| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vyrábíme z plastových lahví

 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]
Lucka
  • 
18.5.2010 9:53:35
Dobré je použít oboustrannou lepící pásku - děti pak mohou šupiny lepit dle libosti :-)
Taky na zdobení PET lahví používáme staré zbytky samolepících folií (z "plotru").
Petra
  • 
29.10.2008 16:27:41
My jsme dělali na střední z plastu kytičky. Z lahve jsme si vystříhali různě velká kolečka. Ty jsme opálili, aby nebyli ostré a pak k sobě od nejmenších nalepovali na sebe. Hezké je z barevných plastů..Když se opálí tak se trochu zkroutí a mají lepší tvar, ale když se to celý pálí jde z toho smrad..Ale výsledek je hezký..
  • 
12.5.2005 10:58:56
a ten zní: jakým lepidlem na Pet lahve to všechno budeme lepit? Ono to totiž není tak jednoduchý. Na vejšce v dílnách jsme zkoušeli různá lepidla a žádný nedrželo. Drželo chvilku a pak když uschlo, vše z Pet lahve opadalo. Helpnete mi?! Děkuji
Veronika, budoucí učitelka?
  • 
12.5.2005 10:48:52
Máš pravdu, jednodušší je to dělat obráceně, ale kdybys to vyráběla podle návodu, tak by si vždycky oblouk šupiny zvedla a pod ní přilepila postupně další řadu. Ale od ocasu k hlavě je to mnohem jednodušší.
12.2.2005 19:57:11
My jsme ozdůbky z plastových lahví dělali na táboře.Navrhuji okraje láhví lehce opálit(zapalovač),okraj se lehce ohne a krásně zaoblí,jinak je okraj ustřižené láhve dost ostrý.My jsme dělali květinky a motýlky z vystřižených kousků PET různých barev.Kousíčky se opálily a lepící pistolí přilepily ke kolíčku.Děti si takto ozdobenými kolíčky připínají výkresy na výstavce.Hezký večer B.
12.2.2005 19:56:57
My jsme ozdůbky z plastových lahví dělali na táboře.Navrhuji okraje láhví lehce opálit(zapalovač),okraj se lehce ohne a krásně zaoblí,jinak je okraj ustřižené láhve dost ostrý.My jsme dělali květinky a motýlky z vystřižených kousků PET různých barev.Kousíčky se opálily a lepící pistolí přilepily ke kolíčku.Děti si takto ozdobenými kolíčky připínají výkresy na výstavce.Hezký večer B.
  • 
7.2.2005 0:23:11
...s "CANCOURAMA" - http://www.bloguje.cz/blogy/humorous/47247_item.php ?
6.2.2005 14:03:49
No my jsme v dilne na onkole delaly podobne veci z plastikovych lahvi(y je tam proto, ze vetsinou jen zeny, muzi cele dny lezeli a upeli-pouze zenske dokazi pracovat, nebo si alespon hrat za vsech oklonosti:-)). Ale vyrezavaly jsme treba obaly na kvetinace(uriznete hrdlo lahve a rovny konec zbyle casti/te bez hrdla/ zastrihnete do obloucku, nebo hrotu asi takto vvvv vznikne docela pekny obal na kvetinac, zvlast pokud lahev byla barevna( zelene, cervene a oranzove jsou velice pekne)a hroty rozstihate dost hluboko. Casto je misto lepenky lepsi uzit barevne lepici pasky, lepe to drzi a je to hezci. Tu rybu jsme delaly vzdy vystrihanim jedne rady ploutvicek a ocasek byl udelan z kusu druhe lahve a zapasovan do otvoru v lahvi. Ale tahle prace chce dost sily v rukou a neni pro dite bezpecna, nebo je dobre tento usek prenechat rodici a diteti jen ty lehci prace s nuzkami.

Ale kdyz jsem byla v nemocnici ve 14 letech, desne jsem se nudila( ono se neda jen porad cist) a vyrabela jsem letadylka, vcelicky, koralky atd. z umele hmoty, ze ktere byly delany tehdejsi infuzni a transfuzni soupravy. Nevim jestli si to nekdo jeste pamatuje, ale tehdy byla ta hmota mene tvrda a prostredni cast kde je takova ta "bublina" pro kontrolu poctu kapek byla zakoncena takovymi packami, dala se cela prostrihat a zpracovat na ruzne pitominky. Velmi zabavna cinnost. No, bylo mi 14 a tyhle veci jsem bud davala okolnim detem, nebo posilala nasim (tehdy jsem uz bydlela u nich) oni to pak vse pekne vyhazeli, takze zadnou pamatku na tu dobu nemam.
3.2.2005 16:38:15
Kreslim ji taky od hlavy. Ale to lepení mi přijde přesně jak jsi to nazvala - mírně nepraktické :-) Nicméně naše děti by to stejně lepily všude a zcela náhodně, takže u nás to nehraje roli.
3.2.2005 16:22:59
Super nápady - jen škoda, že je jich tak málo.Teda tady jich je hned několik, ale já mám nápadů na výtvarku s dětmi málo. Ihned si jdu uložit tyhle bezva nápady.

Dáša
 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.