| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Bezpečnost ve večerních ulicích

 Příspěvky 110 z 35 [Dalších 25 >>]
Kristina
  • 
9.11.2004 9:17:04
A je to taky náhoda! Někdo běhá venku každý večer, ba i v noci - a nic, někdo si vyjde jednou večer do divadla a přinejmenším mu v tramvaji na schodech vykradou kabelku cikáni (pardon, Romové). Mně se to málem stalo, dokonce odpoledne, v tramvají na schodech udělali skrumáž - a nebýt mé kolegyně, která zpozorovala, že mám kabelku již otevřenou, bych ji měla také prázdnou. A v poslední době mám strach z dospívající mládeže, z takových těch hošíků pod 15 let, kteří jsou zcela nepostižitelní.. Jde-li jeden, nic se neděje. Dva a více, to už začíná být nebezpečné.. Vědí totiž, že se jim nemůže nic stát. A snížení věkové hranice o rok asi nestačí, protože kradou a napadají i třináctiletí! Nedávno jsem šla, je mi 51 let, potkala dva zhruba dvanáctileté cikány - a oni na mě jen tak pro legraci sprostě pokřikovali. Čekala jsem, že příště si k tomu přiberou i moji kabelku. A což teprve nějaká babička 70letá, která ani neumí utíkat (to já celkem ještě ano, doběhnu tramvaj bez problému) a ani se neubrání...
Katka, tři děti
  • 
8.11.2004 11:06:46
Souhlasím s tím názorem, že v centru Brna je po setmění tolik lidí, že není třeba se bát. V Brně jsem byla na střední škole a dost často jsme se potulovaly venku v nočních hodinách. Ve středu města, kde bylo plno lidí jsem se nebála až před privátem v Pisárkem jsem měla nahnáno. Teď jsem v jihlavě a večer se bojím i když jdu v 9 hodin ze cvičení, v podstatě nikde nikdo a to potom, když proti vám někdo jde, bojíte se ho víc.
Evelina
  • 
7.11.2004 21:42:02
Ja bydlim v Brne(Komin) 10let a muzu rict ze nemam nekdy dobry pocit.Mame tady zakladni skolu a kdyz jedu s kocarkem kolem 14hod.tak se nestacim divit co tady decka ze "zakladky" delaji.Koureni cigaret,trava,snupani a obcas nejaka injekcni strikacka.Tak Lucka urcite neprehani a verim ji!!!!!!!!!!!!!!!!!Clovek se musi kolem sebe divat a vsimac si i neprijemnych veci!!!!
Evelina
  • 
7.11.2004 21:40:21
Ja bydlim v Brne(Komin) 10let a muzu rict ze nemam nekdy dobry pocit.Mame tady zakladni skolu a kdyz jedu s kocarkem kolem 14hod.tak se nestacim divit co tady decka ze "zakladky" delaji.Koureni cigaret,trava,snupani a obcas nejaka injekcni strikacka.Tak Lucka urcite neprehani a verim ji!!!!!!!!!!!!!!!!!Clovek se musi kolem sebe divat a vsimac si i neprijemnych veci!!!!
6.11.2004 16:17:15
No, přidám se k Petře. Jsem noční tvor, žiju v Praze (sice ne od narození, ale už 12 let), bydlela jsem na místech typu Žižkov, Nusle a NIKDY NIC. :o) Ty policajty nepočítám. :o)))
Petra Neomi
  • 
6.11.2004 0:12:35
Vzhledem k tomu, že jsem pamětnice, zažila jsem i extrémně neliberální prostředí a člověk se taky bál a často naprosto panicky. Bál se policajtů.

Mimochodem, jsem převážně noční tvor a žiju od narození v Praze. Buď je Brno mnohem ostřejší, než si myslím, a nebo to vidíte moc tragicky.
Lizí
  • 
5.11.2004 23:48:05
Nedá mi to, ozvu se ještě jednou, byť jen stručně. Ne, že bych přála bezdůvodně komukoli cokoli špatného, ale řečeno s klasikem: "Never say never..."
Lizí
  • 
5.11.2004 23:43:06
Ale no tak, člověk se překlepne a pak se nevšimne. Podle stylu příspěvku je jasné, že autorka naši mateřštinu nejen ovládá, ale umí ji i používat. A kromě toho, právě v tomhle kontextu je tenhle překlep velice roztomilý: nechybělo mnoho a ten večer by byla "odbitá" hlavně ona. Jinak s ní soucítím, v tomhle státě a extrémně liberálním prostředí (hlavně pro někoho) aby se neagresivní jedinec toužící jen po normálním životě bál.
Meg
  • 
5.11.2004 23:37:02
No a existují teda místa, kam si mohou lidi třeba zajít na decentní večeři a potom se projít večerním městem, nebo toje hudba minulosti? Jo a co mě strašně štve, je to že alkohol se dá koupit prakticky všude, je to jako zvýhodnování všelijakých individuí, normální člověk nemá potřebu popíjet na ulici, takže kdyby se tohle omezilo, tak je půlka problémů vyřešená.
Katka
  • 
5.11.2004 23:04:40
Mojí kamarádky maminku přepadli v Příbrami,v 19 hodin,před domem-bytovkou.Takových případů znám víc.A Příbram má cca40tisíc obyvatel.Podle mě je to o náhodě a smůle.Každopádně je to děsný.
 Příspěvky 110 z 35 [Dalších 25 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.