| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Patálie s dětskými hřišti

 Příspěvky 110 z 52 [Dalších 42 >>]
19.11.2005 16:56:05
Bydlím v Praze na Letné a blízko domu máme dvě velká a dobře vybavená hřiště - Kaštánek a "Hrocha" (jak se oficiálně jmenuje, netuším). Nikdy jsem nezažila, že by tam byla špína, odpadky apod. (s výjimkou potrhaných sítí u basketbalového hřiště). Možná už ani v Čechách nežijeme tak úplně na hnoji:-))).
Lydie, Dominik 2 roky
  • 
19.11.2005 15:02:13
V Teplicich jedno znam. Ja sama ziju v Nemecku v Braunschweigu a musim rict, tady se vsichni chovaji na detskych hristich jako LIDI a ne jako cunata, hriste jsou udrzovana a pravidelne uklizena a pripada mi, ze i lidi tady si proste nedovoli tolik jako v Cechach. Cim to je?

  • 
23.2.2005 13:17:53
Díky moc za podporu. Tady mi připadá to nikoho nezajímá a ironií je, že starosta je taky z bytovek. Posledním hitem místních dětí je kupa sněhu do které kdosi vyhrabal díru a mají prolézačku (aspoň se utahají). Myslím, že by obce (i města) měli mít ze zákona povinnost vyřadit veřejně dostupný prostor kam je možné s dětmi chodit i kdyby to byla jen louka na fotbal (a nesměli by tam psi :o)).
22.2.2005 15:31:05
Jitko, řekla bych, že na vesnici se obec a další odpovědní lidé zpravidla spoléhají na to, že rodiny s malými dětmi mají zahrady, na kterých se děti vyřádí. Že ve vesnici stojí bytovka (-y) a děti z nich si nemají kde hrát, to už většinou patrně nezajímá. --- To, co popisuješ, taky částečně znám, snad s tím rozdílem, že naše vesnice je náhodou docela čistá. Děti hrající si na silnici jsou tady naprosto běžným jevem - a nikdo proti tomu nehne prstem. Ono se tu totiž v půli devadesátých let rozestavěla megalomanská stavba domova důchodců (na obec s tisíci obyvateli), čímž se obec patrně finančně totálně vyřídila, zadlužila - a přestože je stavba hotová a už zabydlená, zdá se, že výhledově nejspíš ještě hezkých pár let nebudou na nic jiného peníze než na splácení dluhů. Před asi třemi lety dokonce dělali sbírku na... ZVONKOHRU do věže!!! Nedala jsem na to ani korunu - ať se jdou vycpat se zvonkohrou! Proč neudělají dětské hřiště anebo neupraví park?!?
Ufff, to se mi ulevilo:o))) Ještě že už je syn starší, "moudřejší" (někdy to nepozoruju) a už je takový jaksi klidnější a běhat venku už zas až tak moc nepotřebuje...
Zdravím.
M.
  • 
22.2.2005 13:18:41
bydlím na vesnici v bytovce a upřímně řečeno neni to tu ráj pro děti jak by se mohlo na prvni pohled zdát. Hřiště na kterém by si mohl hrát i můj 1 a 1/2 letý syn je zamčené protože patří školce a může se tam pouze na "návštěvu", když jsou tam děti ze školky. Druhé hřiště (také školky) je plné vysokých kovových "komunistických" prolézaček. Pokud se synem jdu na fotbalové hřiště, aby měl kde alespoň běhat, tak musím neustále dávat pozor na psí výkaly nebo zardoušené myši (ať žije příroda). Asi nejhorší je potom pro nás procházka do obchodu, protože ta je psími výkaly přímo lemována (mám občas pocit, že můžeme soutěžit o nejpokálenější vesnici roku :o)) a nepřinést si z takovéhle procházky nějakou upomínku je dost dřina. Takže když to shrnu život na vesnici, která neni dostatečně blízko městu není taky žádný med pokud máte malé dítě. Bezohlednost lidí je úplně stejná tady jako ve městě, neuklízí po svých miláčcích (proč taky jsme v přírodě ne?" a všude se válí odpadky. Zdá se mi, že asi nejlepší řesení je vytvořit vlastní hřiště a umožnit tak synovy alespoň nějaké vyžití, když jsme venku.
Marcela, Tom tri roky
  • 
29.11.2004 12:50:04
Zajedte si do Stromovky, tam jsou dokonce dve stromy chranena hriste, jsou i trochu vybavena, jen tam nejsou houpacky.
Marcela
Dana, Anička 2,5 roku
  • 
20.11.2004 10:21:13
Ahoj,

asi to bude hřiště v "golfové ulici", které je u nově udělaného domu dětí, kde se pořádají i různé akce pro mámy s předškolkovými dětmi (např. klub Motýlek - říkanky, písničky, hry a cvičení na velkých balonech pro matky s dětmi od 1 do 3 let, Barvička - kreslení pro děti od 3 let). Na hřišti jsou: 2xpískoviště, 1x dřev. domeček, 1x soustava věží se skluzavkou a minihorolezeckou stěnou, prolézací tunel, koník na pružině a dvě houpačky. Lavičky jsou čtyři :). Celé hřiště je oplocené. Upozorňuju, že když je hezky, děti "stojí frontu" na houpačky apod.
Pro tebe by bylo nejlepší sednout na bus 154 a vystoupit v Řepčické (asi 5 min busem).
Dana
Káča 2 děti
  • 
3.11.2004 10:57:55

Naprosto souhlasím se všemi stížnostmi ohledně vybavení či nevybavení dětských hřišť, či nočních hrátek adolescentů na nich.
Mám k tomu ještě jeden chybějící, ale dle mého názoru VELMI důležitý dodatek: všimněte si prosím, které dětské hřiště v Čechách je ukryto pod košatými stromy???? Abyste tak mohli jít se svými robátky na hřiště i v pravé poledne a pobýt na něm třeba 3 hodinky s tím, že vaše dítě právě ten košatý strom ochrání před prudkým a ničivým slunečním zářením????
Já bohužel stromy chráněné hřiště v Praze a ani jejího okolí zatím nenašla. Pokud někdo o nějakém ví, prosím dejte nám vědět. Ihned se tam rozjedeme.
Hrátkám zdar!
Jana, Tomáš 2,5 r.
  • 
30.9.2004 8:14:05
Ahoj Alex,

tvůj článek mi doslova vyrazil dech!!!!!!!! A to podotýkám, že v tom dobrém slova smyslu.
Obdivuji, jakou jsi měla odvahu se do stavby hřiště pustit.
Bydlím v Brně Řečkovicích a to je docela velké sídliště a žádné hřiště tu pro malé děti nemáme a když už tu je tak staré, kovové a na pískoviště se chodí venčit psi! Takže musíme jezdit do jiného sídliště, které je pochopitelně narvané, že se tam nedá hnout.

Moc Ti přeji, aby Ti hřiště dělalo radost a především těm šťasným dětským dušičkám, které si tam budou hrát.
Ať vám dlouho slouží bez jakýchkoliv problémů.
Zdravím
Jana z Brna
  • 
28.9.2004 21:24:35
Ja bydlim taky ve Francii, v Marseille, a mam 9 mesicni dcerku. Jsem s ni doma, protoze jsem momentalne nezamestnana, tak aspon se snazim uzit si s ni pekne tuto jinak neprijemnou situaci. Do parku chodime casto, denne, a muzu rict, ze jsem strasne spokojena. Park je hlidany, na noc se zavira, psi tam maji vyhrazenou cast, takze nemusim mit strach nechat Maïu na travniku. Jsou tam take vyhrazena a oplocena mista s hrami pro ruzne vekove skupiny deti, ale park vyuzivaji vsichni. Na travniku se da rozdelat deka a odpoledne ubehne jako voda pri pikniku a hrani, navic se clovek snadno seznami s ostatnima maminkama, tady je to nejake snadnejsi popovidat si s kymkoli. Lidi jsou tu jinak asi stejni, bordelari a tak, ale tim, ze se obcas objevi meststi straznici, tak se v parku nic nedeje.
 Příspěvky 110 z 52 [Dalších 42 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.