| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Adopce – díl 9. – Odvolání

 Příspěvky 110 z 245 [Dalších 235 >>]
Olina,Adélka 2 roky
  • 
15.12.2004 20:50:58
Milá Jano,bohužel potvrzení o tom,že nemůžeš mít děti je nutností,při podávání nové žádosti jsme ho museli opět mít.Opět jsme musela tudíž ke gynekoložce,aby mi ho vystavila.Co se týče přípravy,víme,že musí jít i rodiče,kteří chtějí adoptovat dítě a svoje vlastní mají.Na přípravu s námi chodili dva páry,kdy ve druhém manželství děti nepřicházely,tak zkusili adopci.Stějně to řeknu asi takhle,celá příprava je na dvě věci,protože se tam o tom,jak si děti "žijí" v kojeneckém i jiném ústavu se tam nic nedovíš.V přípravě není žádný pohovor s dětským lékařem,je jen trapné povídání o spostě nezáživných témat,ale to co by člověk chtěl a potřeboval vědět,to se tam nedoví.Teprve když jsme přijeli do Prahy do kojeňáku a i v K.Varech(byli jsme v obouch),tak jsme získáváli informace o tom,jaký tam mají děti režim,jaká je o ně péče apod.Nesrovnatelně lépe s námi jednali v Praze,kde jsme si byli pro malou.Takže když to shrnu,tak záleží na úřednících,co se člověk doví,jak s ním jednají a kolik toho vůbec chtějí říct.Potom záleží na vedení kojeňáku a na tom,co chceš vědět.Manžel kejve souhlasně hlavou.Nemáme tyto zkušenosti jen my,občas se vídáme s ostatními páry z přípravy,takže podobné zkušenosti mají i oni.
10.12.2004 0:10:56
Mam pocit, že následující článek tak nějak souvisí s tématem dredy :-)
http://lidovky.centrum.cz/clanek.phtml?id=312901
4.12.2004 8:28:41
Zuzko, já zase žasnu nad tvými duševními obzory. Ty si vážně myslíš, že ten kdo má na hlavě dredy musí být nutně nějaký týpek s IQ tykve, nevzdělavatelné individium neschopné výchovy dětí??
Poznala jsem lidi s dredy nebo kouhoutem, kteří byli slušní, vzdělaní a schopni vzorně vychovávat své děti. Jediné čím se lišili, byl účes a obléčení a možná i výchovou, která určitě nebyla špatná, jen jiná. Prostě se trochu lišili od "stáda"
To že budeš chodit oblékaná podle poslední módy, učesaná jak T. Maxová a nebudeš vybočovat z průměru, neznamená, že budeš dobře vychovávat děti.

P.S.: Tak mne napadlo, čím se liší dnešní moderní rozcuchy od dredů? Obojí ji "divné", ale to první nikdo neodsuzuje.


3.12.2004 23:55:34
A jaké jsou duševní obzory člověka, který má na hlavě něco takového?

To jako že všichni, kdo mají stejný účes, nebo si koupí podobné tričko, nebo všichni, kdo nosí hnědé manžestráky mají automaticky stejné duševní obzory?

K reakci se poprvé odhodlal i můj manžel, který dredy dlouho zvažoval kvůli svojí práci (přecijen nás musí živit :-)):
Uvazuju uz dyl jestli si nechat udelat dredy nebo ne a pritom beru v potaz nazory lidi kolem... hlavne kvuli takovym reakcim jako jste predvedla je jeste nemam . Po nedavne ucasti na odborne botanicke konferenci to resit prestavam a dredy aplikuju na nejblizsim festivalu. Nejenze se ji ucastnili dredati ale pro nekoho mozna prekvapive se zapojili do diskuse stejne jako nedredati, kteri je svete div se brali vazne... Zdravim Z.
Zuzka
  • 
3.12.2004 14:37:30
Hezky jste to vysvetlila. Já bych ještě doplnila, že ty úřednice také jistě neposuzují, komu dredy sluší a zda lze s nimi vychovávat dítě. Nutně je ale musí zarazit duševní obzory toho, kdo má na hlavě něco takového. Tož asi tak.
1.12.2004 22:02:00
Olino, určitě není nutné mít potvrzení, že nemůžeš mít děti. Jednak spousta žadatelů děti mít může a jednak nevim co by to mělo vypovídat o vhodnosti žadatelů.
Jinak na rodičovskou přípravu u nás musí jít i ten, kdo už děti má - vysvětleno tím, že ještě nemá zkušenost s dětmi, které prošly ústavem, psychickou deprivací, týráním, jejichž matka hodně pila nebo fetovala v těhotenství nebo tak podobně.
Olina,Adélka 2 roky
  • 
1.12.2004 19:59:27
Omlouvám se,že jsem neodepsala na Váš dotaz dřív,ale nějak jsem to nestíhala,navíc teď se dcera se mnou pokouší psát na počítači.K Vaší otázce.Nevím,jak dalece jste se systémem adopcí seznámena,takže se to ev.pokusím nějak vysvětlit,protože mám pocit,že paní Jana,která psala články,tam toho moc nenapsala.K adopci musíte mít potvrzení od lékaře,že nemůžete mít děti,dále,že jste s partnerem schopni po zdrav.a psych.stránce se o dítě starat.Po vyplnění všech žádostí,což je stejné u první i následující adopce,přijde na kontrolu soc.pracovnice,obhlídnout prostředí bytu.Tady chodí po předchozí domluvě.Sociálka si ještě vyžádá opis trest.rejstříku,když už máme dítě doma,tak taky zprávu od dět.lékaře.Poté celou složku zkompletuje,postoupí na kraj.Zjednodušuji,je to trochu složitější.Když na kraji usoudí,že je vše jak má být,pozvou si Vás na psychologické pohovory,ty jsou dva.Při jednom si psycholog s párem povídá,na druhém se vyplňují testy.To my máme za sebou,protože tyhle testy platí tři roky,takže to je jedna z výhod.Další je,že už nemusíme na přípravu k rodičovství,protože už se staráme o dítě.To je vše dané zákonem.Bude nás tedy čekat jen pohovor s psycholožkou,kde si ujasníme podrobnosti k žádosti.To jsou výhody,nevýhodou je,že stejně jako prvožadatelé budeme čekat,až nás zařadí mezi vhodné páry pro NRP.Kdy nám dítě nabídnou,je ve hvězdách.Ale včera přišel dopis,že náš spis poslali na kraj,tak snad to půjde rychle.Pokud budete chtít ještě něco vědět,napíšu Vám to.
Milada.
29.11.2004 23:13:49
Tak dneska prisel syn ze skoly opet s timto upozornenim:




U nich ve tride to pry snad neni, ale na skole zase ano. Cekam pred skolou kazdy den a vazne jsem tam jedineho zaka ani jedineho ucitele ci ucitelku s dredama jeste nevidela:-))

Milada
16.11.2004 13:13:59
:)
Dekuju za prani. Preji kratky a uspesny adopcni maraton. Je to vyhoda nebo spis nevyhoda, ze uz vite, co vas asi tak ceka?
Olina,Adélka 2 roky
  • 
15.11.2004 20:02:35
Vzhledem k tomu,že jsme si přečetla jeho odooveď,ke které není co napsat,děkuji Vám za podporu.Taky máme v rodině Markétku,ale trochu starší,budou jí tři roky,tak ať Vám ta Vaše dělá radost.
 Příspěvky 110 z 245 [Dalších 235 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.