| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě bez sedačky = hadrová panenka

 Příspěvky 110 z 230 [Dalších 220 >>]
Milada.
17.1.2009 21:18:15
Terezo,

domnívám se, že od listopadu 2004, kdy jsem tady s Mirkou polemizovala: - ) ) už Mirka dávno změnila názor ~;)
Tereza
  • 
17.1.2009 21:11:43
Plně souhlasím s autorkou článku. Jezdit s dětmi bez autosedaček je nerozum.

Je až s podivem kolik lidí, i v od pohledu drahých autech, vozí děti bez autosedaček.

Ještě k diskuzi, která se rozpoutala.
Pisatelka Mirka konstatuje, že její švagrová při 4 dětech a škodě 125, 4 sedačky do auta prostě nedá. Dále se rozpoutala bitva o tom proč tedy mají 4 děti když nemají na větší auto atd.
Mirka oponuje, že až na ta místa v autě se dětem plně věnují a dopřejí jim hodně kroužků atd.

Chápu, že není na větší auto. Konec konců ne všichni jsme v takové situaci vyřešit tento problém.
Nic méně by mě zajímalo jak Mirka pohlíží na to, že co jim budou platný návštěvy kroužků a jiného kulturního vyžití, když pak stačí sebemenší nehoda a u okraje silnice budou čtyři roztomilé bílé rakvičky s poznámkou "rodiče neměli na větší auto, ale žili jsme kulturně".

PS možná je to morbidní, ale v poslední době mi přijde, že lidi ani nic jiného nevnímají

15.5.2008 12:53:16
Plně souhlasím s Vaším názorem, sama mám malé dítě chlapečka a sedačku jsem doslova vyprosila na manželovi ještě než mě pustili z porodnice, manžel jaksi nejevil ze začátku snahu, ale nakonec mě překvapil a koupil ji. Vím jak je to bez dětské sedačky nebezpečné, protože od mojí tety příbuzní měli před 2 lety autonehodu a měli s sebou a autě své 3 děti a nikdo autonehodu nepřežil, stalo se jim to na dovolené v zahraničí,byla jsem z toho tenkrát úplně hotová a neumím si představit, že by se stalo něco takového nám, ale oni měli autosedačku, ale nehoda byla škaredá a nikdo nepřežil, takže pokud mají rodiče své děti nade vše rádi, měli by mít dost rozumu a seačku určtě koupit a nevymlouvat se, že na to třeba nemají, když je na drahé auto, nebo na jakékoli auto, či snad dokonce na cigarety nebo alkohol, nebo jiné zbytečnosti, tak je i na sedačku, podle mě by rodiče měli myslet prvně na své dítě a až potom na sebe.
Pavel (syn 5let)
  • 
30.9.2005 15:57:31
Náš syn nikdy nejezdil jinak než v sedačce. Dnes když sedáme do auta, zapíná se do sedačky sám. když se mu nedaří ji zapnout (třeba když má pás utažený na tričko a má na sobě bundu), tak křičí tati nejezdi, já nejsem připoutanej. Umí se i rozepnout, ale za jízdy ho to ani nenapadne (udělal to jednou, spadla mu hračka, šlápl jsem na brzdu a zastavil, samozřejmě bezpečně. Lítal po autě jak hadr, od té doby ho to ani nenapadne). Navíc varovný systém auta, že se někdo nepřipoutal je tak neodbytný (a nedá se vypnout), že pokud ho bude někdo ignorovat, holt zastavím, ať si vystoupí - platí to i pro dospělé, nejen pro sedačky. Bez povinné sedačky se snad jezdí jen ve "východní evropě", takže i ti co jezdí do chorvatska, protože "nemají peníze", bez sedačky rakousko neprojedou (ono se to prodraží). Předpokládám že v novém zákoně to bude povinné všude, nejen na dálnici. Považuji to za správné. Argumenty typu "peníze" a "jedeme jen kousek" jsou nezodpovědné. Zákon holt bude postihovat nezodpovědnost.

P.S. k té klaustofobii - chtěl bych vidět jak vyletí z auta někdo, proti komu vyletí airbag, kdnení připoutanej. No možná vyletí, ale se zlomeným vazem. To jen v USA si myslí, že bezpečnostní pásy jsou omezování osobní svobody.
Pavel Frydryšek
  • 
16.1.2005 16:21:37
Já používám sedačku i když jedu jen třeba 5 km na nákup. Ne, že bych pokaždé počítal s autonehodou, ale dělám to i proto, abych se mohl soustředit na jízdu a nemusel hlídat, že mi můj 3-letý synek za jízdy otvírá dveře, apod. Měl jsem taky nehodu, při které jsme se ve 120 km/h překlopili na střechu. Děti s námi nejeli, ale kdyby jeli a nebyly v sedačkách nechci domýšlet následky. Člověk si může 1000x říkat "Já jezdim pomalu nebo opatrně, ale to my jsme jeli taky (ta nehoda se stala na D1) a jak to dopadlo, vždycky se totiž najde nějakej co zaspí nebo jede jako blázen a to potom můžete jezdit sebeopatrněji a .......
  • 
18.11.2004 14:47:13
To je asi pravda. My nemáme škodovku; při výběru značky vozu opravdu hrála roli i možnost sedačky ISOFIX, a i proto jsme nakonec zvolili VOLVO V40 (bylo o něco dražší než Octavia). Tady je možnost sedačky ISOFIX i pro novorozence, dcera má model pro děti do cca 4 let (sedí stále proti směru jízdy). Jde to upevnit i do auta bez ISOFIXU pomocí bezpečnostních pásů, ale pak to je jen běžná sedačka, pouze orientovaná proti směru.Až bude větší, má v autě integrovanou sedačku (což je v podstatě vyklopený sedák běžného zadního sedadla a upravenou opěrku hlavy, na které se jen přidá takový jako potah).
  • 
13.11.2004 17:38:09
Uz dlouho jsem neslysela neco tak super a musim stebou naprosto souhlasit.
12.11.2004 17:16:54
Možná. Jen jsem tim chtěla říct, že každej z nás je v trochu jiný situaci a má trochu jiný zkušenosti.
Milada.
12.11.2004 17:08:39
Argument snizene imunity v debate o autosedackach a poutani se v aute? Je videt ze jsme na nemoderovane diskuzi, protoze to uz jsme uplne OT, na jinem serveru by tohle spravce diskuze uz davno vymazal :-)

Milada
12.11.2004 12:48:03
Ale pokud by jela autobusem, aby nemusela jet autem bez sedačky, souvisí to.

Čísla s počtem dětí se sníženou imunitou jsou taky malá a přesto se neřídíte podle většiny :-)
 Příspěvky 110 z 230 [Dalších 220 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.