| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak a kdy odstavit

 Příspěvky 110 z 140 [Dalších 130 >>]
Zani
  • 
18.1.2008 22:05:28
Tak jsem tu rozhodně velice pookřála, že i jiné maminky kojily ještě kolem druhého roku dítěte... V mém okolí nikdo nekojil víc než rok. My jsme tedy mlíčko od mámy zrušily krátce po dovršení druhého roku - hlavně kvůli tomu, že dcerka dostala strašlivou rýmu, odmítla smrkat (ač to umí - období vzdoru, že) a nemohla sosat. Chtěla jsem jí jedno kojení denně zachovat ještě další půlrok, ale když se nakonec sama vcelku nenásilně odstavila kvůli plnému nosu, nechala jsem to být (a po kojení se mi dost stýská). Ale katastrofa je, že dcera vůbec nepije. Krátce po odstavení ještě pila docela hojně čajíčky a hlavně čistou vodu, ale poslední dva týdny vypije maximálně půl litru denně, i když za ní pořád běhám s hrnkem. Z lahvičky se nikdy nenaučila pít, vyzkoušely jsme všechna pítka, co jsou na trhu, a nic. Z hrnku se trochu napije, nejspíš ještě té vody, ale je to bída nad bídu. Ze zoufalství už jí teď k obědu vařím jen polévky a k večeři řiďounké kaše... Nemáte některá maminka podobné zkušenosti a nějaký trik, jak dítě naučit pít? Začínám mít vážné obavy...
patulka
16.8.2007 23:57:37
Svoji skoro dvouletou dcerku kojim a nevím si rady jak přestat,hlavně v noci,s jidlem nemá problém,jen se budí v noci i po pul hodině a přes den si to krásně dospí.Prosím poradte jak nenásilně kojení ukončit.Děkuji
Káča, dcera 1 rok
  • 
7.8.2007 16:43:32
Nám šlo odstavení úplně hladce a metodu "když se dobře nají něčeho jiného, už nic nenabízej, když si vysloveně řekne, vyhov!" jsme aplikovali zhruba od osmého měsíce.Když jsme se pak zasekli u příležitostného večerního/nočního/ranního kojení, zkusili jsme večer a ráno flašku, respektive hrnek se Sunarem a kupodivu, v noci ji "najednou" úplně uspokojilo napít se vody, nebo se přestala budit úplně. No a během týdne zhruba kolem 11. měsíce jsme skončili, prostě se přestala po prsu shánět, aniž bychom si prošli nějakými scenami, bolavými prsy apod. Prostě pohoda! Dokonce bych já sama bývala kojila ještě o měsíc dva déle, ale slečna si to víceméně rozhodla sama - jen jsem jí v tom rozhodnutí prostě nijak aktivně nebránila. Možná jsme měli štěstí, možná jsme jenom nepropásli správný čas.
  • 
25.6.2007 23:04:03
Syn už má taky 2 kojím i co 2 hodiny. Chci přestat polalu, připadá mi drastické někam na pár dnů odjet. To by asi nezvládl. Zkusím Vaši metodu, ale ani se mi vlastně do toho moc nechce.Však jsem ráda, že podle Vás mám jeěte půl roku klid. Akorát to okolí... Budeš nemocná, bere ti vitamíny, už je to dlouho...
Díky, Zuzka
  • 
25.6.2007 22:52:29
Dobrý večer,taky jsem tento problém řešila,a zbytečně jsem ten rok moc uvažovala. Stejně jsem nakonec kojila do dvou let, vlastně ještě kojím a malý chtěl jen moje mlíčko. Čajíček začal pít a tak v roce a třičtvrtě a to tak 1 dcl za den. Teď má 2 a nic se nezměnilo, ale když není se mnou tak vypije čaje více.Prostě mu dávám napít kdy chce i co dvě hodiny a mám klid i on je spokojený.Být Váma, tak to teď neřeším, až bude malá bez Vás a bude mít žízeň - opravdu žízeň tak se napije i jiného. Já, ale teď už to řešit musím. Budu muset pomalinku přestávat. Odjíždět bez něho se mi nechce - myslím, že by moc trpěl.Takže pomalu jdu na to. Horší je, že u toho usíná, jinak mi neusne a řádí jak čert. A navíc Vaše mlíčko je to nejlepší pro Vaši holčičku.
Mějte se hezky,
Zuzka
Lenka Milá, jedna dcera
  • 
8.5.2007 16:57:09
Kojit dále, v pohodě. U takto starého děcka je to normální. Mléčko mu chutná. Pomalu, nenásilně nabízet i jiné alternativy. Nechat mu na stole hrnek a až budou ostatní pít, bude to chtít jednou také zkusit a postupně si k mléku oblíbí i jiné pití. S pozdravem Lenka
Eva
  • 
30.3.2007 0:14:32
Taky kojím skoro 2 a půl roku. Moje dítě bylo několikrát s dědou a babičkou na víkend a moje nepřítomnost mu nevadila. Před měsícem jsem se pokusila přestat kojit - tehdy jsem byla rozhodnutá. Dala jsem dítě na 4 dny k dědovi a babičce a odjeli jsme s přítelem na kratičkou dovolenou do Rakouska. Přijela jsem domů, prsa jsem měla nalitá a bolestivá a po pár hodinách s dítětem jsem mu sama mlíko nabídla aby mi ulevil a od té doby zase kojíme... Odstavení nějak neklaplo, asi nejsem tak 100% rozhodnutá... Ve chvíli, kdy mě odstavení začne bolet si to rozmyslím. Kojíme ráno a večer a někdy doma i přes den.
Myslím, že není kruté odstavit dítě tak, že s ním nejste. Zvlášť když jsou dítěti víc než 2 roky a necháte ho u prarodičů s tatínkem, tak nevidím problém.
  • 
23.2.2007 22:29:48
Ahoj!
Poradítě někdo, jak vyřešit noční kojení?
Kubík večer u kojení usne, v noci se budí někdy i po hodině. Jen se napije a spí dál. Přes den si ani nevzpomene. Někdy jednou - ale to pokud se mu stane něco hodně nepříjemnýho nebo mu není dobře. Jen ty noci...
Děkuju! Renata
Ája, děti 10 let a 10 měsíců
  • 
22.2.2007 21:18:10
Ahoj maminy kojičky:-)),
musím vám sdělit, že jsem se nerozhodla dítě odstavit z vlastní vůle, nýbrž ze zdravotních důvodů...Od 6.měsíců jsem postupně zaváděla příkrmy a ráno a večer (někdy v noci) plně kojila. Když bylo dcerce 8 měsíců, musela jsem začít odstavovat. měla jsem obavy, ale....Ráno jsem začala nabízet hned po probuzení flašku s umělým mlékem (vzala si po 5-ti dnech celou dávku) a dál příkrmy s dokojením a večer kaši. Samozřejmě chtěla ještě před usnutím kojit (v noci též).Po 14-ti dnech už jsem kojila jen večer před spaním a když už bylo ukončení na spadnutí,jsem prostě místo kaše dala husté mléko od Hami. Vtip byl v tom, že jsme dcerku tak utahali, že nám doslova s flaškou usínala v náručí. Na prso si už ani nevzpomněla, prostě jsem jí ho nenabídla a když chtěla mlíčko, dostala flašku...Bylo mi to moc líto, ale musela jsem (beru medikamenty, při kterých kojit nelze)..A divila jsem se jak to šlo pěkně zlehka a nenásilně...Třeba vám na to to vaše mimi zabere:-))) Ahojky A.
helena,syn 16měs.
  • 
14.11.2006 13:00:12
já mám opačný problém,jak to udělat aby se syn neodstavil,pije jen z jednoho prsa a i když jsem vždy měla mléka pro regiment a syn pije nepočitatlněkrát za den i noc tak mléko ubývá. Syn je alergik,spoustu věcí nemůže jíst a spoustu dalších nechce :-)( a MM je jeho jediný mléčný výrobek (testy alergii neprokázaly ale mléko,jogurty aspol nesnáší, v gastro poradně radí kojit co nejdéle a pak se uvidí co dál). Takže jsem tak trochu nucená situací kojit,ale je to pohodové,vždy po ruce,moc si to užívám a mám pocit výjimečnosti a nikdo jiný takový vztah s mým synem mít nemůže.
Myslím, že je vše o přístupu a situaci.Syn je vymodlený nedonošenec a proto si vše užívám i jsem možná líná a neřeším věci typu spí-nespí sám v postýlce, kde kdy jak kolikrát kojit.... já kojím kdykoli kdekoli v noci ve dne a doufám že ještě dlouho budu. Všechno má svůj čas, např. nebylo možné syna uspat samotného v postýlce,tak spal s námi a teď najednou začal usínat sám, když je neklidný klidně spí u mě a kojím i několik hodin v kuse. Já jsem v pohodě, jednou vyroste ze všeho, jen okolí s tím má problémy,ale druhou větou dodávají, jak je Matěj usměvavý, klidný,nepláče, sám si hraje atd. a třeba to je i tím kojením. Je pravda, že kdybych byla v jiné situaci tzn. pohodové těhotenství bez problémů (já rodila -kontrakce,otvírání-od 22.tt a každý den jsem čekala "kdy to bude" až do 36tt a byly to nervy),syna bez alergie a ekzémů taky bych asi noční buzení a kojení a nevyspání brala jinak, pro mě to nic neznamená,nenervuji se tím jako problémem protože mám jiné věci které jsou nutno řešit a jsou ze zdravotního hlediska důležitější a na ostatní moc nemám sílu,zdraví je přednější a jsem za svého syna vděčná a chvíle kdy se ke mě přitulí a přijde se pomazlit a podudat mi vždycky přijdou jako zázrak,vždyť se vůbec nemusel narodit Každý má právo kojit nebo nekojit jen bych se přimlouvala i za práva pocity dětí ne jen ty naše.Trochu jsem se rozepsala,omlouvám se.
 Příspěvky 110 z 140 [Dalších 130 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.