| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Stopem tam i zpátky (o nějaký rok)

 Příspěvky 110 z 171 [Dalších 161 >>]
Katka+1,5
  • 
30.11.2004 13:12:47
Sqele jsem s pobavila a vzpominala na stare casy. Je mi 30 let a drive jsem take hodne stopovala. Vam "zodpovednym bobum" bych jen chtela vzkazat, ze pohorsovat se nad skutky jinych je vzdy lepsi nez na nich najit neco smysluplneho.
Stopovat se da i zodpovedne, na netu lze najit rady, jak se zachovat nebo minimalizovat riziko prepadeni, znasilneni, okradeni, nabourani. Protoze hlavne muzi vidi jen tu znasilnenou zenu. Riziko, ze se neco prihodi je vzdy. Ovsem toto riziko si take vzdy nese ona osoba, ktera ho podstupuje. Proto prosim zadne mravokarni reci. Jsme dospeli, ze.
Pavla
  • 
21.11.2004 17:56:47
Uniklo to fešáku, že janu stopování baví. Mě ostatně na studiích taky. Ty si třeba rád zaskáčeš v tělocvičně přes kozu. Proti gustu žádný dyšputát!!!
24.9.2004 7:51:31
Jani,

ano,je hezké dívat se na věc z více stran - a pokud máš energii argumentovat a stále se vlastně ujišťovat, že hovoříš česky a ne čínsky...máš to mít:o)
Já už jsem tento styl diskuze vzdala - diskutuji s lidmi, u kterých mám pocit, že se nebavím se zdí - protože i ta by občas zareagovala jinak a ne tak monotonně - resp. vždy opačně než já.

Sama jsem díky "diskuzím" a setkávání s lidičkama udělala značný kus cesty ve vlastních názorech na lidi kolem NRP (a myslím, že jsem hodně vyrostla z obrovské naivity o tom, jací lidé jdou do NRP - to samozřejmě neplatí o Tobě, Jani - to jen narážím na to, co vše jsem zažila a dozvěděla se o letošních prázdninách...a Tebe jsem bohužel nestačila vidět:o(

Jen jsem Ti chtěla ukázat, že tato diskuze mi už přijde opravdu jako takové nekonečné perpetum mobile - a myslím si, že není přínosná už pro nikoho - ale to je můj soukr názor - a protože je ta demokracie, tak si ho nechám:o))
23.9.2004 22:39:44
Vidíš - původní impuls už se mi odsunul někam bokem... Tyhle příspěvky jsem ale nepsala ve snaze přesvědčovat někoho o mé zralosti či nezralosti, ale ve snaze nabídnout odlišný pohled na věc.
Když jsem jezdila stopem do školy a každej se mě ptal, kam jedu a co studuju, obvykle následovala debata o tom, jestli se v alterškole děti taky něco naučí, jestli to neni odkladiště problémových dětí, jestli ... atd. Výhradně stopem jsem jezdila 3 roky, po 26 týdnech + 12-ti zkouškách, cesta tam a zpět cca 12 řidičů... to je 1152 rozhovorů? Byla to zajímavá zkušenost, reakce od nekritického nadšení po zaryté odmítnutí jakéhokoli argumentu. Ve škole, na různých seminářích, nebo třeba teď jak chodim na ten kurz, o němž víš z deníčku, si užívam společnost lidí, se kterýma už jsme od začátku na stejný vlně a řešíme už konkrétní realizaci a problémy. Je tam spousta zkušených zajímavých lidí, některý pracujou s dětma postiženýma, některý třeba v romský komunitě, někdo učí v MŠ a někdo na základce, někdo chce školu založit, někdo vzdělává děti doma, nebo je prostě jen mámou, která se chce něco dozvědět kvůli svým dětem. Je to fakt nádhera. Ale stejně jsem pak ráda, když mě někdo upozorní, že většina lidí vnímá ty věci trochu jinak, protože to je realita, ze který je třeba vycházet, když se chci věnovat tý svojí "osvětě" na webu :-) Bydlet v Holandsku, neměla bych co dělat :-)
23.9.2004 21:34:02
Jani,
když jsem Ti "teoreticky" popisovala boj s větrnými mlýny, tak to bylo docela blízké tomu, co teď "prožíváš" se Sosanem:o) Všimni si, co všechno už jste probrali - ten záběr je opravdu široký - ale myslím, že prazáklad bylo to, jestli jsi svéprávná k výchově adoptivního dítěte:o)
Ještě že já jsem nemusela prokazovat takový záběr svých "znalostí" - to by Macek zůstala v děcáku nadosmrti!!!
23.9.2004 21:27:02
a) není reálné, aby člověk ve škole nepochytil vůbec nic
b) vyjmenovaný slova jsem taky nikdy vyjmenovat neuměla (on stejně kdo je umí vyjmenovat, nemusí je umět použít), ale hodně jsem četla a tím si člověk správnou podobu slov či stavbu vět zafixovává

Nedávno se mi stala hezká příhoda. Na ulici mě zastavila starší paní, která mě ihned oslovila Jano a když zjistila, že nevim s kym mluvim, vysvětlila mi, že byla mou učitelkou přírodopisu na druhym stupni (měla jsem ji hodně ráda a díky ní jsem se začla věnovat i mimoškolně biologii, což mi vydrželo i s učitelkou v prváku na gymplu, ale odešlo s jinou učitelkou ve druháku až čtvrťáku tamtéž :-(). Řekla mi, že má doma moje slohovky ze školy a dodnes si je čte (asi si o ně musela říct češtinářce) a ptala se, jestli je ze mně spisovatelka. Strašně mě mrzelo, že jsem jí nemohla říct, že jo...
23.9.2004 19:03:37
Ne... neumím ani vyjmenovaný slova. Jenom ty po Z. :o)
Já se vůbec neumím učit, nikdy jsem to nedělala. Ovšem mám jednu velkou výhodu, fotografickou paměť, takže třeba básničku do školy jsem si jednou přečetla a to bylo všechno. I gramatiku mám "vyfocenou", ne naučenou. :o)
Btw. - ty básničky ze školy umím doteď. :o)))
Sosan
  • 
23.9.2004 18:09:44
Jisté je, že kupříkladu na dnešní poměry umíš velmi dobře pravopis. To jsi se ho vážně neučila?
23.9.2004 17:35:25
Já totiž vycházím z předpokladu, že kdo se vůbec neučí a na školu kašle, tak taky nic neumí.

Sosane, vůbec jsem se neučila a na školu jsem kašlala, ale umím se minimálně docela slušně uživit... řekněme jako pracující inteligence. :o)
23.9.2004 15:56:57
Jé, nechtěla jsem provozovat žádnou demagogii - u všech těch ale jsem napsala NĚKTERÉ děti a na závěr, že na spoustě běžných ZŠ učitelky talenty tlumí.

Gymply v širším slova smyslu alternativami jsou, já používám pojem alternativní školy pro školy s odlišnými metodami výuky a přístupem, kde dítě = partner. Stoprocentně to ale neplatí ani v mnou jmenovaných alterškolách. Jak jsem psala - je to hlavně na učitelce.

PS: Nějaký osmiletý gympláky opravdu znám - někteří patří mezi mé letité kamarády :-) Jedna z nich je i ta kamarádka, co se mnou cestovala (a nebylo to poprvé) stopem.
 Příspěvky 110 z 171 [Dalších 161 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.