| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Porod v domácím prostředí

 Příspěvky 110 z 340 [Dalších 330 >>]
taky Simona, ale jiná
  • 
14.10.2004 11:30:00
Mílá Gábi,
já třeba rodila v porodnici, cítila jsem, že něco není v pořádku, měla jsem strašné bolesti, říkala jsem to sestře a ona, že se na to podívá... Uběhla celá dlouhá hodina, než za mnou zase přišla, pro mě to byla šílená věčnost, byla jsem zoufalá nevěděla co mám dělat, nebyla jsem schopná chodit. A pak honem honem musíme provést CŘ a dítě přidušené. A za to jim mám děkovat?
Kdybych byla doma a byla u mě porodní asistentka, tak věřím, že by hned zaregistrovala, že něco není v pořádku a byla bych v té porodnici dřív, než za tu hodinu!!
Tohle není legrace, ale realita. Z toho důvodu mě připadají porody doma s vlastní proškolenou asistentkou bezpečnější, právě proto, že na vás má čas sledovat co se s Vámi děje apod. Popř. at se rodí v porodnicích, ale at každá budoucí maminka dostane přidělenou svojí PA, která s ní pak bude i rodit. Ona ví, jaké problémy měla v těhotenství, jak se cítila... Navíc každé ženě se bude rodit mnohem líp s člověkem, kterého zná a ne kterého vidí poprvé v životě.
Sylva
  • 
10.10.2004 21:10:38
Lenko,
znám opravdu hodně domarodek a žádná neuvažuje jako ty. Všechny jsou rozumné a soudné. Všechny umějí používat informace, které získají. No a rozumný člověk pozná, že ti nejde o nic jiného, než o provokaci. Kdybych jen měla spočítat, kolik duševních zaostalců "splodilo" podobný blábol třeba pod mým jménem...nějak se některým odpůrcům přirozeného porodu nedostává odvahy stát si za svým názorem, tak si holt vypůjčí cizí jméno.

Janko,
víš, při porodu té krve zas tolik není - necáká po zdech ani se nevpíjí do koberce. Je jí drobet a buď se spláchne do vany nebo se vsákne do podložky, kterou má rodička pod sebou. Jak prosté.


Janka,mimi 3týdny
  • 
8.10.2004 20:53:35
Když někdo rodí doma,kam zmizí všechna ta krev?Do kyblíku,do lavoru nebo na koberec?
Lenka
  • 
8.10.2004 20:46:28
Já také porod za nemoc nepovažuji a doktorů se bojím už od dětství,takže až budu na jaře rodit ,tak jedině doma a s manželem.
Nechci aby mě někdo cizí viděl.Snad jsou ty rizika komplikací opravdu tak nepatrné,jak jsem vyčetla z různých diskuzí,že by se mi nemohlo nic stát a miminku taky ne.Ale strach z porodu mám.Větší strach mám ale z bílých pláštů a z prostředí nemocnice a ty hrůzy,co jsem četla:nástřih /bojim/,klystýr /fuj/ a léky -oxytocin atd.
Mějte se všichni fajn a nebojte se jako já.
Johanka
  • 
30.9.2004 10:32:42
Mila Lindo,
pripravuju se na porod sveho 5. ditete, na svuj 4. porod doma. Chtela bych ti rict, ze ja osobne bych se stavela proti nejakemu zbytecnemu udrzovani zivota sveho ditete, pokud by melo umrit, at umre prirozene, az k tomu dospeje samo a ne az mu vypnou nejake pristroje. Podporuji tedy nazor, ze je jedno, jestli dite zemre na tu samou diagnozu v 6 dnech nebo v sesti mesicich, daleko vic by mi v tomto pripade slo o to, jakym zpusobem zemre.
Z tohoto duvodu take nepovazuju ceskou nizkou novorozeneckou umrtnost za smerodatneho ukazatele kvality ceskeho porodnictvi - nebot za kvalitu nepovazuju pouhe udrzeni zivota za kazdou cenu, umirani s uctou je pro me take kvalita. O umirani ditete po porodu s uctou mluci film od Katji Baumgarten "Mein kleines Kind" (Moje malé děťátko"), které má k dispozici HAM.
Johaka Kubaňová
Jitka, 2 děcka
  • 
29.9.2004 15:24:28
To je teda pěkná blbost, přečti si to ještě jedno po sobě. Proč by se ti asi nakazilo, když si ho oočkuješ? Nebo že by to očkování nefungovalo? A nech být ty, co nejsou očkováním nadšený - tebe přece jako očkovanku nijak neohrožujou, stejně jako ty, co rodí doma.
Michaela
  • 
24.9.2004 9:56:58
Mě by celkem zajímalo proč některé tolik věříte doktorům (v tomto případě máme na mysli porodníky), myslíte že jsou bozi? Pokud se vyskytne komplikace, tak je to stejná komplikace jako když rodíte doma. Jistě oni mají přístroje, můžou provést císařský řez apod., jenže ne vždy to udělají, ne vždy se o rodičku zajímají, i oni se snaží aby porodila normálně a pak je třeba pozdě na CŘ a rodička umře, nebo dítě je přidušené apod. a oni potom stejně prohlásí, že se nedalo nic dělat. Já teda z případů v televizi a ze svého okolí doktorům nevěřím... Sama mám špatnou zkušenost s doktorem z jiného oboru.
Lenka
  • 
23.9.2004 23:27:55


Nasla jsem ten rozdil (sladka X slana), to jen dokazuje, ze nejsem doktorka, kdyz to nevim :))), to byl asi nekdo jiny. Ja jsem sla po Janap, cetla jsem diskusi kolem ni, protoze ji nahodou dobre znam (osobne), je opravdu MUDr a k tomu chodici encyklopedie. Ja delam ve vyzkumu, tak nemam k vedecke literature daleko :)))
Dystokii definuji lekari trosku ruzne (napr. dilataci pomalejsi na 0,5cm/hod v prubehu 4 naslednych hodin) - zalezi na skole.
Ja jsem zase byla prekvapena se docist (snad jsem ho take posilala: Water Births: A Naked Emperor,PEDIATRICS Vol. 114 No. 3 September 2004, pp. 855-858 ) ze vlastne nejsou stanovena pravidla pro porod do vody. Jak jsem uz psala, ten casopis (Pediatrics) je celkem dobre hodnoceny (tim IF) a k takovym vylevum uz museji mit duvod (nebo znamy v redakci). Ty jsi cetla Geissbühler V, Eberhard J: Waterbirths: A Comparative Study. Fetal Diagn Ther 2000;15:291-300? Na internetu to neni a tak jsem tam nemohla nahlednout.
Pro me vyplyva, ze metodika neni poradne popsana, zvladnuta a pro dite neni zadnym prinosem, pouze riskem (v soucasne dobe). Souhlasim, ze casto neni ctenari jasny co se na tom sale delo, on to totiz asi nevi ani ten doktor, ktery ten clanek pise.
L.

A. Freshwater Drowning. Freshwater drowning is difficult to treat. As a victim loses consciousness and slips beneath the water, the heart is still beating but the airway is blocked. After the victim loses consciousness, throat muscles relax and the airway opens. Water rushes into the lungs and enters the bloodstream. Within seconds, the volume of liquid in the bloodstream increases by as much as 50 percent. Meanwhile, the heart races at a very high rate because of the lack of oxygen. The heartbeat continues to increase as the blood thins. The increased strain on the heart, combined with thinning of the blood, makes cardiopulmonary resuscitation (CPR) less effective. Begin CPR immediately and continue CPR until medical help arrives.
B. Saltwater Drowning. Saltwater drowning is similar to freshwater drowning. The major difference is the water"s saline content and its effect on the lungs. Salt water draws blood into the lung tissue and makes it difficult for the lungs to transfer oxygen to the blood. Begin CPR immediately and continue CPR until medical help arrives.
*Aida*
23.9.2004 16:07:02
Lenko,
no ja jen ze se tam psalo, ze priznaky byly shodne s topenim se ve sladke vode (freshwater drowning), tak jsem si rikala, jestli je to ve slane vode treba jinak :o).
No a co si o tom myslis Ty? Celkove teda, ne o te slane a sladke vode. Ja uz ted nevim, jestlis nekde psala, ze ses doktorka, tak kdyz uz ja splacala takovej komentar, tak napis taky vic nez dva radky :o)))).
23.9.2004 7:25:10
Já jen prodávám, jak jsem koupila a netvrdím, že zcela souhlasím. Ten otazním za bakterií byl úmyslně, protože jsem si nebyla zcela jistá.
Je pravda, že když se o těchto studiích před časem mluvilo (Radiožurnál) a psalo, tak mi manžel ne zcela vážně vyčetl, že kdybych v těhotenství nešurovala všechno Savem, nemusela mít třeba Andulka astma (ale její astma není na základě prokázané alergie). No, těžko říct. Naštěstí má Anička astma v regresi a téměř 3 roky (ťuk, ťuk na dřevo) neměla záchvat(ale u starší dcery se bohužel objevila slabší pylová alergie).
Obecně si myslím, že v případě strility/nesterility domácností jde spíš o ten už zmiňovaný neblahý vliv všudypřítomné chemie.
Zdravím a přeji zdravé a spokojené děti. T.
 Příspěvky 110 z 340 [Dalších 330 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.