| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Patriarchální společnost je relativní pojem

 Příspěvky 110 z 250 [Dalších 240 >>]
Dux
  • 
8.3.2006 21:28:19
Pravda je taková, že celé ty tahanice okolo patriarchátu a matriarchátu a právech žen jsou směšné. Mezi muži jsou muži dobří a špatní a stejně tak je to i u žen. Záleží to na osobnosti "člověka" a NE! na tom, jestli je to muž či žena. A kdo toto nechápe, tak je to chudák!!!
honza
  • 
11.2.2005 12:49:09
to je hezke, ze jste v soku, ale co kdyby jste si doma radsi uklidila?
honza
  • 
11.2.2005 12:44:50
kdy se zensky prestanou verejne vytahovat, ze v podstate nerozumi autu, televizi atd.

nevim proc bych mel ze svych dani platit na vasi materskou. od toho ste snad zakladala rodinu ne? nebo vy jako cekate, ze si poridite dite a at ho a vas zivi vsichni ostatni? nebylo by snad normalnejsi poridit si dite, az kdyz je rodina financne zajistena?
Valkýra
19.11.2004 12:12:51
Ahoj Mirko,
rozhodně jsem ti nechtěla naznačovat, že jsi líná nebo sobecká a nějak se tě dotknout. Spíš jsem chtěla naznačit nějakou možnost, jak řešit Tvoji situaci. V současné době bude asi opravdu nejlepší, když budeš ještě doma. Ještě mě něco napadá, napíšu Ti to na e-mail v záhlaví (pokud se k tomu dostanu). P.
  • 
18.11.2004 16:50:18
Rodina cloveka hodne ovlivni, ale zase se to nesmi prehnat. Stejne jako ten clanek. Jsme na tom oproti nekterym statum lepe a oproti jinym hure. Taky hodne zalezi na prostredi, ve kterem zena zije.
Urcite jsou spokejene i nespokojene zeny zijici v patriarchatu a spokojene a nespokojene zeny v CR, kde patriarchat(kd.uz se to slovo pouzilo)troufam si rict- neni. Zalezi na povaze zeny, na tom, zda ji muz ma rad a zda mam moznosti neco zmenit. U nas se zeny boji predsudku.Je neschopna, kd. se rozvede, kd. se vcas nevda, kd. o sebe nedba, kd. o sebe dba prilis apod.Kazdy z nas to zna.A kazdy - nebo spise kazda se obavame neceho jineho vice ci mene. Nejde to zevseobecnovat. Hlavne ne ve statech, kde uz zena moznosti ma. A v CR zeny jiste moznosti maji:-).
A mimochodem muzi jsou na tom casto taky pekne blbe.Takovy poradny pantofel!!!
18.11.2004 14:38:49
Ahoj Pettino!
Osobní zkušenost je nepřenosná, to je známá vesta...
Jen chci podotknout, že kdybych já hodila svýho syna do ledový vody, tak se s největší pravděpodobností buď sesype, nebo stáhne do sebe.
To, že se s ním dneska tulím, a že máme k sobě dost blízko, je v podstatě jen a pouze výsledkem toho, že když měl problém, byla jsem u něj a věnovala mu svůj čas tak, jak to potřeboval. Prostě se ujistil, že má v nás oporu, že se na nás může obrátit, když si neví rady. Do doby, než začaly všechny ty jeho potíže (včetně psychosomatických) jsme si byli mnohem vzdálenější, a tulit se vlastně skoro odmítal. Taky začal být upřímnější, pozornější a vůbec "dospělejší".
Jinak si myslím, že u šestiletého dítěte můžeš jen těžko očekávat, že si bude vědět rady SE VŠÍM, co ho potká, obzvlášť, když není tvrdý a odolný jako kopací míč, ale bojácný a citlivý jako (skoro holčičí výraz) květinka.
Asi si můžeš gratulovat, že máš tak odolné dítě. To, co Ty si můžeš dovolit ke své dceři, já si k synovi prostě dovolit nemůžu, chci-li, aby vyrostl v sebevědomého člověka, který - především - bude mít důvěru v život a svět.
Takže "začínat u sebe" ve smyslu tom, že jsem jakási (líná, sobecká nebo tak něco), je absolutní nesmysl. Ano, moc toho eventuelnímu zaměstnavateli v téhle chvíli nabídnout nemůžu, prostě proto, že zaměstnavatel je samostatná, dospělá bytost, mající spoustu možností, jak se vysekat z vlastních problémů - narozdíl od nedospělého, nezkušeného šestiletého dítěte. Narovinu: dokud si syn ve škole nezvykne, dokud nebudu vidět, že si i beze mne nějak poradí, tak skutečně budu raději doma.
A pak, pak se teda pokusím hledat nějakou práci - a jak jsem se ujistila, raději takovou, která bude mít v mém srdci nějakou hodnotu. A budu doufat, že se mi to povede...
Zdravím a přeju štěstí. M.
Jitka, Dan (9/2002)
  • 
18.11.2004 14:33:00
Aido,
ohledně nesnášenlivosti lepku je toho celkem dost napsané a i poradna stojí za prostudování na www.bezlepkovadieta.cz Podle mě je MUDr. Utěšený, který s tímto serverem spolupracuje, opravdu odborník, navíc je to pediatr, takže pokud nechce v tomto směru váš pediatr a dietolog spolupracovat, tak se s ním můžeš spojit. Problém je, že jsi myslím někde psala, že žiješ v Anglii a MUDr. Utěšený je z Brna. Ale třeba by Ti mohl v rámci UK někoho doporučit?
Valkýra
18.11.2004 14:08:19
Ahoj Mirko,
taky pracuju v oboru, který mě nebaví a je úplně jedno, že je to manželova firma. V současné době je to asi nejvýhodnější. Aby to fungovalo, musela jsem se ale změnit já se svými názory, nikdo se nepřizpůsobil mně. Tak jsem si postupně taky musela zařídit, abych mohla fungovat do večera. Včas se do družiny pro dceru dostanu tak 1 -2 týdně, jinak ji někdo vyzvedne a odveze na trénink. Já ji pak vyzvedávám v 18 hodin, přesouváme se přes celé město, domů dorazíme okolo 19. hodiny a ještě nás čekají úkoly a příprava do školy. Pro dceru je to asi náročné, ale sport si vybrala sama. Proti tobě jsem asi krkavčí matka. Pokud se někde objeví problém, od malička ji vedu k tomu, aby si to vyřešila sama a zatím to funguje - je samostatná a průbojná. Ví ale, že se ve svých záležitostech musí spolehnout na sebe. V žádném případě to ale neznamená "studený odchov", hodně se mazlíme, ale dospělo to k tomu, že dcera by se dokonce styděla, kdybych za ni jednala.

Pokud hledáš práci, musíš si sebekriticky zhodnotit, co můžeš nabídnout. Pokud z tebe má potenciální zaměstnavatel dojem, že budeš v práci, pokud zrovna tvůj syn nebude mít nějaký problém a ještě tě to nebude bavit, těžko tě zaměstná.
Já jsem měla stejný postoj po mateřské, že rodina je na prvním místě, že se nebudu nikoho doprošovat a postupně jsem se propadala do deprese - zjistila jsem, že s tím přístupem jsem nezaměstnatelná úplně všude, že po mě neštěkne ani pes, že jsem k ničemu. Ostatní si to taky museli nějak zařídit. Tak jsem musela na to jít jinak - ZAČÍT U SEBE. Teď to není ideální, ale je to lepší než předtím.
Xantipa
  • 
18.11.2004 12:28:43
Máš pravdu. Sama mám 3 děti a jsem zaměstnaná. Na nemoci si beru dovolenou, když nenajdu hlídání. Můj zaměstnavatel ani neví, kolik mám dětí a jak staré. Neřekla jsem mu to a když při nástupu do práce se na to ptal, odpověděla jsem mu, že mu do toho nic není, protože zaměstnává mě a ne mé děti. Naštěstí mě vzal, ale vzít si ošetřovačku, prostě neexistuje. Mám svou práci, kterou musím udělat a když byly děti hodně nemocné, chodila jsem do práce v noci, kdy s nimi byl manžel. Podnikateli to nevadilo, protože věděl, že si svou práci udělám.
Xantipa
  • 
18.11.2004 12:20:30
Já osobně jsem sice v jiné zemi nežila /např. USA, příp. na severu Evropy/, ale troufám si tvrdit, že to tam taky není všechno super a nej. Že tam ženy žijí tak jako my - prostě buď rovnoprávně, nebo jako puťky. Stále platí, jaký si to uděláš, takový to máš. A je jedno, kde žiješ. I když tohle rčení určitě neplatí např. v takové Čečně a jinde. Ale myslím, že s tím jsi to srovnávat nechtěla.
 Příspěvky 110 z 250 [Dalších 240 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.