| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Šikana ve škole, aneb jak to vidím já

 Příspěvky 110 z 96 [Dalších 86 >>]
Manikínek
6.9.2017 14:48:53
Šikana ve školách je, i když spousta lidí před tímto problémem zavírá oči. Když jsem na jednom sezení řekla řediteli školy do očí, že je na jeho škole šikana, a to dost silná, nevěděla jsem, jestli ho raní mrtvice nebo zabije mě. Bral toto mé nařčení jako naprosto neopodstatněné, následně nechtěl ani žádné informace mezi čtyřma očima. Já jsem si také zažila období, kdy se mi dcera přiřítila ze školy pozdě, spocená, udýchaná. Trvalo to asi 14 dnů, neřekla mi nic. Tak jsem si počkala u školy, aby mě nebylo vidět a ejhle. Ze školy se vyřítila dcera, za ní poněkud korpulentní dívka, která začala mojí dcerou cloumat a křičet na ni, že jí bude sloužit a ať složí zbraně, čímž mínila, aby dcera vysypala obsah peněženky. Pak do dcery žduchala, až spadla na zem, děti v okolí jen koukaly, ale nic neudělaly. Předesílám, že to bylo přímo před okny školy. Tak jsem vyběhla z úkrytu, chytla jsem milé děvče, začala jsem s ním cloumat a nevybíravě jsem ji upozornila, že pokud se k mé dceři přiblíží na 5 metrů a blíže, bude atakována mnohem hůře. Najednou byla z výbojnice zbabělá holčička, brečící, abych nic neříkala mamce, že by dostala. Čekala jsem pozvání do školy, ale nic se nedělo. Některý z kantorů naši potyčku musel vidět, nebo děti musely zprávu po škole rozšířit. Kdybych sama nezasáhla, dívka by dále šikanovala slabší spolužačky a vedení školy by stále strkalo hlavu do písku. Bohužel tam šikana přetrvává. My jsme se odstěhovali, ale mám tam synovce a neteř, takže vím z pohovorů s nimi, že šikana vesele bují dál a rodiče se maximálně zmůžou na dopis řediteli. Synovec má velké psychické problémy, ale ty jsou přisuzovány všemu možnému, jen ne šikaně, kterou jsme já i moje dcera viděly na vlastní oči, když hoši z vyššího ročníku netušili, že jsme příbuzní.
Lenka Nová, tři dospívající dcery
  • 
28.9.2016 21:56:25
Pomoc, šikanují moje dcery a sexuálně obtěžují
Jindra1972
4.5.2010 16:11:49
Vážený pane Jiří,promluvil jste mi z duše. Bohužel, ale v mém případě nezabírá ani to bušení do stolu. Jsem přesně tou matkou, která si udělala to kolečko přes inspekci,zřizovatele i policii-všude mi dali za pravdu,ale to je tak všechno! A ve škole se to zhoršilo,protože kromě dětí teď mého syna začínají šikanovat i učitelé!!!! Zařizuji teď synovi jinou školu a sháním právníka. Mám ale obrovský strach o syna, aby ty zbývající týdny vůbec přežil ve zdraví.
17.5.2009 11:54:11
Hezké příspěvky, není-liž pravda. Jenže situace je následující: Ve škole podle současných zákonů za všechno odpovídá ředitel. Pokud ředitel rozhodne, že v zájmu zachování kvality výchovně vzdělávacího procesu a v zájmu udržení pověsti školy se bude šikana tutlat, tak se tutlat bude. Ty chudery paní učitelky si mohou akorát tak postěžovat jedna druhé na toho či onoho nezbedného žáčka (doma je nikdo nebude ochoten vyslechnout)... Proti ředitelovi nepůjdou, protože by si se svojí kvalifikací těžko hledaly práci jinde... Ve škole, kde jsem začal učit, se brutální šikana jednoho žáčka (který byl už v péči sociálky od mateřské školky) tutlala tři roky, přestože do školy byla několikrát povolána sanita k ošetření spolužáků, které onen dotyčný žáček zranil. Dokonce se podařilo ututlat i napadení učitelky. Sprosté nadávky učitelům jakoby neexistovaly. Když věc praskla, tak se paní ze sociálky divila, že tři roky na zmíněného žáčka nepřišla žádná stížnost... Takže milí rodiče: Nestačí telefonát, nestačí osobní pohovor s ředitelem, nestačí zápis do žákovské knížky, třídní kniha a dokonce i kniha úrazů se může ztratit. Nestačí stížnost policii, protože ta v případě nezletilých věc předává k přešetření sociálce a ta to většinou zase vrátí do školy... CHCE TO JEDINĚ PÍSEMNOU stížnost zřizovateli školy nebo na Českou školní inspekci. Pomáhá také hrozba zveřejněním případu sdělovacím prostředkům.
PS: onen žák nemá snědou pleť, jeho rodiče jsou společensky známé osobnosti, takže strach z "rasismu" tu není...
Petr, trenér judo
  • 
4.5.2009 0:41:11
No to snad ne?Když mně ve škole šikanují dítě dám ho na jinou školu?To nemyslíte vážně! Ustupovat agresi?Typické České chování.Co se týká výchovy do 6 let ANO rodina, ale pak 50 na 50 škola a rodina vždyť ve škole tráví polovinu času a to třeba až do 26 let tak musí nejlépeji výchovně působit v součinnosti škola i rodina.To jsou tedy názory!!!!!!!
  • 
15.3.2009 19:28:49
DObrý den, ztra jdu do školy. Syn je označen za agresora, zvláštní jinde problémy nemá, na kroužcích, na táboře, píše si s kamarády, jenom v jeho třídě. Ve škole má kámarády, ale ne v jeho třídě. Řešíme to stále, mluvíme o tom, chodíme k psychologovi. CHci ho naučit, jak reagovat, lépe nereagovat na invektivy spolužáků. Nepatří mezi drobné, zakřiklé žáky, naopak, ale přestěhovali jsme se a nějak nezapadl do kolektivu, snaží se, jak může.CHytla jsem ho i u nakupování věcí pro spolužáky.Straní se ho, říkají mu, že nemá žádné maso jenom tuk(mimochodem tlustý není), místo mozku nic, poďobaný obličej. No a on reaguje nejprve slovně a potom ručně.Všechny rady selhávájí.Rozumí si se staršími i mladšími, jenom s jeho třídy ne. Občas mám problém s jeho školou, v bázni před šikanou mají zákaz návštěv ve třídách mezi žáky, když vidí mladšího se starším, tak je to také šikana.
Ptají se mě, jestli hraje hodně PC kry. Nejvíc času u počítače stráví ve školní družině. Doma ho mám k práci.Šikana je špatná, ale nesmí za ni skovávat všechny konflikty mezi dětmi.
Radka,7 dětí
  • 
22.10.2008 1:06:44
Šikana....do včerejška jsem o ní jen četla a naivně si myslela,že se to mých dětí týkat nebude,protože bydlíme na vesnici,ale to bylo včera....
Dnes jsem zjistila,že můj syn,který chodí do 2třídy ZŠ,je tvrdě šikanován kluky z 5.třídy a to tím způsobem,že mu zakázali chodit na záchod,pokud nevydrží a musí na wc,tak si ho chytnou,svalí na zem a kopou jej do břicha!Dnes jsem šla za třídní učitelkou mého syna a zjistila,že není takto šikanován jen on,ale 80% dětí ze třídy,včetně děvčátek,tu zkopali v pátek.Děti se bojí o tom mluvit,mají strach z pomsty.Toto se děje na základní škole,co se musí dít ve vyšších ročnících netuším.Vím jen jedno,své dítě týrat nenechám a využiji k tomu všech dostupných i zakázaných prostředků.....
s s
17.9.2008 23:59:23
Kolmanová, nerada oslovuji někoho příjmení, ale myslím si, že chování žáků ve škole je odrazem výchovy rodičů. Slušně vychované dítě vychovávané k hodnotám se nebude chovat tak, aby kopal/a dítě do břicha. Rodiče mají vychovávat. Ne škola. Pokud ti dcera zažila šikanu, proč si ji nedala na jinou školu?
KOLMANOVÁ, dospělá dcera , syn ZŠ
  • 
17.9.2008 23:53:37
MÁM TAKOVÝ NÁZOR, ŽE NE VŠECHNA ŠPATNÁ VÝCHOVA SE DÁ SVÉST NA RODINU, TO JSOU JEDNOTLIVÉ PŘÍPADY, ALE VÝCHOVA HLAVNĚ NAŠICH SYNŮ, VE ŠKOLÁCH PODIVNÝMI ŽENŠTINAMI, KTERÉ BY SE JINDE NEUPLATNILY A NENAŠLY ZAMĚSTNÁNÍ, BEZ ZAJÍMAVÝCH OSOBNOSTNÍCH RYSŮ, COŽ DĚTI OKAMŽITĚ OTRÁVÍ A ZNUDÍ, TO JE VELMI PRUDKÝ JED zvláště pro chlapce.Každý den se potýkám s prkotinami se kterými si neví naše pedagožky rady, nedokáží používat osvědčené mechanismy na udržení pozornosti a kázně dětí, jako naše učitelky ze 70.let, kdy nás bylo 35 ve třídě. Režim je velice chaotický, jak jsem se přesvědčila při návštěvě vyučování.Mám vztek, když si vzpomenu na výši svých daní, když vím, že polovinu školní práce musím s dětmi dělat sama, pokud chci aby minimálně uspěly. Má dcera je na gymnáziu pouze mou velmi tvrdě docílenou zásluhou,ne školní,kdy jsme se znova učily od druhé třídy až do deváté všechno, přesto, že měla dobré známky a mohla jsem být v klidu, ale škola se tím jen statisticky chlubí.Děti nevědí, jaké jsou meze jejich chování, po prohřešku nenásleduje účinný trest a děti jsou naprosto zmatené.Jsem celkem zoufalá a že probíhá nějaká šikana, to mě vůbec nepřekvapuje, Mou dceru ostatně šikanovala tlustá dívka, která ji kopala do břicha v 8. třídě, na což mi bylo řečeno třídní učitelkou, že dotyčná má chudák komplexy, že je silná . To je bohužel typické pro naše úči, jak je trefně nazýval Zdeněk Štěpánek. Upozorňuji, že jsem spíše feministicky založená žena, přesto mám vůči našim pedagožkám velmi silné výhrady.Těžko mohu doma řešit problémy, které se týkají porušování nějakých školních organizačních věcí, nemohu sedět ve škole s nimi, musím pracovat a platit daně.Skutečně ve školách vládne obrovská neschopnost a tak nazývejme věci pravými jmény. Pokud si ředitelka výhradně ženami obsazené ZŠ stěžuje na drzost svých žáků, nemohu jaksi pochopit, jak to třeba naše fyzikářka na střední škole dělala, že měli všichni takový respekt ač měla metr padesát.A to sní byla i legrace. To je myslím odpověď nejen na šikanu.
sylvie nová, dvě dospívající dcery
  • 
6.6.2008 15:58:51

Šikanování dětí ve škole je problém,věnuje se mu v současnosti dost prostoru.To je dobře. Jen bych uvítala, aby se alespoň stejný prostor věnoval učitelům, kteří jsou šikanováni svými žáky a jejich rodiči a nemají absolutně žádnou možnost se bránit.
 Příspěvky 110 z 96 [Dalších 86 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.