| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak přežít den D aneb některé věci je lepší nevědět

 Příspěvky 110 z 82 [Dalších 72 >>]
  • 
22.10.2004 14:21:38
Máte pravdu, jsem jedna z těch žen, které mezi kontrakcemi spaly. Porod byl vyvolaný - velmi zdlouhavý - 28 hodin a řekla bych i dost bolestivý - ale toto nemám možnost srovnávat s dalším, jednalo se o porod první.Hlavně ve finále mi došly síly a synovi také a bylo nám pomoženo (VEX).
Tara
  • 
15.10.2004 22:41:33
... Otázka pro "starší " prvorodičky: jak jste to udělaly, že jste neskončily v blázinci? Nebo máte tolerantnější okolí? ...

Jednoduse. Rekli jsme vsem pribuznym hned po svatbe, ze neplanujeme vubec nikdy vubec zadne deti. Hrozne zdeseni, vykriky, presvedcovani a premlouvani se za pul roku prehnaly a pak uz jsme meli klid.
Prvni dite se nam narodilo (planovane) tyden pred sestym vyrocim svatby.
Sylva
  • 
12.10.2004 23:46:42
Kačenko,
když někdo informuje jiné lidi a vyvrací nesmysly, tak to není rytí. Rytí je něco docela jiného.
Hanka,Klárka 22 m.
  • 
12.10.2004 22:47:25
Milá Sylvie!
Nechápu,proč byl můj příspěvek Tebou brán jako šprýmek????
Zdravotník jsem,toho času ale na MD,navíc noční(naštěstí) nesloužím už asi 4 roky.Jsem noční můra,takže občas surfuju po netu i dlouho do noci.

Vím,že jsi psala o hypoxii,ale v Tvém podání to znělo jako těžký problém.Nehledej něco tam,kde to není.

A jestli má někdo stejný,či podobný styl psaní,hm,no,víš,to se asi stává.
Hele,nesmíš všechno brát tak vážně....Nebo,že by jsi byla paranoidní???????

Ahoj Hanka,nebo jak se vlastně jmenuju???????
No jo,Hanka vlastně,tak naivní,že píše na net pod vlastním jménem:o))))
Ari
  • 
12.10.2004 21:29:04
Já jsem měla vyvolávaný porod, protože se ztrácely ozvy už 14 dní před termínem (ale já těch termínů měla moc), ale u mě to byla spíš šance na normální porod, tak jsem byla spíš ráda, že začínám rodit v nemocnici pod kontrolou a žádný shon ... takže 24 (přesně to je zajímavé) hodin kontrakcí - půl minuty oddech třičtvrtě minuty kontrakce, stále plna optimismu, že se zdaří, protržení plodové vody atd., ale nakonec byl stejně nutný císař.
Druhé mimčo bych si samozřejmě chtěla normálně, ale mám teď pocit snad horší než prvorodička, protože netuším jak to pokračuje. Někdy mám pocit, že já vážně nemůžu mít něco normálně klasicky.
Sylvie
  • 
12.10.2004 17:59:31
A hele, Hanko, málem jsem přehlídla tvůj příspěvek, který jsi mi psala v noci z neděle na pondělí. Takže trochu opožděně.

Že se jedná o šprýmek nějakého zdravotníka, který přes víkend slouží noční a nudí se - to mě napadlo už u "Lenky-domarodky". Asi i proto jsem si všimla i těch několika dalších podobných příspěvků na stejné téma, o kterých jsem stále přesvědčená, že ač podepsány někým jiným, mají shodného autora. MMCH docela podobný mi přijde i příspěvek od maminy tříměsíčných dvojčat, který sem dotyčná psala někdy o víkendu kolem třetí ráno a jejíž počítač se na Rodinu přihlásil jménem nemocnice milosrdných sester v Praze, jak jsem si náhodně všimla.

Jinak - studií ti neposloužím, protože jsem nikde nepsala, že alterace ozev znamená nutně tíseň plodu. Psala jsem, že odchod mekonia + aletrace ozev jsou příznaky hypoxie. Trošku rozdíl ;o)

S.

12.10.2004 13:26:31
Hanko buď v pohodě,
Sylvii je jedno do koho a jak se náváží, hlavně že může rejt.

Kačenka

  • 
11.10.2004 15:13:46
Já si naštěstí nemám nač stěžovat - termín jsem měla 13. 8., 14. 8. v půl jedné v noci mi začaly první stahy a do půl páté odpolene byla holčička na světě. Ovšem moje švagrová měla problém - byla těhotná a přitom ještě menstruovala - bylo proto těžké odhadnout datum početí a tedy i datum porodu. První termín měla 24. 4. a porodila teprve 25. 5. téměř pětikilovou holčičku, velkou 58 cm!!! Přitom, když se konečně dočkala porodních bolestí, dali ji v porodnici uklidňovaci injekci, aby nerodila v noci, a tak se jí těhotenství protáhlo o dva dny. Žiju teď v zahraničí a můj doktor mi sdělil, že pokud už mi bude těhotenství připadat moc těžké, může se po ukončeném 39. týdnu pokusit porod vyvolat :-) Nevíc, co se u švagrové stalo, ale asi nezafungovalo správně ani tělo, ani doktoři...
Hanka,Klárka 22 m.
  • 
11.10.2004 0:53:40
Ó,už to tu zavání shazováním inteligence,hmmm,fakt inteligentní.
Sylvie,nikdo nikdy nedokázal,že alterace ozev znamená nutně tíseň plodu.Možná je pokles srd. akce jen nějaký kompenzační mechanismus?????Nevím o studii,kdy by nějaká mamina byla připnutá na kardiotokografu 24 h denně.Možná by se u naprosto zdravého plodu nějaká ta bradykardie sem tam našla.Pokud o nějaké takové studii víš,sem s ní.
Nechci tady vykřikovat,jak je to normální,sama jsem z toho byla pěkně vyděšená,jen píšu,co jsem od PA slyšela.
Plodová voda byla zkalená,ale nebyla to temně zelená barva a já byla uklidněna tím,že to není až tak hrozné.
Vím,že zkalení způsobuje odchod smolky,která odchází v případě méně funkční placenty,je to výsledek hypoxie.
Jen jsem psala,že to nebylo vážné a miminko by mohlo(ale taky nemuselo,to nikdo neví)týden v děloze vydržet v pohodě.

No,už toho nechme.Vlastně jsem první odpověď na Tvůj příspěvek psala proto,že jsi mě naštvala směšováním s jinými osobami a urážením zdravotníků.I když nevím,proč bych měla zdravotníky urážet,když jím také jsem.Tečka.

Hanka
10.10.2004 18:33:30
Hmmm, každou chvíli čekám zvonek u dveří a za dveřmi děti, takže na tuhle absurdní debatu pomalu přestávám mít čas. Nicméně - kuk sem, myslím, že tady jsem se vyjádřila docela jasně ;o)

Jó, a každá alespoň průměrně inteligentní mamina, která si prošla těhukurzem, ví, že odchod mekonia + aletrace ozev jsou příznaky hypoxie, a to většinou déletrvající. Jaké následky mívá dlouhotrvající hypoxie (a ani nemusí trvat celý další týden :oD ) nepochybně vědí i maminy bez kurzu. Že by to nějak uniklo té tvojí PA? ;o)

Inu, příjemnou zábavu ;o)

S.
 Příspěvky 110 z 82 [Dalších 72 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.