spoluprace by nebyla a BPK by pouze vyhodila penize za zpracovani a vysetreni krve (temer 15.000,- nepocitam-li mzdy a dalsi naklady). Pokud si krev nechate uskladnit pro sve dite, pak to bez Vaseho souihlasu jde tezko, nebot za to platite.
3) nama co dodat, pokud nekdo chce krev uschovat pro vlastni dite, pak za to samozrejme zaplati a to se tyka komercnich firem, ne projektu BPK CR. Vyjimkou je uschovani krve v rodinach, kde jiz je nemocne dite a pocita se u nej v budoucnu s transplantaci krvetvorne tkane. Tuto sluzbu poskytujeme my a zdarma.
4) krve v projektu BPK CR je uskladnovana na uzemi naseho statu, nedaleko Prahy. U komercnich firem je pak uskladnocana mimo uzemi naseho statu.
5) na nasich strankach si muzete zjistit, kolik u nas probehlo transplantaci pupecnikove krve. Nicmene ze stepu nasi banky probehlo 6 transplantaci pribuzenskych a 1 nepribuzenska. Dalsich 6 stepu bylo poskytnuto do zahranici v ramci mezinarodniho registru. Krome toho take bylo 5 stepu ze zahranici privezeno pro nase pacienty. Je to normalni spoluprace, jako u darcu kostni drene. Abych pravdu rekl, moc nevim o jake ponure skutecnosti pisete. Vyprodavani nasi krve? Ci o co jde? Nas narod uz je vazne neuveritelne paranoidni. Finance ziskane za vydane stepy (tzv. refundace nakladu pri zpracovani a uchovani stepu, protoze ta krev je poskytnuta zdarma!!!, je darovana) jsou okamzite zpet do projektu BPK CR a staci momentalne uhradit s bidou jednu petinu, ci spise sestinu, rocnich nakladu projektu. Projekt je neziskovy, vetsinu financi poskytuji sponzori, zbytek je prispevkem naseho materskeho pracoviste. A to nemluvim o tom, ze na porodnicich s nami (s BPK CR) spolupracuji zdarma.

Snad se mi to podarilo napsat srozumitelne. Pokud se budete chtit na cokoliv zeptat, pak se prosim na mne obratte - ivan.fales@uhkt.cz

Mejte se hezky

Ivan Fales

Ajka
  • 
31.3.2005 22:06:32
Jago, a maslis, ze by bylo dobre, aby prevazovaly prispevky o tom, jak porod muze byt hrozny! To by Ti pripadalo lepsi? Porod je o bolesti i utrpeni, ale je to zcela neco vyjimecneho. Je to treba take o tom, ze nic v zivote neni zdarma a snadno. A take ze Te vsechno v zivote ma necim poucit a tím Ti i pomoci do budoucna. Vis? Zkus se nad tim zamyslet. A.
mat
  • 
27.3.2005 21:53:07
Naprostý souhlas, už nikdy žádné ženy lékařky a nedejbože žákyně u porodu. Jediní dva andělé strážní byli chlapi. Díky Vám, že jste a že jste tak citliví.
25.3.2005 0:57:24
Mozna jsem to pojmem bolest take zjednodusila. Ja mela velmi silne krizove bolesti, takze pisu ze sve zkusenosti.
Tlaceni tak bolestive nebylo, ale bezbolestne tedy take rozhodne ne.

Jinak pokud ma clovek anomalii na panvi, pak jsou samozrejme potreba lekari. Prirozeny porod by v tomhle pripade asi nebyl moc konstruktivnim resenim.
michala
Psychouš
  • 
24.3.2005 13:26:07
Nerad zanáším diskusi, ale musím poděkovat. :-)
(Aby ti nebylo líto ;-)).)
Psychouš
  • 
24.3.2005 12:49:10
A poslední dobou se "pochlapil" a už není tak "vulgární". Dřív to bylo určitě horší.

Tak bylo to horší, nebo to bylo "určitě horší"? :-)
Nějak nevím, co si představit pod vulgární v uvozovkách, pokud totéž co bez uvozovek, tak takové příspěvky si nějak nepamatuju. Pár drsných reakcí, když už jsem byl fakt doběla ano, ale že bych byl sprostý...

Jinak díky za (přece jen) pochvalu a za zájem ;-).
23.3.2005 13:32:25
No, přijde mě to poněkud dost zjednodušené prohlásit, že u porodu jde především o to zvládnutí bolesti.

Tím spíš, že když už jsem tlačila mimčo ven, tak jsem snad už žádnou bolest ani necítila (tlak jo, ale bolest?).
Kopretinka
23.3.2005 12:35:35
S tím souhlasím, to jsi vystihla. Taky by mne zajímal. Mám tu jiné favority, ze kterých mne mrazí. :-) Jo a pro někoho jsem tím favoritem zase já. Lidi, proto se nerodíme přes kopírák! A číst stále stejné názory, stokrát omleté, to už bych sem opravdu přestala chodit. Ta pestrost je dobrá, někdy si lebedím, jak se shodnem, jindy nadskakuju- to myslí vážně? a jindy si ráda vyměním názory a dívám se na věci z dosud nepoznaných pohledů. Někdy mne něco urazí a jindy zase povzbudí, ale vždy se těším, co je nového. Tak psychouši i ostatní, nenechte se vyděsit a pište. :-)
 Příspěvky 110 z 178 [Dalších 168 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.