| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tak trochu jiná škola

 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]
aneta
  • 
23.1.2007 17:25:36
Krásný den všem,
ráda bych se zaptala,zda existuje zpětná kontrola škol,zda není formalita se zapojit do sítě zdravých škol.Má dcera navštěvuje školu takto označenou,ale ani jednu z Vámi uvedených výhod jsem tam nenašla.Děkuji.A.P.
4.3.2005 14:53:29
To mi pripomina velke prestavky, kdy se bojim otevrit dvere od kabinetu, aby mi nejaky prvnacek temi dvermi neproletel:-). To klouzani zas takova legrace neni:-)
Ivana
  • 
4.3.2005 12:05:11
Jo tak v tom s tebou naprosto souhlasím. Ovšem, vychovávej svého syna k sebedůvěře a lépe se ubrání. Ale tlak je veliký!!! Mám dítě ve škole a je to strašné. Tričko z Kenvela je v jejich třídě "šunt".
4.3.2005 1:42:24
To byla nadsázka, reagovala jsem na příspěvek - už nevím od koho - o té sestře, jak učí na soukromé škole, kde jsou děti známkované podle toho, kolik dají rodiče příspěvek. :o)
Pravda ale je, že se otázkou školy pro syna docela zabývám, i když je na to fůra času... protože on opravdu je z dost nestandardní rodiny a nechci, aby si kvůli tomu připadal v nějaké škole blbě.
Před pár lety jsem potkala svého třídního ze střední školy a ten si hrozně stěžoval právě na to, jací jsou ti dnešní studenti, jak se nebaví s nikým, kdo nemá mobil a tak. Tudíž na tom asi něco pravdy bude. A taky si pamatuju, jak moje sestra (ročník 1983) přešla v sedmé třídě z malého města do pražské základky na sídlišti a vyprávěla mi, že jeden spolužák prodává drogy a spolužačka provádí jinýmu spolužákovi na záchodku orální sex. V sedmičce! Za mého dětství byl šílenej prohřešek, když se v osmičce nějaká holka z vedlejší třídy svlíkala na záchodku před spolužákem, a to si JENOM svlíkla tričko.
To, že já nemám předsudky a nehodnotím lidi podle toho, v čem chodí a čím jezdí, a budu v tomhle duchu vychovávat dítě, ještě neznamená, že nemůže narazit...
Ivana
  • 
4.3.2005 1:13:13
Monty,vím,že jsi ze svého života nešťastná,ale nehodnoť prosím svět takto zkresleně. Nevím,z čeho jsi vyvodila stejnokroj a Mercedesy??? To s článkem přece vůbec nesouvisí. Ty právě bys měla být za takovéto alternativy ráda.Se svým "svobodomyslným" přístupem v klasické škole silně a těžce narazíš a Stáník s tebou.
2.3.2005 20:20:03
Monty, hlavu vzhůru, však ona se nějaká prima škola s prima žáky, učiteli i rodiči určitě najde:-) Taky jsem měla mírně obavy, že zdravá škola, kam jsme syna přehlásili, bude plná snobských rodičů a nafoukaných arogantních dětí - ale máme to "štěstí", že jde o okresní město okresu celkově s větší nezaměstnaností a tedy i chudší, takže si tam vůbec nepřipadáme jako exoti:o)))) Navíc sama zástupkyně ředitele, se kterou jsme jednali o přestupu, prohlásila něco v tom smyslu, že i rodiče, kteří by mohli oblékat děti hodně nákladně, dávají dětem radši tepláky, protože na těch dlážkách na chodbě se tak perfektně bruslí koleny:-))))
M.
2.3.2005 19:45:43
když nechci, aby mého syna učila vystresovaná, špatně ohodnocená osoba, popř. přesluhující důchodkyně, která na něj nebude mít nervy nebo někdo s neúplným vzděláním (vím o dost případech, kdy ZŠ zaměstnala jakéhokoli středoškoláka úplně v pohodě, protože nejsou lidi), tak ho musím dát do školy, kam vozí snobáci děti Mercedesem a kde si kupujou známky za peníze nebo ho vyučovat doma?
To je poměrně smutná perspektiva...
Toranoko
  • 
2.3.2005 19:37:37
No ja nevim, podle me hlavne i na tech fakultach chybi lidi, kteri by ty zaky pripravovali. Spis se mi zda, ze jsou to vedci - maji svuj obor a toho se drzi. Ja bych si teda radsi poslechla dobrou ucitelku, ktera tohle povolani vykonava, nez psychologa ci didaktika odbornika. Podle me to chce vic praxe a hlavne naslednych konzultaci s vedoucim praxe (na coz on mnohdy nema cas ani chut, prave proto, ze uz ma takovejch povinnosti jako dozor, administrativa, atd.)
Napriklad ve Francii ucitel vubec neni zatezovan administrativou a dozory, na to jsou tam jini zamestnanci a prijde mi to tak spravne.
Toranoko
  • 
2.3.2005 19:30:55
A bohuzel naopak. Ucitel muze byt sebevic zapaleny, ale kdyz nema zajem rodic... Vim to z vlastni zkusenosti - vedu krouzky pro deti a kolikrat rodice ani neznam. Nechapu to. To je nezajima, kde jejich deti travi treba i sest hodin tydne? Nerikam, ze tam musi byt peceni vareni, ale kdyz neprijdou ani jednou ci dvakrat za rok...
Kaca
  • 
2.3.2005 19:24:28
nejde o to, ze vice penez udela z tech spatnych ucitelu dobre, jde o to, ze lepe placena prace pritahne vice lidi a tudiz bude mozno lepe vybirat z kvalitnejsich lidi, kteri v soucasne dobe hledaji uplatneni jinde.
 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.