| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zítra již může být pozdě

 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]
x2
  • 
27.3.2005 0:39:08
to je pěkná blbost, já rytmus mám ale hudební sluch nic moc a můžu hrát leda na bubny
Michal
  • 
4.1.2005 16:31:47
Už jste někdy četli knihy Vlasty Marka?
To by jste nemuseli objevovat Ameriku s Yamahou... a objevíte, co může hudba přinést i dospělým...
:-/
http://www.eminent.cz/?menuitem=4&autor=119
Sarka, rocni syn
  • 
27.12.2004 23:20:11
zdravim Vas, se zajmem si procitam jednotlive prispevky a pripojuji svoji zkusenost.Se synem jsme zacali pomerne brzy "muzicirovat" v tom smyslu, ze jsem mu nejprve broukala ruzne melodie, nejenom detske ukolebavky, ale i pisne moderniho repertoaru,ktere doma poslouchame a musim rici, ze je to na malem dost videt.Dnes ma tri mala pianka, na ktera si brnka,miluje cokoliv nac se da bouchat-plechove krabice od susenek,ktere dobre zni a kdyz slysi muziku tak se pohupuje a smeje se. Upozornuji, ze tato vychova neni nijak cilena, jen to maleho bavi a zcela jiste mu to prospeje aniz bychom z neho vychovavali muzikanta.
21.12.2004 21:50:53
Jasmanko, myslela jsem ze to vidim prilis cerne, ale kdyz ctu o americke "kulture" mam pocit, ze jsem byla hrozny optimista. Vazne mi z toho jde mraz po zadech...Jako vzdy si rikam, jakou mam kliku, ze se toho pravdepodobne nedoziju. Ale pokud to vezmu mene sobecky, kdyz si vzpomenu na vsechny deti kamaradek a pratel, nektere vazne moc mile a jako by na svuj vek velmi citove vyspele, tak se o ne bojim, nebo se mozna bojim o jejich deti...
Jitka
  • 
21.12.2004 3:20:31
Souhlasím s tebou, drilování a improvizace jsou spolu propojeny.
I když je člověk talentovaný, tak talent samotný nestačí. Bez techniky nezaimprovizujete nic i kdybyste se na hlavu stavěli.
Je to nekonečné, musíte cvičit (drilovat), abyste byli schopní hrát na nějaké úrovni.
Několik let jsem se živila jako muzikant a není to jednoduché. Jakmile chvilku vynecháte, prsty zleniví a můžete znovu začít od začátku.
Tady se ale bavíte spíš o dětech a to je trošku jiné. Děti, k tomu aby je něco bavilo, potřebují motivaci. Potřebují hrát nejenom nudné etudy, ale i něco, s čím se dokážou identifikovat. I kdyby to měl být hloupý hit, který znají z rádia. Protože ten je jim většinou bližší než Bach. A když budou drilovat ten hit, naučí se také hodně.
Hodně štěstí s hudbou, je to potvora, ale krásná potvora.
20.12.2004 19:42:20
Jazzmanko,
ono už i u nás v Čechách se ta kulturnost národa trochu zvrtává. Obě komerční televize jsou napěchovaný buď slaďoučkýma telenovelama, nebo naopak kriminálkami a akčňáky, které běží prakticky celý den bez ohledu na to, že se na násilnosti běžně mohou dívat i děti, televize přejímají spoustu akčních "pohádkových" seriálů typu Pokémon a Tom a Jerry (kterým jsem se s chutí smála, když mi bylo nějakých sedmnáct, ale tři nebo pětiletýmu dítěti bych to v životě nepustila). Letos jako vánoční dárek pro děti (kromě mobilů a počítačových her) frčí Regenerátor (auto za 3,5 tis. Kč, které se po nárazu do překážky "zhroutí" a zmačknutím čudlíku či čeho zase dá do pořádku - to je výchova k zodpovědnosti na silnici jak noha), loni nejvíc frčely tzv. Smraďoši (odpudivě vyhlížející figurky vyluzující co nejodpudivější vůně)... - I u nás na školách se děti vzájemně kastují ne podle toho, kdo co umí nebo jaký je, ale podle toho, kdo má "frčící" značkové oblečení a nejposlednější model mobilu - a kdo je nemá, je "out". Což je o to těžší, že u nás: se každé druhé či třetí manželství rozvádí, a pokud si žena nenajde nového manžela, nemá jako rozvedená samoživitelka na růžích ustláno (a byt nejde po rozvodu automaticky na vychovatele dětí), asi dvě třetiny pracujících lidí dostává podprůměrnou mzdu (ta průměrná činí 17,5 tis. Kč měsíčně), matky s malými dětmi jsou často diskriminovány při přijímání do zaměstnání, nejsou rozšířená zaměstnání na zkrácený pracovní úvazek atd. atd.
Rozhodně to není idyla, protože kvalita a kultura holt stojí peníze, a ne každý na to má. Kromě toho to taky stojí určitou práci a čas - a ti, kdo mají peníze, zase mnohdy nemají ten čas...
Ne, není to snadné - a to ani u nás v Čechách.
Zdraví a mnoho radosti přeje M.
20.12.2004 19:24:31
Difo, souhlasim s tebou. Jednak dle meho autor take minil tim, ze vest deti k hudbe neni jen to, aby hraly na nejaky nastroj, ale spise, aby byly vedeny k lasce k hudbe (ac v clanku zminuje hru na hudebni nastroj jako nenahraditelnou). Take se pripojuji k tvemu nazoru, ze hudbu pro deti bychom meli vybirat. Mne se treba libi rock (starsi), ale male jej nepoustim, protoze mi pro ni pripada prilis "rusivy".Take se mi velmi libi latinoamericka hudba a uz kdyz jsem byla tehotna, tak jsem ji hodne poslouchala. Taky ji casto zpivam lidove a trampske pisnicky (k tem obcas kytaru). Male se hudba od mala libila, vzdycky se pri ni skvele uklidnila a dnes si umi sama zapnout stereo a rict si o pusteni hudby. Dela to vetsinou jako prvni vec rano po probuzeni. No a taky samozrejme rada tancuje. Jak sama, tak s nami. Takze myslim, ze k hudbe bude mit hezky vztah a mozna i bude na neco hrat:-)
Líza
20.12.2004 18:21:18
Ještě jeden postřeh, souvisí i s tím, co dítě zahraje v předškolním věku na tu flétnu, ale pro mě hlavně s kvalitou učitelky: v naší školce běží kurzy hry na flétnu. Verča tam zpočátku nechodila, ale kvůli astmatu jsme to měli v plánu. Jenže pak byla besídka, na které děti z flétnového kroužku hrály, co se za rok naučily. Nejdřív slečna učitelka pozvala dvojici holčiček, které znám jako hyperaktivní uličnice, a ty pískaly naprosto mimo mísu, víceméně jeden tón celou dobu, a řehtaly se u toho. Pak ta slečna učitelka řekla "tak takhle to vypadá, když někdo doma na flétnu vůbec necvičí a ani trochu se nesnaží" (před všemi dětmi i rodiči) a pozvala další dvojici takových vzorňaček "a takhle to vypadá, když se tomu děti doma opravdu věnují". Holčičky zahrály krásně, to bezpochyby, ale učitelka byla u mě odepsaná. verča má smůlu, dýchání si musí trénovat jinak, ale do kroužku k téhle slečně nepáchne.
Emina
  • 
20.12.2004 17:44:43
Hraj i zpivej co to pujde, sluch mu zkazis, kdyz mu hrat a zpivat nebudes. Venujte se hodne tancovani a vselijakym rytmickym vecem, treba rikani vselijakych banalnich vet na ruzne rytmy, je to docela dobra zabava, zvlast, kdyz se nekde ceka ("cekame tu na autobus", "kdy prijde tata", "uklizet se musi denne (hehe)" a pod.:))). Rytmus je v hudbe mozna to nejdulezitejsi i prvotni.
Lida +2
  • 
20.12.2004 17:32:45
Halusko,

jeste k tomu, ze deti neumely zahrat ani 2 noty. Mohla to byt mozna take trema. Ja jsem napriklad byla take velmi prekvapena, kdyz na predvanocni skolni besidce holky nezazpivaly vubec nic (3,5). Ani nepiply. A to ty 3 pisnicky, ktere tam zpivaly (rekla bych spise ucitelky nezli deti) umeji velmi dobre. Krasne zpivaji, rekla bych az neobvykle dobre na jejich vek (zpivaly dokonce drive, nez mluvily, i kdyz to zni divne), no a vysledek byl nula. Takze, treba take umeji vice, nez predvedly, ale nebyly by schopni to zahrat, pokud maji tremu.


 Příspěvky 110 z 39 [Dalších 29 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.