| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Můžeme vitaminům uškodit? II

 Příspěvky 15 z 5 
  • 
2.12.2004 13:12:57
Z toho si nic nedělej, nějaké ty vitamíny jsou i v mléku a mléčných výrobcích, v mase, v bramborách, ve všem. Jsem alergická na většinu čerstvého ovoce a zeleniny, všechno musím mít důkladně vařené nebo jako kompoty a žádným nedostatkem vitamínů netrpím. Řídím se tím, že člověk je všežravec, tak ode všeho trošku. Malá má kvůli mně preventivně stejnou dietu co já, je ale ještě kojená, tak tam se u ní o nějaký ten nedostatek vitamínů nebojím. A mne to kojení taky příliš nevysiluje :-)
30.11.2004 1:55:32
Neboj, Olivie ve dvou letech taky skoro nejedla syrove ovoce. Dokonce byla schopna vytridit nastrouhane jablko z ovesne kase. Jenom pila Kubiky, ale v minimalnim mnozstvi. Ted uz ji normalne, ma nekolik malo druhu ovoce a zeleniny, ktere ji nechutnaji, a ostatni basti vsechno. Dvoulete deti jsou obzvlastni mrchy.
Ted me napada, co kdybys krome konzistence (koktejly) zkousela experimentovat taky s teplotou? Pokojova teplota, rovnou z lednicky, zmrazene? Pridat skorici nebo vanilku?
Lula
  • 
25.11.2004 21:49:54
Dik, skusim to este raz, nemali sme doteraz odstavovac, iba taky ten na citrusove ovocie, koktejl som mu skusala namixovat uz davnejsie,jahodovy aj bananovy, a vtedy ho naplo (takto totiz moj maly milacik od zaciatku reaguje na vacsinu jedal :-) ) Snad to tentoraz projde :-)
Abcded
25.11.2004 20:22:19
A což takhle zkusit různé mléčné koktejly, dobře ochucené - třeba cukrem a vanilkou, ledové tříště apod. Nebo velice se mi osvědčily čerstvé džusy připravované doma na odšťavňovači - z jablek, hrušek, hroznů, rybízu....a ty jdou připravovat i ze zeleniny - takový mrkvový džus je opravdu výborný, nebo třeba rajčatový - ten já teda nemusím, ale dcerunce strašně chutná. Zkoušet třeba různé kombinace, pak jde vypít v jedné sklenici třeba "5 v 1" :o) Ale jinak upozorňuju, že nejlepší je to opravdu hned čerstvé vypít, jak to stojí třeba hodinu na stole, tak už to není ono. A když bude prcek připravovat s vámi, třeba se čapne a bude chtít sám ochutnat svůj výtvor:o)
Lula+Matusko2r.
  • 
24.11.2004 21:38:19
Ked citam taketo clanky o vitaminoch, vzdy sa ma zmocni panika, protoze moj maly skoro vobec nejedava surove ovocie (iba jablka - trosku, max. 1/2 - 1 jabko za den,ked je najhorsie, tak zje hrusku, ked ma velmi dobru naladu, tak zje maly banan. NIC ineho donho nedostanem) a VOBEC surovu zeleninu (obcas, raz za 3 dni je nalozeny zjest max. 1/2 paradajky s niecim (najcastejsie s parkom!, ked som uz zufala) a NIC ine. Vsetko vypluva, napina ho z toho, i ked je to zmiesane s tym, co ma rad, alebo nastruhane, ocukrene, proste NIC! Cize nasa denna bilancia je 1/2 niecoho (rajce, jabko, banan) a smytec. Varenu zeleninu zje celkom ochotne, ale ako to tu tak citam... Je to asi dost hrozne, ze?Poradte mi niekto, akou formou by si tu zeleninu a ovocie mohol oblubit?
 Příspěvky 15 z 5 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.