| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dnes važím já!

 Příspěvky 110 z 20 [Dalších 10 >>]
4.10.2004 14:41:05
Nadio@, dík.
ono je to, že si tvůj syn s tátou - s tím, který ho vychovává, rozumí asi nejdůležitější.
Proto já taky váhám, zda do toho šťourat v našem případě. Stejně dělám všechno, i s podepisováním úkolů a vyplňováním přihlášek. A zákonný zástupce holt nejsem :-)
Ale můj přítel by určitě souhlasil s opatrovnictvím a rád - je cizinec a nemá tu příbuzné a kdyby se mu něco stalo, byl by to průšvih, ale tutově by nesouhlasil se změnou přijímení :-). My nejsme svoji a já jsem původně paní na hlídání. Ona má malá velmi cizokrajné jméno i příjmení a jde to hezky k sobě :-). Ona je moc hezká, tmavá, její táta je ze Sýrie.
Už to, že v čechách dítě dali otci arabovi svědčí o biologické matce, že je zvláštní :-)
4.10.2004 14:00:40
Agatko, vzdyt ty uz jsi jeji maminka!!!!

Muj manzel taky neni vlastni otecmemho syna,navic bydlime vKanade. Taky se bojim, ze kdyby se mi neco stalo, puvodni otec z Ceska se bude dozadovat syna. A co pak kluk? Anglicky mluvi lip jak cesky, je zvykly na jiny styl zivota ... a hlavne ma noveho tatinka rad!

Je cas s ti neco udelat, nemyslis? Ja zacinam u zmeny prijmeni.

Drzim ti palce!
4.10.2004 13:34:28
Maceško, díky. No, s matkou asi bude problém. Dítě jí bylo odebráno ve 3 letech jako druhé v pořadí, kdysi jí byla už odebrána nevlastní sestra malé a ta je taky v péči otce ( jiného, než je otec malé :-)
Když jí odebrali malou, chtěli jí dát do dětského domova, ale zavolali otci, zda si jí veme. Odebrali jí, protože si sousedi ztěžovali na zápach šířený z bytu a pláč dítětě - bývala sama. Sociální pracovnici nikdy nepustila dovnitř a když došlo na odebírání, tak nebyla doma a tak vylomili dveře a našli malou mezi obrovskou kupou nepořádku - jako když vysypeš několik kontejnerů. Byli u toho i noviny a kdybych to neviděla nofocené, tak bych si myslela, že jde o přehánění.
malá je od té doby u otce, ten s její matkou nikdy nebyl ženat, ale alimenty platil a věci na ní kupoval. Ona alimenty nikdy nezaplatila a nikdy nic nekoupila. Přesto, že přišla o dítě tímto způsobem a byt jí pak sebrali - 10 let - od doby co ho po její babičce dostala - neplatila nájem elektřinu a vodu ( když tam malá ještě byla, tak byla vyplá voda a elektřina ), stejně se o dítě soudila. Soud naposledy rozhodl v této věci v 6/04 a to už se neodvolala. Zřejmě proto, že otec svolil, že nebude požadovat dlužné alimenty za uplynulou dobu a že tam nebude upraven styk. Předtím se odvolávala proti styku, chtěla víc - ten měl být pod dohledem soc prac v kriz centru. To se nikdy neuskutečnilo a on se odvolával proti styku - nechtěl žádný a dovolával se placení alimentů.
Tak nevím, zda, když by byl potřeba její souhlas ke svěření do péče, bych tím akorát nehrábla do vosího hnízda. Měla jsem s ní totiž jednou tu čest, bylo to první den v první třídě, před rokem :-), dostavila se tam taky a bylo to nepříjemné pro všechny a kabaret pro ostatní rodiče, ale to by nevadilo, spíš mne zarazilo, jak se ke mně malá přitiskla, když jí viděla a jak se bála. Tak jsem ráda, že je od ní pokoj.
Zatím je to takhle v pohodě, spíš jde o to, kdyby se otci něco stalo, že by byl průšvih, protože já na ní nemám papír. Taky mi to vadí, když je nemocná, znamená to brát si dovolenou a tu pak nemám na léto na prázdniny a to je škoda. Jestli má opatrovník nárok na hlídačenku v době nemoci, tak to by bylo moc fajn. Tak nevím, zda do toho jít nebo ne.

Agata
29.9.2004 7:09:23
Můžeš dát návrh na opatrovnický soud, aby byla holčička svěřena do tvé péče. Pokud je matka zbavena rp a otec souhlasí, neměl by vzniknout žádný problém. Oba biol. rodičové jsou účastníky řízení, pokud nebyl někdo z nich v minulosti zbaven rp - je tedy nutné počítat i s účastí matky, jsou-li zachována její rp, a to i tehdy, když o dítě osobně nepečuje.

Pokud potřebuješ pomoc s formulací návrhu, ozvi se mi na mail, dáme to dohromady.
27.9.2004 16:18:29
Maceško, myslíš, že je možné nějak právně podchytit vztah k dítěti, které je v péči otce a já se o ní starám? Svadbu bych velmi nerada :-( .
Souhlas otce s dobrým řešením by myslím nebyl problém.
27.9.2004 13:45:20
Hezký příběh. Nečetla jsem žádné předchozí od Macešky, tak mi možná uniká smysl nadpisu, ale to neva. Četlo se to hezky. Těším se na další příběhy.
Žírka :)
27.9.2004 13:44:22
Ahoj Pájo,

většinu odpovědí na svoje otázky můžeš najít na www.rodina.cz/snrp, nebo v diskuzi Náhradní rodina.
Hodně záleží na tom, jestli máš na mysli jen adopci nebo náhradní rodinou péči jako takovou - ta zahrnuje ještě poručnictví a pěstounskou péči. Adopcí přebíráš vyživovací povinnost k dítěti na svá bedra, u těch dvou dalších forem pobíráš pěstounské dávky ( pro tvoji představu - teď aktuálně jsme dostali 2 789 Kč měsíčně na 12letou slečnu). Všechny tři formy se právně trochu odlišují ( citově doufám nikoli). Na MD máš právo stejně jako ostatní matky, tj. do 3, resp. 4 let věku dítěte.
Pokud chceš vědět víc, nakoukni na uvedené stránky.

Ahoj Maceška
IlonaK2+Verunka 4 m
  • 
27.9.2004 12:43:49
Maceško, i já se připojuji. Prosím prosím, začni sepisovat. Ilona K.
26.9.2004 22:31:25
nebo se maceško poptej Monty, ta je přece "od fochu" a minimálně by ti mohla poradit
26.9.2004 16:37:32
Maceško,
píšeš nádherný články:) To už jsi tu slyšela mockrát, takže s tou knížkou to už vážně je jenom další krok. Já bych si ji taky okamžitě pořídila:)!!! Takže stačí to jenom sepsat, zajít si k libovolnému vydavateli a říct mu, o co jde.Pokud to bude člověk se základní špetkou rozumu, MUSÍ to vyjít! Kamarád teď překládal svou první knížku... Jen tak, pro legraci. Tak to zkusil a nejvíc ho šokovalo, že mu řekli, že se jim to líbí a že to berou:) Tak nevěš hlavu, tak těžký to není. Držíme ti palce (doufám, že mluvím za všechny nadšené obdivovatele, nejen za naši - zatím malou - rodinku:)
 Příspěvky 110 z 20 [Dalších 10 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.