| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Škoda rány, která padne vedle

 Příspěvky 110 z 579 [Dalších 569 >>]
madelaine
5.7.2006 16:23:51
Rodič, který bije své děti, jen dokazuje svou neschopnost. Jsem zásadně proti. Raději tisíckrát vysvětlovat než používat násilí. Snad se dočkám toho, že to i u nás bude nezákonné, tak jako v (ostatních) vyspělých zemích.
*Aida*
5.7.2006 14:34:55
Xantipo,
klidek :o)))). Taky je strasne "fajn", kdyz dite urcitou vec nedela proto, protoze vi, ze za to "dostane". Zrovna nedavno jsem na tohle tema mela celkem plodnou diskusi se svou nevl. matkou. Ja jednoduse chci, aby dite neco nedelalo proto, ze chape, ze je to pro nej spatne ci nebezpecne, nikoliv ze strachu pred dospelym. To mi trosku pripomina ten "dril" ve skole, o kterem tu take bezi diskuze.
5.7.2006 14:23:42
JAFILO, to si snad děláte legraci. Mám naplácat svému dítěti za nevhodné chování /dle Vašich slov abych ho uchránila od stresu a pocitu viny/ a pak ho mám pochovat, aby vědělo, že ho mám stále ráda? No to je krásné. Už vidím, jak rodič mlátící své dítě říká - to je pro tvé dobro a a bys věděl, že tě máme rádi. To mi připadá, promiňte mi to slovo, sadistické.
JAFILA
  • 
5.7.2006 14:12:40
Matka 3 dospělých dětí a dnes babička 3 vnoučat
Váš názor je zcela správný. Jednak včasná reakce ve formě tělesného trestu úměrného věku opravdu vymezí hranice, kam až dítě může, navíc ho tím uchráníte před nebezpečím, které samo nedokáže odhadnout. Také je známo, že i tak malé dítě ví, že dělá něco nedobrého a čeká na Vaši reakci. Automaticky se v něm vytváří pocit viny (tím i vnitřní stres), kterou(ý) Vy vhodným potrestáním zlikvidujete. Tím je věc vyřízena. V zápětí je dobré, aby následoval projev lásky trestajícího. Je to dobrý postup.který mán ověřený v praxi. Přeji Vám hodně úspěchů při výchově, ale hlavně hodně radosti a štěstí s Vašimi dětmi
JAFILA
Pavla
  • 
12.8.2005 2:56:04
Ano to je velmi logicke, kdyz me dite nekomu fyzicky ublizi. Reknu mu, aby se omluvilo za to, ze jine dite uhodilo, protoze to povazuji za slusne se omluvit, ale jako trest ho placnu sama po zadku. Takze udelam presne to, za co se me dite muselo jinemu diteti omluvit.
Lida +2
  • 
21.1.2005 18:40:05
Honzo Bl.

Pokud by kazdy pouzival lehke placnuti pres ruku nebo na zadek ve vyjimecnem pripade a to opravdu jenom na to, aby nejakym zpusobem upoutal pozornost, tak bych proti tomu az tak nic moc nemela. Problem je v tom, ze jestlize nekdo pouziva placani na zadek jako bezny trest, tak to drive nebo pozdeji konci tim, ze to dite jednou dostane proste silene narezano, protoze mamince ci tatinkvovi ruply nervy. Proto zastavam nazor, ze placani na zadek ani ve vyjimecnem pripade. Navic, uprime receno, ja znam tolik maminek a tatinku v Cechach, kteri placani na zadek pouzivaji uplne jako bezny prostredek a velmi casto jsem videla, ze tomu diteti opravdu narezali - a to proste nejsem schopna prekousnout.
21.1.2005 14:30:32
Lido, z vlastni zkusensti musim rici, ze vzdycky se snazim nejprve rici to durazne NE z oci do oci. Napriklad u starsi dcery to pomaha dokonale. Myslim, ze na svuj vek byla vzdycky mentalne hodne vyspela a premysliva a tudiz se s ni da "rozumne" mluvit.
To stejne ale tak uplne neplati u mladsi dcery. Je to tvrdohlavy divocak, ktery na reci moc neda a mam pocit, ze i kdyz ji neco rikam z oci do oci, je myslenkama uplne jinde a vubec me nevnima.

Stane se, ze provede neco, za co ji vzapeti pokaram (presne dle Tveho zpusobu). Jenze ona si z toho nic nedela a bezprostredne potom to opakuje. Mohlo by se zdat, ze to dela ze vzdoru, ale ze zkusenosti mam pocit, ze ona to vazne nevnima (nechape to jako dostatecny duvod pro preruseni ji tak mile cinnosti). Tak to jeste dvakrat bezuspesne zopakujem a ja vidim, ze to nezabira. V tu chvili ji lepnu po zadku (trikrat a dost. Teda lepnu ji jen jednou) a hle, naraz vidim ze teprve ted zaregistruje ze ji chci neco duleziteho sdelit a zacne komunikovat (nebo alespon poslouchat).

Nejde v zadnem pripade o nejake biti. Spise o ziskani pozornosti. Ale o intenzite uz se s Tebou prit nebudu, protoze pro Tebe je stejne kazdy podobny fyzicky kontakt neprijatelny.
ZuziP
  • 
21.1.2005 8:46:00
Lucka, ale myslela som to tak, ako pisala Lida. Dieta chranit pred tym, pred cim sa da. Aby veci, na ktore dieta budeme upozornovat, nebolo vela a ono sa automaticky nepostavilo na odpor... Lebo ak dietatu zakazujes prilis vela, zacne protestovat.
Samozrejme, pride cas aj na vazy a ostatne... ale nie v 10 mesiacoch.
Cockney
  • 
20.1.2005 22:43:16
Nejdriv mi nebylo jasny proc ty vyzvy pred placnutim nebyly durazny, pak jsem se podivala do slovniku a zmatek se unasobil.
Ja se zkusim na to vyspat :)))).
C
Jana
20.1.2005 21:01:08
Lucko, co treba "vypichnout"?
J.
 Příspěvky 110 z 579 [Dalších 569 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.