| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Osvědčené vánoční recepty

 Příspěvky 19 z 9 
25.11.2006 21:11:42
Těsto s 35 g zázvoru pálí jako čert!Zkusím to naředit ještě jednou dávkou bez zázvoru,ale nevím...
Jana + 2 děti
  • 
23.12.2004 16:25:12
Každý máme něco. Já bych zas nemohla kojence učit usínání stylem nechat vyřvat, jako jsi to na Rodině hodně propagovala ty. Ferberovu metodu považuji psychické násilí páchané na miminkách. Ano, je to tvoje věc, jak vychováváš své dítě. Ale potom neopovrhuj těmi, co svoje batole občas praští přes plínu. Ty nejsi o nic lepší, než oni.
23.12.2004 15:39:54
Jo, to já jsem taky zásadová, když řeknu NE, tak myslím NE a donutím syna poslechnout. Ale to neznamená, že poslechne RYCHLE, SNADNO A HNED.
July, dcerka a syn
  • 
23.12.2004 15:33:48
Mirko,
Presne nechapu tvuj prizpevek. Ale chci zduraznit jednu vec. Verim, ze rodice by meli byt kamaradi, ale ne rovnoceni kamaradi s detma. Deti neplacam, ale jinak jsem (v porovnani s americkym okolim) dost zasadova vuci svym detem. Kdyz reknu NE a jsem presvedcena, ze je to spravne rozhodnuti, tak nepovolim a to ani kdyz dcerka (nekdy se to stava) zacne delat hysterickou scenu. Jsou proste situace, kdy deti musi poslechnout, at se jim to libi a nebo ne. Tyka se to hlavne spani, stravovani, hygieny atd. V 19 hod preceteme pohadku a jde se spat. To same jidlo. Musi se najist u stolu a v klidu a ne pobyhat s jidlem po dome... Kdyz to shrnu, tak jsou situace na kterych jako rodic trvam a jsou situace, kdy tomu nechavam volny prubeh. Tak treba kdyz si chce dcerka ve 20C vzit zimni kabat. Rekla jsem ji, ze ji bude vedro a ze ho nechame doma. Ona zacala brecet, ze ho chce, tak dobre, tak si ho vem. Za 5 minut si ho sama sundala, ze je ji uz horko...
23.12.2004 15:30:39
July, opakuju to, co tu už někdo napsal: záleží na povaze dítěte. Já si svého syna na kole na silnici ve třech letech teda skutečně nedokážu představit. Ještě letos, kdy už mu bylo šest, jsem měla tak velký strach, že se zapomene a že na silnici zazmatkuje a vlítne rovnou pod auto, že jsem raději svolila zatím k pouhému ježdění na nefrekventovaných místech (hřiště u nás žádné není). Šikovný to on je, ale poděs takovej, že u něj si nejsem jistá nikdy a ničeho.
M.
July, dcerka a syn
  • 
23.12.2004 15:19:13
Porad to nechapu a asi ani nepochopim. Moje dcerka hodne zlobila a i zlobi - je temperamentni dite. Rozhodne nejsem nejaka choulostiva matka. Ve svych cerstvych 3 letech umi plavat, jezdi sama na velkem kole, chodi kazdy den do skolky, uci se 3 jazyky, bavi ji pocitac... atd:-) Dle meho nazoru zdrava, sikovna a chytra holcicka. Ale zatim jsem nikdy nemela potrebuji ji naplacat z vychovneho duvodu. K tomu prechazeni na rusne ulici. Ja si myslim, ze dite do 2 let nema z nejakeho velkeho vysvetlovani rozum. Tudiz na rusne ulici jsem ji od malicka ucila, ze se musi drzet maminky za ruku a ze nesmi sama na ulici. Ted ve 3 letech uz to chape. Temer kazdy den chodime na kolo. Dcerka jede na kole a ja mam synka v kocarku. Uz vi, ze musi jet jenom po chodniku a pred prechodem zastavit. Nekdo tady kritizoval to, ze "prevest pozornost na jinou aktivitu" je nevychovne a oblbovani deti. No, ja tohle praktikovala cca do 2. let. Opravdu verim, ze 18 mesicni dite nerozumi nejakym zakazum atd. Prave tahle metoda a zaroven rici "tvrde NE" u nas fungovala naprosto bez problemu.
23.12.2004 14:50:56
Souhlasim - je to docela skoda, nektere bych hned zkusila, ale den pred Stedrym dnem rozhodne uz ne.
  • 
23.12.2004 11:45:51
Proč recepty až poslední týden před vánoci?Ty zázvorky budou tak k velikonocům :-))).
Haluška
22.12.2004 18:51:22
Přidávám se se svou troškou do mlýna:

TADY
 Příspěvky 19 z 9 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.