| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku "Desatero" atopika

 Příspěvky 110 z 176 [Dalších 166 >>]
kikina
9.10.2011 23:56:47
Mám 8mi měsíční holčičku, která trpí AE od prvního měsíce. Začalo to malinkými pupínkami na tvářickách, kterése slili do jednoho. Naše doktorka se k tomu nevyjádřila, tak jsem to začala mazat jako obyčejnou vyrážku po jídle. Krystýnce to ale nemyzelo ba naopak. Exem postupoval po celém těle. Jenom oči jí svítili, jinak vypadala jako opařena. Bylo to pro mě neunostny. Mám ještě 2syny ale ty byly bez problému. Doktorka nas začala posílat po nemocnicích, zkoušeli jsme všemožné mastě ale bezůspěchu. Až v Praze na Bulovce jsme začali dělat škrobové zábali 3x denně a promázavat a na postižená místa jsme mazali mast s kortikoidama. po týdnu jsme jeli domů jako vyměněny...
Se zábalama pokračuju i nadále, ale střídám je s koupelí, vždy obden. A jelikož už nekojim a Kristýnku přikrmuji tak se jí exem sem tam ještě někde oběví, ale to už je zlatý.
Proto všem maminká a tatínkům vřele a s jistotou doporučuji při silnem výskytu min.3 zábal ve škrobu a samozřejmě nějákou hojivou mast a něco k promazávání. Mám s tím opravdu moc dobré zkušenosti. ~;((
17.1.2011 19:01:07
Když namažu syna excipialem,vždycky mi štípou oči.Samozřejmě si mléko nevtírám do očí a ani na obličej..ale přesto mám pocit,že ty oči moc pálí.Už kdysi jsem excipial na doporučení mé kamarádky používala na mou extrémě suchou pleť,ale právě pro to štípání jsem toto mléko musela vysadit.Nemá někdo stejný problém??
17.1.2011 18:14:14
Mám 14ti měsíčního syna.Částečně kojím. Byla mu zjištěna právě tato nemoc a tak surfuji po netu..brouzdám a hledám rady.Nemá někdo vypracovaný jídelníček? Třeba co k snídani,oběd,večeře,ale i sváče?? Děkuji.
Prosím,písněte mi to meilem: silvisko73@seznam.cz
Daniela (Bety 3,5 roku)
  • 
28.10.2007 10:38:38
Milé maminky, malá je taky "atopáček" a momentálně slavíme víc než uspokojivé výsledky se slézovou mastí v Justu. Jsem rozhodnutá, pokud by přestala zabírat, že koupím ještě jednu ze stejného sortimentu, která je přímo na AE, ale zatím to není třeba! Vyzkoušeli jsme taky krém z Cannadermy (www.cannaderm.cz) a taky nebyl špatný... tak třeba to někomu - aspoň na čas, než si tělo na novou mast zvykne - pomůže... držím nám všem palce!
Tina a Šimon 2,5 roku
  • 
3.10.2007 23:01:36
Můj třetí syn je atopik od 6měsíců.Ani já ani manžel ekzém nemáme,takže jsme dlouho tápali a důvěřovali dětské lékařce,která radila vyčkat.Jinak je velmi pečlivá,ale čekali jsme zbytečně.Nyní sbírám informace z podobných článků a jsem za ně velmi vděčná.Výborná je soukromá kožní klinika Achilea v Praze. Tam nám dali první pomoc a pár rad. Včetně té,že je potřeba zkoušet nové a nové masti a hledat individuální řešení.Skvělá je konopná mast,ale fungovala pouze 3měsíce.Pak si kůže "zvykla".Doufám,že z cizích zkušeností, najdu další i když prozatimní řešení. Díky
Tina a Šimon 2,5 roku
  • 
3.10.2007 23:01:22
Můj třetí syn je atopik od 6měsíců.Ani já ani manžel ekzém nemáme,takže jsme dlouho tápali a důvěřovali dětské lékařce,která radila vyčkat.Jinak je velmi pečlivá,ale čekali jsme zbytečně.Nyní sbírám informace z podobných článků a jsem za ně velmi vděčná.Výborná je soukromá kožní klinika Achilea v Praze. Tam nám dali první pomoc a pár rad. Včetně té,že je potřeba zkoušet nové a nové masti a hledat individuální řešení.Skvělá je konopná mast,ale fungovala pouze 3měsíce.Pak si kůže "zvykla".Doufám,že z cizích zkušeností, najdu další i když prozatimní řešení. Díky
Arka
27.2.2007 0:45:38
Já vím, že reaguji na 2 roky starý článek, ale my atopici + my rodiče atopiků hledáme, kde můžem a narazila jsem na tento článek.
Na močovinu máme alergii všichni. Dceři jsme musela odstraňovat přípravek z těla - no moc to nešlo. Po namazání brečela bolestí. Věřila jsme jí, ty prsty, kterými jsem jí mazala, mě vážně moc bolely.
Takže - nevím co ledviny, ale opravdu to není pro každého.
Petra,3roky syn
  • 
8.2.2007 21:09:46
Ivano, u dětí pozor na bylinky, měly by mít slabší odvary než dospěláci.S kopřivami mám také dobré zkušenosti, ale ty přestávky je určitě nutné dodržovat, zvlášť u dítěte. Myslím, že je lepší si nasbírat mladé rostliny vlastnoručně, na čisté louce nebo zahrádce, dál od silnice, v kupovaných si nemůžeš být jistá, odkud pocházejí, do sběren je dodávají různí lidé a některým jde bohužel jen o peníze (strejda má bylinkářství, stalo se mu to u dodavatelů také a někdy musel vyhodit nebo reklamovat i byliny dodané z Lerosu, protože byly nekvalitní nebo zapařené)
Zkus použít odvar z kopřiv a šalvěje i na koupele, šalvěj se dá pěstovat i na zahrádce nebo v truhlíku doma za oknem, má obecně čistící účinky,doporučuje se i pít nebo kloktat(mimo jiné i u nachlazení nebo střevních potíží)
ale s mrňousem opravdu opatrně.
Držím palce ať je líp. P
Petra,3roky syn
  • 
8.2.2007 20:39:09
Ahoj,
nám Elidel předepisuje jen kožní,u pediatra bychom platili plnou cenu, účikuje velice dobře, ale taky jsme dostali varování, že používat přerušovaně, jen když je to opravdu nutné a promašťování nezabírá (promašťováním je myšleno opravdu poctivé mazání 4-5krát denně)
Občas si ho namažu i já, když si "zahřeším"(miluju pomeranče ale co jsem přestala kojit, zas se mi na ně objevila alergie, bohužel na prsních bradavkách a nic jiného nezabere, hormony se mazat nechci)
Vydržte hlavně mastit, mastit a zas mastit, já ze začátku měla pořád namazaného mrňouse jak lívanec a k tomu občas i hormon i Elidel, te´d jsme skoro úplně v pohodě, jen když je velký mráz nebo horko nebo zbaští moc mandarinek, tak se objeví flíček, Elidel mámedoma v zásobě už jen pro jistotu, každý den ho po koupání mažu Valinkou(kosmetická vazelína, běžně v lékárně k dostání) a je to OK. tak držíme palce, ať jste fit.
Petra, 3roky syn
  • 
8.2.2007 20:16:46
ahoj, mám lehkou formu atopického ekzému, Elidel používám na prsní bradavky a je fajn, synek na něj reaguje výborně, v posledním půlroce jsme se ekzému téměř zbavili, když mu byly 4měsíce, byl to děs, plakal a neustále se chtěl škrábat, i když jsme vyloučili alergeny, kojila jsem a jedla opatrně, Locoid lipokrém jsme používali jen nárazově,právě když byl malinký a myslela jsem , že se udrbe. Excipial používám už několik let, mléko lipolotio i mast, je moc příjemné, ale holčička v příbuzenstvu i kamarádčina dcera(3 a 4 roky) po něm zčervenaly a plakaly, že pálí, takže je to asi individuální. Přítel má taky přesušenou pleť a občas alergickou reakci, místo normálního denního krému používáme všichni ještě kosmetickou vazelínu Valinka, sežene se běžně v lékárně, lehounce voní a moc dobře se roztírá a vstřebává.
a jinak doporučuji hlídat nejběžnější alergeny - např na čokoládu zareagujem spolehlivě, tak jsem synkovi pořád opakovala, že čokoládu nemůže papat, měl by po ní bolavý puntíky, teď to sám řekne babičce i tetám a nevezme si ji, když ji má na nanuku tak ji chce sundat. Citrusy nemohl zpočátku vůbec, teď už zvládne i mandarinku bez problémů, dokonce máme doma kočku a nic mu nedělá, tak to chce hlavně trpělivost.
 Příspěvky 110 z 176 [Dalších 166 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.